vreau un sfat!!!

Moderatori: gor965, florentiniuga

cheloo
junior
junior

vreau un sfat!!!

Mesaj de cheloo » 30 Apr 2009, 20:35

salutare!de curand mi-am achizitionat 2 vergi shimano technium bx la 8m si va rog sa-mi spuneti si mie cum sa leg firul de varful vergii!!!mentionez ca varful nu este prevazut cu nimic....!!! astept raspunsuri va rog pentru ca macar o data sa leg si eu firul normal...!!!multumesc anticipat si fir intins!!!!

cristea radu
senior
senior

Re: vreau un sfat!!!

Mesaj de cristea radu » 30 Apr 2009, 21:30

Salut
Pe linia de pescuit tragi un varnis siliconic(vezi verifica inainte ca sa intre putin fortat) si apoi faci un lat simplu.Cand vrei sa pui linia sa pescuiesti faci un lat cu bucla si il bagi pe varf vreo 25-30 cm. strangi latul si rasucesti spre varf unde introduci varnisul de jumatate pe varf(sa aiba vreo 4-5 cm.).Deci linia o faci cu 30 cm mai lunga fata de lungimea batului.Daca este mai moale batul(sau este blectorat) si in peste se lungeste prea mult (ca sa nu te apleci prea tare pt. a lua pestele) mai rasucesti cateva spire pe varf.
NUMAI BINE

cheloo
junior
junior

Mesaj de cheloo » 30 Apr 2009, 21:36

dar ultimul capat al unditei este foarte foarte subtire...ma gandesc sa nu se rupa de acolo de unde bag varnisul.....ma gandesc.. :-? ..merci mult pentru sfat..te salut!

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 30 Apr 2009, 21:53

Eu am lipit o agrafa pe varga ,la 150 cm de vraf .(de fapt agrafa nu e lipita ,ci e tinuta pe loc de ceva fir textil pe care l-am lipit cu superglue de bat ) . In varf daca am ochet intru prin el si spiralez de cel putin 12 ori linia inainte s-o prind in agrafa. Unde nu am ochet (ca s-au mai rupt ) am un varnis bagat pe jumatate pe varful vergii . Nu am bete scumpe dar folosesc prinderea asta de 14 ani si n-as renunta la ea fiindca efectiv folosesc rezistenta firului la maxim !(este pe direct)
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine

cristea radu
senior
senior

Mesaj de cristea radu » 30 Apr 2009, 21:54

Nu conteaza .............asa se face indiferent cat de subtire este varful.
Mai era varianta de ati cumpara un dispozitiv in care introduci bucla si apoi tragi opritorul peste bucla (insa eu nul agreez pt. faptul ca deja la bucla ai deja un nod si.......), pe cand la varianta pe care tiam descriso esti pe direct deci L-) :-h

cheloo
junior
junior

Mesaj de cheloo » 30 Apr 2009, 21:58

o sa incerc asa ..multumesc mult..!.o seara buna...

cheloo
junior
junior

Mesaj de cheloo » 30 Apr 2009, 22:01

acum intrebarea mea aste:pe ce distanta sa pun varnisul pentru o mai mare rezistenta a batului si a liniei?... :-??

nagy victor
Veteran
Veteran

Mesaj de nagy victor » 30 Apr 2009, 22:02

In magazinele de specialitate se poate cumpara un obiect (nu cunosc denumirea tehnica) noi ii spunem ''stonfo'', care se ataseaza la virful vergi si cu o bucla facuta pe capatul monturii se agata de urechiusa dupa care se trage siguranta .
Nu stiu la cite kg rezista , dar eu am scos mreana de 2kg cu varga fixa de 7 m si fir de 0,12 mm si a rezistat (nu e una pescareasca ,va asigur)
Atasez citeva imagini , nu sunt prea clare , sper sa va fie de folos .
ImagineImagineImagine
mie mi se par cele mai practice :-h
Pescuitul Inainte de Toate !
Cine NU Respecta Natura , NU se Respecta pe SINE !

http://pescarulbihorean.ro/
http://pescarulbihorean.ro/forum/

cheloo
junior
junior

Mesaj de cheloo » 30 Apr 2009, 22:07

aceasta prindere pare sa fie ok dar nu stiu unde gasesc asemena "chiestii" ...poate daca stie cineva vreun magazin?....si ele cum se prind pe bat?..adica ma gandesc ca trebuie prinse super bine pentru ca sunt mici ca dimensiune si toata forta liniei acolo este....

cristea radu
senior
senior

Mesaj de cristea radu » 30 Apr 2009, 22:08

@cheloo
Pai daca varnisul are 5 cm si il bagi 3 pe varf este suficient(2 raman in afara care iti tine si linia sa nu ti se incurce la aruncare)
@naghy
despre dispozitivul ala ii ziceam si eu , insa nu il prefer pt. nodul de la bucla, prefer pe direct.

cristea radu
senior
senior

Mesaj de cristea radu » 30 Apr 2009, 22:09

Le gasesti la mag. de specialitate (de pescuit) si se lipesc pe varf cu picatura

cheloo
junior
junior

Mesaj de cheloo » 30 Apr 2009, 22:18

ok..o sa ma uit pe net la magazine dar nu prea stiu cum sa le caut..ca nume ma refer....daca nu o sa gasesc o sa incerc asa cum ai zis tu pe direct....faza este am mai incercat eu mai demult cu un varnis subtire tot pe o varga shimano si s-a rupt la varf mai jos putin de unde pusesem acel varnis...de aceea sunt cam sceptic....bine nu am legat cum spui tu dar...nu era departe...

nagy victor
Veteran
Veteran

Mesaj de nagy victor » 30 Apr 2009, 22:38

cristea radu scrie:Le gasesti la mag. de specialitate (de pescuit) si se lipesc pe varf cu picatura
EXACT ,DESPRE ASTA-I VORBA !!! hai ca am reusit sa-l ajutam pe colegu , sintem departe dar totusi aproape ! =D> :-h **==
Pescuitul Inainte de Toate !
Cine NU Respecta Natura , NU se Respecta pe SINE !

http://pescarulbihorean.ro/
http://pescarulbihorean.ro/forum/

cristea radu
senior
senior

Mesaj de cristea radu » 30 Apr 2009, 22:40

Uite aici:Stonfo Pentru Varga
stonfo-pentru-varga-m-2buc-plic-79051002~5612155.jpg
stonfo-pentru-varga-m-2buc-plic-79051002~5612155.jpg (2.46 KiB) Vizualizat de 5897 ori

cheloo
junior
junior

Mesaj de cheloo » 30 Apr 2009, 22:44

ok va multumesc la toti...acum sa vad cand o sa ma duc la balta sa vad ustensilele in actiune.. :D bine..sper sa fie si ceva actiune... ---<><

Scrie răspuns

Înapoi la “Undite si lansete”