Salut poate intereseaza pe cineva,taxidermia sau impaierea este arta naturalizarii pasarilor sau animalelor in cazul nostru si-a trofeelor ce rezulta din pescuit.Am avut ocazia sa invat de-la un adevarat profesionist in domeniu un domn batran.Ce-va spun acum se refera la capul pestelui stiuca,salau.Pentru tot pestele poate postez alta data .Am sa intru putin in amanunt privitor la metoda mea de naturalizare .1-cu un cutit ascutit se taie capul pestelui la nivelul operculelor iar la partea inferioara se taie friul ce merge spre baza limbii, cit mai scurt.La fel se decupeaza si branhiile ,se curata carnea din interiorul capului cat este posibil cu mare atentie sa nu rupeti dinti,se baga in gura pestelui un bat sa ramana cu gura deschisa se pune capul pestelui pe un placaj sau scandura se prinde in tinte, se pune sare cat de multa atat in interior cat si exterior,dupa 4,5 zile se spala capul sub jet de apa rece dupa care se scoate carnea ramasa in interior cu o coada de lingura,surubelnita etc,dupa care se prinde la loc in placaj si se pune iar sare cat mai multa in zonele unde ati vazut ca nu-sa desprins bine carnea ,dupa care se mai lasa iar 5-6 zile.Dupa aia se desface capul dupa placaj se spala bine sub jet de apa rece se pune dupa aceea pe bucata de lemn finala ( alta decat cea care a stat pana atunci )se lasa la uscat dupa care se da cu lac de mobila se da de cateva ori( se da prima data se lasa la uscat dupa care se da iar si tot asa de cate ori doriti) dupa uscare se pune la loc de cinste pe un perete ,si va asigur ca atunci cand il priviti va veti aduce mereu amine mai ales daca a fost capturat de dv,nu ca uni care au venit la mine si pestele avea cod de bare pe el
![laughing :))](https://www.infopescar.tv/forum/images/smilies/21.gif)
Prieteni mei care se simt cu musca pe caciula nui spun dar le transmit salutari la fel si la toti dupa acest site FIR INTINS SI NUMAI BINE pentru nelamuriri MP.Am sa pun cateva poze