buna ziua,
cum toate trebuie sa aiba un inceput, impreuna cu partenerii mei de pescuit am incercat sa ne facem bilele cu care sa pescuim. folosind o " reteta unui campion"

gasita pe net, si respectand cantitatile din acea reteta, dupa ce am amestecat partea solida cu cea lichida pasta rezultata era moale ( daca puneam coca pe masa se lasa, se intindea ) si lipicioasa. pentru a drege putin busuiocul am adugat ( la 5 kg de mix solid ) 500 grame de gris dar coca tot se mai intindea putin si se lipea, chiar si dupa ce am tinut-0 la frigider mai bine de o ora. nu am mai adaugat gris de teama sa nu se intareasca prea rau bilele sau sa crape, si am rulat bilele asa. normal bilele erau lipicioase si putin moi ( daca intorceam masa de rulat cu fata in jos nu se dezlipeau....), iar din diferite filmulete am vazut ca ele trebuie sa curga usor de pe masa de rulat. a doua zi dimineata cand am mers sa vad isprava, bilele se turtisera foarte putin pe partea din jos si au luat urma plasei folosite pentru uscare. de data aceasta o sa le folosim asa, aruncandu-le in apa cu spombul, dar cu cobra cred ca o sa avem probleme....
dupa mai multe meditatii si sedinte, am ajuns la concluzia ca o posibila problema ar fi nectarblendul. nectarblendul ( dudi ) pe care l-am introdus in partea solida a venit deja umectat si cam uleios, iar in filmuletul respectiv am vazut ca era uscat..... oare asta sa fie cauza, voi ce credeti?
multumesc anticipat tuturor celor care se vor implica constructiv in acest subiect!