DUNAREA

Moderatori: gor965, mini_mic, Sebastian, vali003

Scrie răspuns
coool_marius
senior
senior

Re: DUNAREA

Mesaj de coool_marius » 25 Apr 2009, 15:17

ROSCA MIREL scrie:in zona mraconia nu este scrumbie ;urca din mare pina la portile de fier 2 mai departe nu trece , unbla in bancuri sa depuna icrele dupa care se intoarce in mare

Ne vedem saptamana viitoare pe la Pristol sa mergem la o partida de scrumbie ? Vineri va fi 1 Mai si toata lumea este libera . Daca poti ajunge la tara , iti las un nr de tel si ne auzim la tel .

Salut .
Marius

---<><Dr.Tr.Severin

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 27 Apr 2009, 00:07

Saptamana trecuta s-a prins crap la varga intr-o zona unde cand e apa crescuta pestele intra mereu intr-o japsa ! Borcea la Calarasi ! (poze facute cu telefonul :"> )
P.S
Pescarii din peisaj dadeau la "stiuca" ! :D
DSC00035.JPG
DSC00036.JPG
DSC00037.JPG
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine

coool_marius
senior
senior

Mesaj de coool_marius » 27 Apr 2009, 09:48

:)) ce sa faci .. asta e.. in perioada de prohibitie mai sunt pescari care nu pot sta acasa si se duc pe malu` garlei sa faca macar plaja si sa flirteze cu soarele :)

ideea e ca la unii , din echipamentul de plaja , nu lipseste si un batz mic acolo .. mic mic mic . da sa fie acolo , sa aiba la ce privii ca de-ar fi si ceva gacice pe acolo ... TOT AR LUA SI BATZU =)) =))

cat despre pescuit la stiuca ( cu peruca >:) ) ... am dat la Dunare asta iarna , chiar in ziua de Craciun ( -18 grade masurate cu termometru in marginea apei ) la avat si pe twister mi s-a aruncat o frumusete de crap de vreun kil si ceva .

in fine ... ptr cei ce nu respecta prohibitia - macar pe apele publice , de interes comun - am un mare :-q ptr ca nu respecta natura si deci nu se respecta nici pe ei si nici pe noi . Doar ce am auzit azi de unii care au dat cu plasele pe Dunare si au prins ceva crapceni chinezesti .. nu mari .. toti la masura .. cam la 7..8 kg .. si n-aveau decat cate 2..3 castroane de icre sau lapti in ei ... FRATILOR ... RUSINE !!!! anul viitor ce veti mai prinde ?
Marius

---<><Dr.Tr.Severin

freecarp
utilizator
utilizator

Mesaj de freecarp » 28 Apr 2009, 00:49

coool_marius scrie:
ROSCA MIREL scrie:in zona mraconia nu este scrumbie ;urca din mare pina la portile de fier 2 mai departe nu trece , unbla in bancuri sa depuna icrele dupa care se intoarce in mare

Ne vedem saptamana viitoare pe la Pristol sa mergem la o partida de scrumbie ? Vineri va fi 1 Mai si toata lumea este libera . Daca poti ajunge la tara , iti las un nr de tel si ne auzim la tel .

Salut .
Marius
cum e zona aia pe la Pristol?? se prinde crap? e branconata? etc...
ma intereseaza zona dupa portile de fier!
putem discuta si pe privat!
mersi

coool_marius
senior
senior

Mesaj de coool_marius » 28 Apr 2009, 01:58

La crap de curand am inceput sa umblu si eu ... zona nu o stiu f bine ( dpdv al capabilitatii piscicole ) ptr ca nu demult m-am mutat din Timisoara , in Tr Severin , dupa vreo 8 ani ... acolo stiam unde tre sa merg cu cine sa vb , nr de la administratori ..tot .
aici insa acum sunt si eu in cercetare .
ce stiu ( am auzit ) este ca s-a prins crap , destul de binisor , intre gruia si pristol , in anumite zone din dreptul padurii .

legat de braconaj , stiu ca e un cheson acolo in marginea dunarii unde se putea pescui demult f frumos la stationar , dar care am auzit ca e plin noaptea de plase .
stiu de asemenea ca sunt multi care au autorizatii ptr setca in zona si nu prea ezita sa dea cu ele la zbor pe dunare( or avea..n-or avea .. nush .. dar cica au ) . Deci .. ce sa zic .. in unii ani a fost peste , chiar si in aceste conditii .. in unii ani .. nu vedeam crac de caras in chesonul ala sau dunare .. la crap nu m-am intins ptr ca nu am avut posibilit sa-mi iau sculele necesare .

vb cu mirel si poate te lamureste el mai bine , si daca are placerea , ar putea sa spuna si mie ce e si cum e pe acolo prin zona , el fiind veteran ;)

numai bine .
Marius

---<><Dr.Tr.Severin

freecarp
utilizator
utilizator

Mesaj de freecarp » 28 Apr 2009, 11:31

multam fain!
sa vedem poate ne da Mirel ceva mai detailat!

ROSCA MIREL
senior
senior

Mesaj de ROSCA MIREL » 28 Apr 2009, 12:23

mai in aval de chesoane se face o curba in acea curba a mers anul trecut f.bine crapul insa nu gaseai loc liber si acum este ocupat cei din sat ii dau momeala si au batut tarusi ...ca e locul lor. mai in jos de locul acesta sa zic 1 km este un loc bun de crap dar sint agataturi ( buturugi ) eu asi recomanda girla mare sau gruia ; ps, fara momeala nici gind sa mergi .

ROSCA MIREL
senior
senior

Mesaj de ROSCA MIREL » 28 Apr 2009, 12:34

nedenumit.JPG
gruia dupa port ( era o data port ) se urca in sus si este o padure de plop este toata zona de crap se mai spune la teava de unde se vede portul (in poza) si pina la canal in amonte cam 3-4 km poti pescui la crap.

coool_marius
senior
senior

Mesaj de coool_marius » 28 Apr 2009, 22:02

ROSCA MIREL scrie:mai in aval de chesoane se face o curba in acea curba a mers anul trecut f.bine crapul insa nu gaseai loc liber si acum este ocupat cei din sat ii dau momeala si au batut tarusi ...ca e locul lor. mai in jos de locul acesta sa zic 1 km este un loc bun de crap dar sint agataturi ( buturugi ) eu asi recomanda girla mare sau gruia ; ps, fara momeala nici gind sa mergi .

:)) mirele .. ma duc si scot spalieru din vie si-l bat pe marginea Dunarii ... sa ocup si eu o bucata de 10 m de mal .. macar daca creste apa , sa se vada din apa ca e acolo :)))
defapt .. scot doi spalieri , sa pun si ptr tine unu da-mi rupe al batran oasele :))

ce ocupat de locuri ... acu vreo catziva ani , prin curba aia de langa iril dadeam la scobar si aveam cu Botescu ( fost politai acolo ) daca il sti momitor din ala de il impingeai ... la ora 4 cand ajungeam acolo , dimineata , sambata , deja era ocupat de oraseni .. ce puteam sa le facem ? asta e .. dunarea se "concesioneaza" doar de aia cu plase si pe kilometri .. las ca prindem noi o zi mai la vara sa ne bagam la un crap klumea ... cam la ce distanta se prinde acolo crapul .. si cam ce capturi au fost ?

multumim de info .
Marius

---<><Dr.Tr.Severin

ROSCA MIREL
senior
senior

Mesaj de ROSCA MIREL » 29 Apr 2009, 12:05

mult ten pina la 25-26 kg cred ca sint si mai mari ; boabe de porumb un singur cirlig . maxim 50-60 m apa este mica 3-4 m

freecarp
utilizator
utilizator

Mesaj de freecarp » 29 Apr 2009, 13:17

Mersi Mirel!
acum ramne de vazut daca se poate gasi si un loc mai linistit, unde sa poti sta o saptamana fara sa trebuiasca sa marchez locul dinainte! si fara sa fi prea mult deranjat, chiar daca nu e hot spod, pesti circula!

Alin_Tm
junior
junior

Mesaj de Alin_Tm » 03 Mai 2009, 12:34

Salut toti pescari de pe acest forum :-h ..Am citit cu mare inters subiectul Dunarea ce pot spune ca sant incepator in pescuitul pe Dunare am pescuit pe dunare in zona Bazias-Coronini de cateva ori si cu rezultate bune la Caras si slabe la Crap :-? .Nu cunosc locuri am mers numai la plesneala mia placut locul lam ocupat monit din greu cu porumb pus la unflat in apa clocotita cu zahar+arome,galuste de mamaliga,grau fiert,momeli pe carlige porumb de toate soiurile fel si fel de arome ex.capsuna,miere,anason,in lapte,scoica,palinaca,si rezultate ciortan mic max 1,5kg,Caras 500-800gr.
Cum am citit pe forum am observat ca se prinde si se prinde bine la mamaliga dar trebuie sa sti si locurile bune.Rog pe cei ce cunosc zona sa ami recomande niste locuri bune Va multumesc anticipat si dupa deschidere fire intinse si zbucimate.
Cu deosebit respect.Alin_TM :D
C&R

florin opris
utilizator
utilizator

Mesaj de florin opris » 03 Mai 2009, 20:15

Bun gasit tuturor .pentru Domnul Alin-tm ( sper ca am retinut bine ) ce tine de jud. CS de la Bazias la Cozla va pot ajuta cu ce informatii doriti cu referire la crap , in schimb ce tine de alte zone din aval nu va pot spune mare lucru , fiindca nu am pescuit in mod deosebit , comparativ cu zona CS .

florin opris
utilizator
utilizator

Mesaj de florin opris » 03 Mai 2009, 20:26

Ma adresez Domnului Mirel si nu numai , intr-un posibi schimb de pareri cu referire la monturi si toate cele ce tin de pescuitul la crap pe Dunare.;
- mamaliga ? - pe ce montura ?
-porumb ? pe ce montura ?
------------------------------- si de ce ? ( ca idee sau principiu )
P.S. Salutari de la Nelutzu ( TM )

coool_marius
senior
senior

Mesaj de coool_marius » 03 Mai 2009, 22:14

ROSCA MIREL scrie:mult ten pina la 25-26 kg cred ca sint si mai mari ; boabe de porumb un singur cirlig . maxim 50-60 m apa este mica 3-4 m

1. Asta unde ? acolo la Gruia .. langa port ? 25 kg .. astia is porci frate :))
2. Am fost acasa in weekend . Vineri am fost la Dunare la scrumbie . Din gura chesoanelor era plin pana langa padure , aproape om langa om . Joi am inteles ca a mers binisor insa vineri a mers foarte slab . Eu unu , de la ora 8.00 pana la ora 13.00 am prins 2 bucati mari , frumusele si una mai mica ( langa pilon ) ... in rest , numa mi-am rupt mainile .
Am folosit taparine din alea d la rusi din piata , simple cu galen si verde . Acolo am vazut ca cei care au mai prins cate ceva aveau din acelea in genu lacusta ( cu o folie luciaosa in jurul pufului ala ) .
am tras si azi o tura cu bicicleta pe la ora 14.00 si am stat vreo 20 min ... lume putinica , apa scazuse insa nu am vazt pe nimeni sa prinda in alea 20 min ...
3 . am incercat sa te sun vineri parca..dar nu ai rasp .
4. daca ai un id de mess lasami-l si mai vb seara ( daca intri pe mess ) .

SANATATE si o saptamana usoara ... tuturor .
Marius

---<><Dr.Tr.Severin

Scrie răspuns

Înapoi la “Pe rauri si Dunare”