preparat surpriza
Moderator: vali003
preparat surpriza
sarmale in foi de varza dulce cu carne de porc si nuci , coapte in dovleac . materii prime - 1dovleac de 3-4 kg. , 1 varza de marime medie tinuta minimum 48 ore la congelator ,carne de porc 0,800 gr. ,orez 2 linguri ,ceapa 2 buc. , nuci tocate mare 4 linguri , piept ardelenesc 0, 300 gr. ,suc de rosii 1 pahar ,vin rosu 1 pahar ,zeama de oase 1 pahar ,foi de dafin 2 buc. ,ardei iute 1 buc. ,cimbru , piper , sare . PREPARAREA - intro tigaie se prajeste putin pieptul ardelenesc taiat felii , se scoate pe o farfurie , se adauga ceapa tocata marunt si se prajeste pina isi schimba un pic culoarea ,adaugam orezul si sotam impreuna cu ceapa sa inflorim (albim) orezul 3-4 min . . punem acestea intrun vas mai mare , adaugam carnea , nucile ,jumatate din cantit. de piept ardelenesc ,cimbru ,sare piper , amestecind foarte bine . din varza decongelata se aleg foi si se formeaza impreuna cu amestecul de carne sarmale de 6-8 cm. . varza ramasa se toaca si se pune intro cratita , adaugam restul de piept ardelenesc , punem sarmalele . amestecam zeama de oase ,vinul si sucul de rosii , turnam peste sarmale ,punem ardeiul iute foi de dafin sare si dam la cuptor doua ore la 160 .celsius . intre timp taiem la dovleac un capac , curatam foarte bine inauntru , dupa cele doua ore transferam sarmalele in dovleac ,punem un pic din zeama de la sarmale punem capacul si dam la cuptor 60-80 de min. la 150 celsius .cind sint gata puneti dovleacul in mijlocul meseii si aveti grija sa nu iasa inbulzeala merge la suflet cu un vin rosu de murfatlar . pofta buna .
- Qnyx
- Master Admin
- Mesaje: 1257
- Membru din: 25 Ian 2008, 20:30
- Localitate: London - UK / Bucuresti
- Contact:
Re: preparat surpriza
M-ai terminat cu preparatul asta !
Re: preparat surpriza
...pai sa stii ca ai avut dreptate....iar mi s-a facut foame!!!!!
...cosmin.muntean ......
Re: preparat surpriza
kamasan ,ai grija ca cere udatura .
Re: preparat surpriza
...nu-s cu astea... ... :oops: :oops: :oops: ...numa la KARAOKE... :oops: :oops: :oops:
...cosmin.muntean ......
Re: preparat surpriza
Vali te-am "parat" deja la bucatareasa casei ! Arata extraordinar, numai ca o sa dau comanda ca dovleacu sa fie de 5 kg cel putin nu 3 !
Re: preparat surpriza
salut ,mini , daca dovleacul este mare atunci poti sa il tii in cuptor timp mai indelungat ,si sarmalele vor iesi si mai bune , dar la un foc mic ,sa nu se arda dovleacul . sa ma tii la curent daca tia placut .