![dont know :-??](https://www.infopescar.tv/forum/images/smilies/106.gif)
![kiss :-*](https://www.infopescar.tv/forum/images/smilies/11.gif)
Moderator: florentiniuga
o dispersie a aromei extraordinara....Ciobanu Tiberiu scrie:Salut din cate am citit pe internet am vazut ca se foloseste tuica in prebararea momelilor.As dori sa aflu ce rol are.Este atractant pentru crap???multumesc anticipat
mircea62 scrie:Eu folosesc porumbul preparat cu tuica de mai bine de 2 ani si am avut rezultate bune mai ales la ten.
Reteta: intr-un borcan de 5l pun ceva mai mult de jumate porumb (spalat bine!), 1l de tuica de prune si restul apa (sa nu fie de la robinet!). Dupa cel putin 3 saptamani (depinde de temperatura la care il tin) se inmoaie si e bun de folosit. Daca fermenteaza din cauza caldurii nu e nici o problema, e chiar mai atractiv. Il folosesc atat ca momeala cat si in nada. Bineinteles se mai pot adauga CSL si arome.
Asa ma gandeam si eu, ca tuica este buna pentru pescar in noptile reci, pentru a se incalzi si a-si face "pofta de pescuit"timer scrie:Printre altele si rolu' asta:
E facuta doar din pruna
La cazan, sub clar de luna!
Cand vine pe serpentine
De o bei, e vai de tine!
Daca face si margele
Ti s-a scurs pana-n pingele!
Nu-i de joaca, e un chin
Cu prunele lu' Dobrin!
Bea-o-ncet, pe tainuite
Ia seama si tine minte:
Ca si puiu' cate-un cioc
Altminteri, ia gura foc!
Doar un tzoi, c-altfel te duce
Mai ales ca e si dulce...
Doar miresmele se-aduna
Tare-i buna a de pruna!
PS/ Daca vrei sa te calesti
Ia o gura de ...Pitesti!![]()
![]()
De unde stii tu ca nu a tras deloc?????? Crede-ma ca a tras suficient pentru a fi folosit si daca nu ti se pare tie ca miroase este pentru ca nu ai pus aroma suficienta.Este foarte bun si asa dar poti pune si niste drojdie in el si sa-l lasi la caldura ca sa fermenteze.Personal il hidratez cu palinca si o aroma(prefer capsuni).Alcolul va dispersa aroma in apa.ciptes scrie:Cum hidratati fratilor porumbul dupa ce il fierbeti ? Eu am fiert cam 5 kg pana au crapat din boabe si l-am pus la uscat si dupa l-am pus in apa cu aroma si sta acolo de vreo 8 zile si tot nu a tras nimic in el si pe deasupra este si tare . Cred ca pot sa il arunc ca l-am hidratat de l-am nenorocit.
ciptes scrie:Le mai lipseste niste porumb cu aroma de gratare si sa vezi chef pe ei. Acum vorbesc serios cand am fiert porumbul era super si acum este ca betonul asa trebuie sa fie ?
toader nicolae scrie:ciptes scrie:Le mai lipseste niste porumb cu aroma de gratare si sa vezi chef pe ei. Acum vorbesc serios cand am fiert porumbul era super si acum este ca betonul asa trebuie sa fie ?
Este normal sa fie tare.Porumbul pe care il cumperi la conserva este preparat cand este inca in"in lapte".Daca il lasi la macerat in alcol se va inmuia si asta.Personal il las sa se usuce bine dupa ce l-am fiert si pe urma il acopar cu alcol si aroma pe care vreau sa o folosesc(prefer anasonul si capsuna).Daca este bine fiert,este mai usor digerabil pentru mustaciosi si daca este cu alcol va stimula si mai mult digestia.