Gabriel scrie:Salutare!
Am tot asteptat un raspuns......
Macar sugereaza un procent de cit % bagi praf in mix....
Daca se poate...... :roll:
Scuze, nu stiu de ce mi-a scapat intrebarea ta.Topicul era marcat ca fiind citit si nu m-am mai uitat la el.
"Praf de muschi" bag cam 50%. 10%seminte diverse, 20% faina de peste (chiar mai putin in perioada rece), 5% faina de orez, 5% hrana pentru pisici pe baza de ton cu legume, 5% hrana Nesstle pentru bebe cu 7 vitamine si 5% germeni de grau sau fulgi de ovaz sau musli macinat. Praful il prefer fara arome, sa-mi lase libertatea de a-mi alege eu ce aroma vreau dar se pot folosi si cele cu arome. In ceea ce priveste doza de proteine a prafului, trebuie sa fie cat mai mare in perioada rece, urmand sa o scazi pe masura ce se apropie canicula. Daca gasesti, baga si 1 lingurita de glutamina/1 kg de mix (GLM se numeste la magazinele de specialitate pentru musculosi) si 1-2 linguri de betaina. Ai o reteta completa si complexa de mix, poate cu o valoare nutritiva mult mai mare decat cele gata facute. Singurul inconvenient este ca nu se gaseste in loc de faina de peste si altceva cu care sa schimbi "baza", ca de exemplu faina de crustacee sau alte inotatoare. Poate in viitor.
Legat de viteza de absorbtie, nu pot decat sa-mi dau cu presupusul. Cred ca ar trebui cu absorbtie lenta. Nu vrem sa se sature repede, nu?