Pesti si pescari.

orice idee este binevenita

Moderatori: Qnyx, gor965

Scrie răspuns
kamasan
senior
senior

Pesti si pescari.

Mesaj de kamasan » 26 Noi 2007, 20:10

Propun deschiderea unui topic, in "pescuitul la diverse specii" care sa cuprinda PESCUITUL PESTILOR PASNICI. Cu respecte.
...cosmin.muntean ...Imagine...Imagine

mini_mic
site team
site team

Mesaj de mini_mic » 27 Noi 2007, 01:54

banuiesc ca in sectiunea cu pescuitul la ciprinidae (crap,fitofag, caras) se poate deschide un subiect cu ceilalti pesti pasnici, ca sa nu se mai faca o noua sectiune speciala pt cateva ciprinidae. Oricum doar nu o sa avem discutii interminabile despre pescuitul rosioarei :lol:, asta daca nu suntem participanti la concursurile de stationar unde cu 12 kg de oblete castigi campionatul mondial :lol: :lol:
Ultima oară modificat 27 Noi 2007, 13:03 de către mini_mic, modificat 1 dată în total.

kamasan
senior
senior

Mesaj de kamasan » 27 Noi 2007, 12:35

eee...nu cred ca e chiar asa. Mai exista si cleni si mrene, scobari si platici, morunasi si batcutze, cega si mihaltz, obleti si belditze, babusti si vaduvite, rosioare si sabioare, lini...care de multe ori fac deliciul unui pescuit stationar(personal, sint un impatimit al acestui stil). :wink:.
Ultima oară modificat 27 Noi 2007, 19:43 de către kamasan, modificat 1 dată în total.

mini_mic
site team
site team

Mesaj de mini_mic » 27 Noi 2007, 18:48

kamasan scrie:eee...nu cred ca e chiar asa. Mai exista si cleni si mrene, scobari si platici, morunasi si batcutze, cega si mihaltz, obleti si belditze, babusti si vaduvite, rosioare si sabioare,lini...care de multe ori fac deliciul unui pescuit stationar(personal, sint un impatimit al acestui stil). :wink:.
daca punem cate un exemplar de marime medie din toti acesti pesti abia facem 1 kg :lol: :lol: :lol: . Acum serios....mie imi place primavara sa pescuiesc asa ceva, cand dupa o iarna lunga as pescui si icre :lol: . Totusi cleanul e mai mult rapitor decat pasnic ca si mihaltul, iar daca mergem pe momeli, nade si monturi cred ca reusesc sa acopar cu un sigur tip cam toti pestii care i-ai mentionat.

kamasan
senior
senior

Mesaj de kamasan » 27 Noi 2007, 18:53

Eu merg la pescuit si daca prind un pestisor cit unghia sau cit degetul, nu neaparat crapalai sau somni imensi. Respect natura, respect pestele, iar o iesire in natura , pt mine, inseamna mai mult decit peste mare in juvelnic(sac). Respecte!

mini_mic
site team
site team

Mesaj de mini_mic » 27 Noi 2007, 21:20

kamasan scrie:Eu merg la pescuit si daca prind un pestisor cit unghia sau cit degetul, nu neaparat crapalai sau somni imensi. Respect natura, respect pestele, iar o iesire in natura , pt mine, inseamna mai mult decit peste mare in juvelnic(sac). Respecte!
stai calm ca in 70 % dintre partide asta fac, ma bucur de o iesire! Deci daca m-as fi dus doar sa prind inseamna ca ma lasam de mult de pescuit. Totusi daca e un dril ma gandesc ca e cu atat mai reusita iesirea sau nu e asa ?

arinlupascu
senior
senior

Mesaj de arinlupascu » 09 Ian 2008, 19:30

un drill poti sa il ai si cu un crap/caras de 7-900gr la un bat de 5m...
;)Arin

kamasan
senior
senior

Mesaj de kamasan » 09 Ian 2008, 19:34

:wink: :wink: :wink: ...te dai si pe stationar???? Eu de mult sint "imbolnavit" de acest stil de pescuit. :wink:

arinlupascu
senior
senior

Mesaj de arinlupascu » 09 Ian 2008, 19:40

nu stiu exact cine ti-a zis asta dar cu siguranta asa e...1 oara cand am pus mana pe bat a fost pe unul de 4 m din bambus...deci cum sa fiu mai clar am pescuit fff mult cand eram copil la pluta...apoi ma invata tata si la fund ..el imi arunca si eu pazeam si aduceam la mal toti bibanii :lol: :lol: :lol: amintiri de copil :roll: in fine..apoi am trecut pe telescopice cu plute fixe...deja de 2 ani am fost la concursurile organizate de ajvps si cand am vazut care e diferenta dintre mine si un stil mai mediu...e...e destul de mult:D...anul asta imi voi procura si eu un match...de 3.90 si ma voi baza oe el...pt k rubensiana nu am si nici bani pt el...totusi...am cam vzut cum se invart lucrurile si am o mica idee..problema mea este k e greu sa gandesc pescuitul...adica cum functioneaza nada cum sta treaba cu fundul apei si toate cele...incerc sa invat..si astea...sa ma duc la pescuit logic nu la pescuit de noroc..;) :D
;)Arin

kamasan
senior
senior

Mesaj de kamasan » 09 Ian 2008, 19:43

Lasa ca mai povestim pe mess si iti mai spun eu una -alta.
Totusi ti-as recomanda un match de 4.20...e mai....universal...sa zic asa.

arinlupascu
senior
senior

Mesaj de arinlupascu » 13 Ian 2008, 00:45

4,20? :shock: dc?..eu din ce am citit in cartea aia mi s-a parut mult mai bun un 3,90...acum nush...si depinde si ce intelegi tu prin universal...
;)Arin

kamasan
senior
senior

Mesaj de kamasan » 13 Ian 2008, 01:14

Un bat universal nu vei gasi niciodata. Motiv pentru care, betele de match sint , de regula , la lungimile: 3.60,3.90,4.20,4.50 si, mai rar de 5m.
Sigur vor fi cazuri in care un 390 e mai indicat sa folosesti ca un 420. La fel de importanta e si actiunea lor, marimea inelelor in functie de firul folosit...
Ziceam asa, deoarce, in urma discutiilor avute cu tine, am inteles cam ce vrei. Ziceam de 4.20 ca mie asta mi se potriveste cel mai bine. Acum, mai am 2 bete de 4.50 dar le vind, deoarce nu ma inteleg cu ele. Nu sint pe mina mea.
Eu ti-am dat doar niste pareri...iti repet si tie: cind te hotarasti, du-te la magazin, vorbeste cu vinzatorul sa vezi ce-ti recomanda , incearca citeva bete si vezi care iti place cel mai mult.
Eu de anul trecut caut un match si nu-l gasesc nicaieri(nici in ungaria), dar inca astept, poate vine pina la urma. Iti dai seama ca puteam alege de atunci alt bat, dar...eu pe asta il vreau :mrgreen: .

DeltA
membru activ
membru activ

Re:

Mesaj de DeltA » 16 Feb 2008, 13:34

kamasan scrie:Eu merg la pescuit si daca prind un pestisor cit unghia sau cit degetul, nu neaparat crapalai sau somni imensi. Respect natura, respect pestele, iar o iesire in natura , pt mine, inseamna mai mult decit peste mare in juvelnic(sac). Respecte!
asa e!!!!nu conteaza marimea pestelui :? ci sa stii cum sa-l prinzi,sa te bucuri de asta ,de natura ,de pregatirile dinainte de plecare..... de .. de .. :)

Scrie răspuns

Înapoi la “Sugestii, propuneri, intrebari legate de web-site si TV”