DUNAREA

Moderatori: gor965, mini_mic, Sebastian, vali003

Scrie răspuns
ROSCA MIREL
senior
senior

Re: DUNAREA

Mesaj de ROSCA MIREL » 14 Apr 2009, 07:42

Nelutu scrie:Mirel, mai sunt aproape doua luni pana la deschidere, vreau sa merg intr-o locatie noua asa ca o sa merg pe mana ta, sper sa ne intalnim la o partida si sa-mi arati locuri noi.
PS: te-am cautat la tel. azi dar nu te-am putut contacta, ai fost iesit iar?? :)]
nici o problema ne auzim tot la tel. si facem o partida de pescuit .

BoBo1981
utilizator
utilizator

Mesaj de BoBo1981 » 14 Apr 2009, 16:31

Salut fratilor pescari, sunt din jud bihor si as dori daca se poate niste locatii exacte unde se poate prinde crap, la vara vreau sa vin si eu o saptamana in aceste locuri minunate.

coool_marius
senior
senior

Mesaj de coool_marius » 15 Apr 2009, 12:51

ROSCA MIREL scrie:salutare ; dunarea este mare , apa tulbure deci cine prinde peste este plesneala..
SDC10967.jpg
SDC10977.jpg

:) ce familiare imi sunt aceste locuri ... Mirele , nu stiu daca mai sti .. eu sunt din Pristol ... saptamana trecuta am fost la tzara . Am vrut sa merg la Dunare insa am inteles si eu ca apa este venita rau de tot si murdara , incat nu se prinde nimic .
Fiind de acolo , banuiesc ca sti balta din sat ( Pristol ) , care incepe chiar din spatele gradinii mele . Am vazut acolo f multi oameni care au venit sa prinda carasei din aceia mici ptr ca cica ar merge somnul la Dunare , in zona cazematelor , acolo la Cozia . Nu stiu cat de adevarat este sau nu ... sti ceva legat de asta ?

Sambata am tras o zi de pescuiala la balta din sat . Am prins carasel de acela mititel , aproape la palma si de asemenea am reusit sa scot si un crap de vreo 2 kg la boabe d porumb cu miros d vanilie .

As mai avea ceva nelamuriri cu care as dori sa ma ajuti tu sau celalti membrii ce posteaza pe forum :
1. Pe Dunare - in special acolo la noi , se poate pescui pe timp de noapte ? Daca da , in ce conditii ? Ai incercat sa dai la crap acolo ... cu ce rezultate si la ce ai dat ? Cam la ce distanta ai pescuit ?

2. Legat de balta din sat - ptr cei ce nu stiu , este o balta comunala , care a luat nastere cu multi ani in urma . Nu este a cuiva anume , ptr ca apa a intrat si a inundat multe din gradinile oamenilor . Are un canal de lagatura cu Dunarea , destul de lung si ingust care insa este infundat , aceasta legatura nemaifacandu-se . Am inteles ca in perioada de prihibitie , anul trecut au venit cei de la politia de frontiera sa verifice permise de pescuit pe acolo si i strict in prohibitie au aplicat si amenzi ptr nerespectarea prohibitiei . De 20 ani de cand pescuiesc acolo nu imi aduc aminte sa fi venit cineva sa faca asa ceva .

In conditiile unei asemenea balti , care se afla la 2..3 km de dunare ( granita ) crezi / credeti ca au vreo competenta acesti politisti d frontiera sa vina si sa faca verificari si sa aplice amenzi ? chiar si ptr nerespectarea prohibitiei ?

merci .
Marius

---<><Dr.Tr.Severin

eugen
senior
senior

Mesaj de eugen » 15 Apr 2009, 14:30

Din cate cunosc eu, competenta sau mai bine spus , zona de competenta a Politiei de Frontiera este in aria celor 30 de Km de la granita spre interior.
Deci cu alte cuvinte, o sa mai aveti "surprize" in la balta. Au si competente in ceea ce priveste prohibitia, adica pot da amenzi pentru nerespectarea perioadei de prohibitie, iar daca te prind cu momeala vie(pestisori) la rapitor, iar este nasol, atata timp cat este perioada de prohibitie la albitura. Asa ca grija mare.
Ce ma mira pe mine este ca nu s-au legat de permisele de frontiera(mult-trambitatul PG)

Cu stima.

ROSCA MIREL
senior
senior

Mesaj de ROSCA MIREL » 15 Apr 2009, 15:08

salut ! marius ti-am spus ca cunosc zona pina mai jos spre salcia- cetate nu a mers somnul am stat 2 zile acolo numai pt. somn am loat o mereana si o platica si un rateu ; anul trecut am prins un somn de 8-9 gk la cazemata (este un gildan acolo) pe coropisnita iar in dreptul tablelor mereana ;platica si crap . locul bun pentru crap este in amonte unde este paduricea aia mica de plop mai in jos de cazemata cealalta in apa sint niste buturugi . pescuitul in timpul nopti este permis cu 4 bete si obligatoriu lumina iar balta din sat o stiu si pol.de fron.au dreptul sa controleze sint localitati de frontiera. daca mai pot sa ajut cu ceva , cu mare placere fir intins

coool_marius
senior
senior

Mesaj de coool_marius » 16 Apr 2009, 01:19

OK , de acord cu tine .. este localitate de frontiera , dar pescuitul pe balta nu are nici o legatura cu asta .
Balta nu este nici macar particulara , ci "a satului" si nu vad care ar fi autoritatea lor de a face controale la acea balta , strict legate de pescuit , si mai ales de a aplica si amenzi . Balta nu face parte din patrimoniul AJVPS sau a altor asociatii de pescuit cu care acestia au contracte pentru verificari ..etc .. aici nu inteleg eu ..

Sambata merg pe balta , desi cica s-a inchis pescuitul . Norocul meu este ca am balta chiar in spatele gradinii si daca e ceva , intru direct in curte si n-au ce-mi face :)) .

spor .
Marius

---<><Dr.Tr.Severin

eugen
senior
senior

Mesaj de eugen » 16 Apr 2009, 08:05

Deci cum s-ar spune, folosesti fantele dintre ulucile gardului pe post de road-pod :D

ROSCA MIREL
senior
senior

Mesaj de ROSCA MIREL » 18 Apr 2009, 09:22

in lege spune ca ori ce acumulare de apa formata pe cale naturala este a statului . si nu eu am facut legea :D fir intins si hristos a inviat

coool_marius
senior
senior

Mesaj de coool_marius » 23 Apr 2009, 11:59

A inceput scrumbia la Dunare ? Nu am ajuns pe la Dunare ...
Marius

---<><Dr.Tr.Severin

ROSCA MIREL
senior
senior

Mesaj de ROSCA MIREL » 24 Apr 2009, 10:26

da scrumbia pe dunare a inceput

coool_marius
senior
senior

Mesaj de coool_marius » 24 Apr 2009, 13:09

ROSCA MIREL scrie:da scrumbia pe dunare a inceput

Mirel, daca mergi cumva saptamana aceasta sa ma anunti si pe mine cum merge . Eu o sa merg sapt viitoare , de 1 Mai .

Cam pana in ce perioada se prinde scrumbia acolo .. adica .. cam cat sta in zona ?

Merci mult .
Marius

---<><Dr.Tr.Severin

AcidAzotic
membru activ
membru activ

Mesaj de AcidAzotic » 24 Apr 2009, 22:05

Mirel nu te superi ca te intreb,dar unde pescuiesti tu nu este prohibitie la scrumbie.

ROSCA MIREL
senior
senior

Mesaj de ROSCA MIREL » 25 Apr 2009, 09:10

nu este prohibitie la scrumbie unde pescuiesc pe dunare altfel nu mergeam ca ma unfla garda iar scrumbia are o perioada in care urca in dunare si se poate pescui ; marius scrumbia vine in bancuri acuma cum o gasesti se spune ca ar sta pina pe la jumatatea luni mai in rest toate speciile sint inchise pescuitului

gaboss81
membru activ
membru activ

Mesaj de gaboss81 » 25 Apr 2009, 11:09

salut mirel,as vrea sa stiu si eu daca in zona mraconia se gaseste scrumbia.
te intreb pe tine caci am vazut ca esti un bun cunoscator al dunarii.

ROSCA MIREL
senior
senior

Mesaj de ROSCA MIREL » 25 Apr 2009, 12:18

in zona mraconia nu este scrumbie ;urca din mare pina la portile de fier 2 mai departe nu trece , unbla in bancuri sa depuna icrele dupa care se intoarce in mare

Scrie răspuns

Înapoi la “Pe rauri si Dunare”