cum se prind crapii mari?

lansetistii, de la carpfishing la feeder

Moderator: gor965

Scrie răspuns
rosu alexandru
utilizator
utilizator

cum se prind crapii mari?

Mesaj de rosu alexandru » 27 Apr 2009, 15:49

Dle Florentin Iuga sunt un mare admirator al emisiunii dvs si a ceea ce facetzi pt promovarea pescuitului sportiv la crap. Sincere Felicitari. As dori sa va pun cateva intrebari. Am revazut de curand o parte din emisiunile de anul trecut. LA un moment dat, pe Peris, la concursul in care se puncta doar de la 10 Kg in sus, ati facut o remarca referitoare la faptul ca in asemenea conditii se impune pescuitul in afara zonei patului de nada. Nu sunteti primul care sustinetzi aceasta teorie, au fost si in revista Aventuri la Pescuit ceva articole pe aceasta tema. Totusi, am si ceva experiente personale care sustin contrariul si am vazut si filmele Korda Underwater Carp Fishing unde se pescuia pe patul de nada. Mai mult, in momentul cand pescuiesti special pentru crap mare, nadesti cu bile tari, mari, cu compozitii speciale gen Squid&Octopus. Un asemenea pat de nada nu va fi atractiv pentru ciortan, de ce atunci sa pescuiesti in afara patului de nada?

florentiniuga
Master Admin
Master Admin

Re: cum se prind crapii mari?

Mesaj de florentiniuga » 28 Apr 2009, 22:17

De cate ori am in fata un substrat dificil, malos sau cu resturi vegetale putrezite si in acea balta exista si peste mai mic, prefer o nadire initiala cu bulgari (asa cum am inceput si la Peris), pentru ca in 30-40 de ore, datorita agitatiei ciortanilor, locul respectiv se curata ajungand sa aibe aspect de farfurie. Acolo se poate face apoi un pat de boiliesuri tari, pe care se pescuieste direct. Dar pana se creeaza acest platou curat, caut pestii mai mari inafara patului initial intretinut cu bulgari, pentru ca cei mari sunt solitari si se mentin pe margine, culegand doar particolele mai mici care raman dupa ce pleaca ciortanimea.
La Peris a fost prima data cand am pescuit intentionat asa, a fost prima data cand am avut rezultatele asteptate.
De atunci nu am mai incercat, timpul nepermitandu-mi sa fac partide mai lungi de 48 de ore in care sa caut doar peste mare.
Ne intalnim si pe Facebook

Imagine

rosu alexandru
utilizator
utilizator

Mesaj de rosu alexandru » 01 Mai 2009, 14:01

multzumesc frumos pentru raspuns. La Peris cunosteti balta, atzi mai fost, e o balta cunoscuta. Dar pe o balta necunoscuta cum facetzi evaluarea locului de pescuit? Cu lanseta si plumb de marcaj? Ar trebui sa facetzi o emisiune pe tema asta.
Si daca tot am ajuns la posibile emisiuni, cred ca ar trebui facut ceva, macar spus ceva in fiecare emisiune despre braconajul organizat de pe apele publice. E mare pacat ce se intampla de atatia ani. Probabil ca stitzi si dvs multe despre asemenea cazuri si practici. Ca exemplu, de 20 de ani, De cand eram pushtan si am inceput sa merg la pescuit, populatzia de peshte de pe raul Siret si din barajele de acumulare de pe cursul raului a scazut spre disparitzie. Paradoxal scaderea dramatica a populatziei de peste a avut loc intr-o perioada de disparitzie a poluarii masive a apei prin disparitzia, inchiderea sau modernizarea marilor poluatori de pe zona Moldovei. In schimb, intr-un timp lacurile de acumulare aveau si cherhanale.
Am vazut filme cu pescuitul pe EBRU din Spania, la crap si somn, cam asa era pana in 1994-1995 si pe Siret. Acum e aproape o apa moarta.
Fir Intins.

rosu alexandru
utilizator
utilizator

Mesaj de rosu alexandru » 01 Mai 2009, 20:54

Foarte interesant. Filmuletze cu rig-uri de la FOX.

rosu alexandru
utilizator
utilizator

Mesaj de rosu alexandru » 01 Mai 2009, 21:14

Foarte interesant si "educativ". O parte din fimele de la Korda
State of The Art Underwater Carp Fishing

dupa ce intrati pe link-ul cu acest prim film in caseta din dreapta vor apare succesiv urmatoarele parti

rosu alexandru
utilizator
utilizator

Mesaj de rosu alexandru » 01 Mai 2009, 21:32

Alta serie de filme "educative"

rosu alexandru
utilizator
utilizator

Mesaj de rosu alexandru » 08 Mai 2009, 22:12

Cred ca am facut o greseala. Trebuia sa fi postat link-urile la sectiunea cu filme. Imi cer scuze.

Scrie răspuns

Înapoi la “Pescuitul la crap, fitofag si caras”