Nu stiu de ce dar robin red-ul in method mix-uri nu mi-a imbunatatit cu nimic rezultatele, niciodata. E o constatare pe care am facut-o de multe ori dar m-am abtinut pana acum sa o comentez. Tinand cont de ridicarea costurilor, mai bine fara, parerea mea.xzibit scrie:Faina de peste contine putina sara daca o gusti .. dar mai poti adauga niste sare, ru unul as face loc si la 50 de robin red, nu stiu insa cum se plieaza in mixul de fata.
Sa imbunatatim o reteta de method mix
Moderator: florentiniuga
- florentiniuga
- Master Admin
- Mesaje: 4649
- Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: Sa imbunatatim o reteta de method mix
Re: Sa imbunatatim o reteta de method mix
Nici ru nu am incercat, de asta ziceam ca nu stiu daca va functiona. Ground-ul meu suna cam asa
200gr peleti macinati (a-ti observat vreo diferenta intre cei uleiosi halibut si cei normal de peste pe apa rece?)
200 gr faina peste LT
100 gr faina soia
100 gr germeni porumb
100 gr pesmet
200 gr canepa prajita si macinata
100 gr faina de porumb fina
Optional mai adaug o mana de spartura,CSL si Melasa, si o lingurita de sare. Depinde de cat de grosiera o vrei, se mai pot adauga seminte pasarele etc ..
200gr peleti macinati (a-ti observat vreo diferenta intre cei uleiosi halibut si cei normal de peste pe apa rece?)
200 gr faina peste LT
100 gr faina soia
100 gr germeni porumb
100 gr pesmet
200 gr canepa prajita si macinata
100 gr faina de porumb fina
Optional mai adaug o mana de spartura,CSL si Melasa, si o lingurita de sare. Depinde de cat de grosiera o vrei, se mai pot adauga seminte pasarele etc ..
Re: Sa imbunatatim o reteta de method mix
In ultimele partide pe apa destul de rece am avut rezultate parca mai bune cu pelete uleioase.Probabil ca depinde de la firma la firma cantitatea de ulei care o contin.Am folosit doua tipuri,unele mai scumpe si unele mai ieftine (jumatate de pret) si rezultatele au fost cam aceleasi.Eu vreau sa scot pesmetul din mix pentru ca nu cred ca are proprietati de atractie prea mari si nici pentru mecanica nu cred ca e atat de important.Pentru mecanica poti sa mergi pe urmatoarele variante:
Adâncime medie (1-2,5 m): 40% componente dispersante, 35% componente neutre, 25% componente
colante
Adâncime mare (peste 3m): 30% componente dispersante, 40% componente neutre, 30% componente
colante
Faci un test sa vezi cum lucreaza si daca ceva nu iti place cresti sau scazi cu 5% compunentele colante si cu 10% componentele dispersante
In mixurile de mai sus faina de melasa sau coprah melasse cred ca ar da rezultate destul de bune.Canepa prajita cu melasa si pelete ar trebuii sa fie baza dupa parerea mea.
Adâncime medie (1-2,5 m): 40% componente dispersante, 35% componente neutre, 25% componente
colante
Adâncime mare (peste 3m): 30% componente dispersante, 40% componente neutre, 30% componente
colante
Faci un test sa vezi cum lucreaza si daca ceva nu iti place cresti sau scazi cu 5% compunentele colante si cu 10% componentele dispersante
In mixurile de mai sus faina de melasa sau coprah melasse cred ca ar da rezultate destul de bune.Canepa prajita cu melasa si pelete ar trebuii sa fie baza dupa parerea mea.
Re: Sa imbunatatim o reteta de method mix
Pesmetul ajuta mecanica, la fel si faina de porumb, cu ce te-ai gandit sa il inlocuiesti?
Re: Sa imbunatatim o reteta de method mix
am facut un test si am inlocuit pesmetul cu seminte macinate.Semintele de in sunt foarte ok,atractive pentru peste si in acelasi timp sunt bune pentru digestie.Au efect de dispersie.De exeplu cantitatea de pesmet din mix-ul pus de mine o voi inlocuii cu 100 gr seminte de pasarele prajite si macinate si 100 de gr seminte de in macinate.
Re: Sa imbunatatim o reteta de method mix
Se mai leaga la fel de bine? eu pentru legatura folosesc faina de porumb si soia, am facut ceva nada mai grosiera astazi pentru momitor la crap , suna cam asa
25% TTX macinat marunt
25% faina de porumb fina cu malai macinat de moara (combinate)
25% amestec sparturi(porumb,ovaz,grau,srot soia etc.)
10% canepa macinata
5% dextroza
5% seminte pasarele
20% faina peste de calitate CC moore peste alb
15% micropeleti halibut
Am depasit 1kg pentru ca nu se lega bine si am mai reglat, mixul este foarte groser dar sta pe momitor, ma gandeam sa includ si germeni de porumb in compozitie si sa maresc dextroza la 100g pentru a lega mai bine. Ceva pareri ? as mai putea imbunatatii nada?
25% TTX macinat marunt
25% faina de porumb fina cu malai macinat de moara (combinate)
25% amestec sparturi(porumb,ovaz,grau,srot soia etc.)
10% canepa macinata
5% dextroza
5% seminte pasarele
20% faina peste de calitate CC moore peste alb
15% micropeleti halibut
Am depasit 1kg pentru ca nu se lega bine si am mai reglat, mixul este foarte groser dar sta pe momitor, ma gandeam sa includ si germeni de porumb in compozitie si sa maresc dextroza la 100g pentru a lega mai bine. Ceva pareri ? as mai putea imbunatatii nada?
- florentiniuga
- Master Admin
- Mesaje: 4649
- Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: Sa imbunatatim o reteta de method mix
Gresiti la legare. Nu soia (care este uleioasa), nici semintele macinate (in special cele de in, la fel de uleioase) si nici dextroza nu imbunatatesc leagarea. Pentru asta se folosesc componente hidroabsorbante. E cazul TTX-ului si al proteinei lactice, cele mai des utilizate pentru asa ceva dar si pesmetul sau cerealele macinate pot ajuta la legare.
Re: Sa imbunatatim o reteta de method mix
Pai eu folosesc faina de porumb foarte fina pentru legatura, ttx, dar eu am impresia ca si dextroza leaga, sau poate doar pare mai lipicios mixul nu imi dau seama, nu am facut multe experimente, as gresi daca as adauga 50 de grame lapte praf la un kilogram de mix ? ca asa as rezolva repede problema la mixul pentru momitor.
Re: Sa imbunatatim o reteta de method mix
Incearca asta:
20% pesmeti (poti folosii diverse tipuri de pesmet)
25% faina de porumb fina
25% faina de peste (o poti inlocuii cu pelete macinate)
30% canepa macinata
Daca vrei o nada mai grosiera in loc de 30% canepa faci un amestec de canepa,porumb,grau,orz,in..ce vrei tu.
Reteta e testata de englezi si nu te complici asa mult cu tot felul de ingrediente care nu fac altceva decat sa iti ridice costurile.
Arahidele prajite si macinate impreuna cu canepa prajita si macinata dau rezultate extraordinare
20% pesmeti (poti folosii diverse tipuri de pesmet)
25% faina de porumb fina
25% faina de peste (o poti inlocuii cu pelete macinate)
30% canepa macinata
Daca vrei o nada mai grosiera in loc de 30% canepa faci un amestec de canepa,porumb,grau,orz,in..ce vrei tu.
Reteta e testata de englezi si nu te complici asa mult cu tot felul de ingrediente care nu fac altceva decat sa iti ridice costurile.
Arahidele prajite si macinate impreuna cu canepa prajita si macinata dau rezultate extraordinare
Re: Sa imbunatatim o reteta de method mix
Sa sti ca o sa o testez .nu stiu inafata de pesmetul clasic, altfel de pesmet in comert la noi nu am vazut
Re: Sa imbunatatim o reteta de method mix
Poti face tu pesmetul din diferite produse de panificatie.Turta dulce,piscoturi...poti folosii biscuiti macinati,foi de napolitana,cornete de inghetata...etc.Pesmetul brun este ok si se gaseste in comert sau il poti face chiar tu.
Re: Sa imbunatatim o reteta de method mix
Las paine neagra la uscat ? si o macin fin, la fel se procedeaza si cu turtele sau eugenile, dar nu risc sa invadez patul cu caras sau platica?