ce rol are tuica (alcoolul)???
Moderator: florentiniuga
- Ciobanu Tiberiu
- membru activ
- Mesaje: 61
- Membru din: 11 Mar 2009, 19:27
- Localitate: Dorohoi
ce rol are tuica (alcoolul)???
Salut din cate am citit pe internet am vazut ca se foloseste tuica in prebararea momelilor.As dori sa aflu ce rol are.Este atractant pentru crap??? multumesc anticipat
- Ion Mironov
- Partener
- Mesaje: 2622
- Membru din: 18 Iun 2008, 15:20
Re: ce rol are tuica (alcoolul)???
o dispersie a aromei extraordinara....Ciobanu Tiberiu scrie:Salut din cate am citit pe internet am vazut ca se foloseste tuica in prebararea momelilor.As dori sa aflu ce rol are.Este atractant pentru crap??? multumesc anticipat
- IULIAN C
- carpZone team
- Mesaje: 981
- Membru din: 26 Feb 2008, 10:28
- Localitate: Buzau,Bucuresti(flotant)
Re: ce rol are tuica (alcoolul)???
Sa stii ca daca e renumita din pescarii batrani ca disperseaza in apa rece nada...adaug eu,ca daca pune botu' mustaciosu' ...cred ca "rade" tot dupa aceea...ca deh...noi cand bem o tuica...ne napadeste foamea...de mama-mama!
SISTEMUL DE VALORI N-O SA MI-L SCHIMB NICIODATA
Re: ce rol are tuica (alcoolul)???
Eu folosesc porumbul preparat cu tuica de mai bine de 2 ani si am avut rezultate bune mai ales la ten.
Reteta: intr-un borcan de 5l pun ceva mai mult de jumate porumb (spalat bine!), 1l de tuica de prune si restul apa (sa nu fie de la robinet!). Dupa cel putin 3 saptamani (depinde de temperatura la care il tin) se inmoaie si e bun de folosit. Daca fermenteaza din cauza caldurii nu e nici o problema, e chiar mai atractiv. Il folosesc atat ca momeala cat si in nada. Bineinteles se mai pot adauga CSL si arome.
Reteta: intr-un borcan de 5l pun ceva mai mult de jumate porumb (spalat bine!), 1l de tuica de prune si restul apa (sa nu fie de la robinet!). Dupa cel putin 3 saptamani (depinde de temperatura la care il tin) se inmoaie si e bun de folosit. Daca fermenteaza din cauza caldurii nu e nici o problema, e chiar mai atractiv. Il folosesc atat ca momeala cat si in nada. Bineinteles se mai pot adauga CSL si arome.
Re: ce rol are tuica (alcoolul)???
Printre altele si rolu' asta:
E facuta doar din pruna
La cazan, sub clar de luna!
Cand vine pe serpentine
De o bei, e vai de tine!
Daca face si margele
Ti s-a scurs pana-n pingele!
Nu-i de joaca, e un chin
Cu prunele lu' Dobrin!
Bea-o-ncet, pe tainuite
Ia seama si tine minte:
Ca si puiu' cate-un cioc
Altminteri, ia gura foc!
Doar un tzoi, c-altfel te duce
Mai ales ca e si dulce...
Doar miresmele se-aduna
Tare-i buna a de pruna!
PS/ Daca vrei sa te calesti
Ia o gura de ...Pitesti!
E facuta doar din pruna
La cazan, sub clar de luna!
Cand vine pe serpentine
De o bei, e vai de tine!
Daca face si margele
Ti s-a scurs pana-n pingele!
Nu-i de joaca, e un chin
Cu prunele lu' Dobrin!
Bea-o-ncet, pe tainuite
Ia seama si tine minte:
Ca si puiu' cate-un cioc
Altminteri, ia gura foc!
Doar un tzoi, c-altfel te duce
Mai ales ca e si dulce...
Doar miresmele se-aduna
Tare-i buna a de pruna!
PS/ Daca vrei sa te calesti
Ia o gura de ...Pitesti!
- toader nicolae
- Veteran
- Mesaje: 535
- Membru din: 09 Feb 2009, 00:46
Re: ce rol are tuica (alcoolul)???
mircea62 scrie:Eu folosesc porumbul preparat cu tuica de mai bine de 2 ani si am avut rezultate bune mai ales la ten.
Reteta: intr-un borcan de 5l pun ceva mai mult de jumate porumb (spalat bine!), 1l de tuica de prune si restul apa (sa nu fie de la robinet!). Dupa cel putin 3 saptamani (depinde de temperatura la care il tin) se inmoaie si e bun de folosit. Daca fermenteaza din cauza caldurii nu e nici o problema, e chiar mai atractiv. Il folosesc atat ca momeala cat si in nada. Bineinteles se mai pot adauga CSL si arome.
Incearca sa fierbi porumbul in apa si sa-l lasi la uscat ,dupa care sa-l hidratezi cu palinca si aroma pe care vrei sa o folosesti.Preferabil este sa folosesti boabe de anason deoarece asa esti sigur ca totul este natural.
Re: ce rol are tuica (alcoolul)???
Asa ma gandeam si eu, ca tuica este buna pentru pescar in noptile reci, pentru a se incalzi si a-si face "pofta de pescuit"timer scrie:Printre altele si rolu' asta:
E facuta doar din pruna
La cazan, sub clar de luna!
Cand vine pe serpentine
De o bei, e vai de tine!
Daca face si margele
Ti s-a scurs pana-n pingele!
Nu-i de joaca, e un chin
Cu prunele lu' Dobrin!
Bea-o-ncet, pe tainuite
Ia seama si tine minte:
Ca si puiu' cate-un cioc
Altminteri, ia gura foc!
Doar un tzoi, c-altfel te duce
Mai ales ca e si dulce...
Doar miresmele se-aduna
Tare-i buna a de pruna!
PS/ Daca vrei sa te calesti
Ia o gura de ...Pitesti!
Dar de cand pescarul a inceput sa mearga singur pe balta, atunci cand are timp, a inventat acest mod de a-si prepara nada si momeala(in alcool-tuica), pentru a-si face si pe domnul crap , tovaras de pahar, doar asa ca sa aiba si el cu cine mai sta de vorba pe balta
PS. Am "clatit" si rame in tuica si tot am luat, atunci cand totul parea pierdut.
Cu stima.
Re: ce rol are tuica (alcoolul)???
In noptile reci ,in asteptarea crapului care nu vrea sa vina ,in disperarea pescarului cred ca este un atractant foarte bun pentru noi pescarii
Re: ce rol are tuica (alcoolul)???
Cum hidratati fratilor porumbul dupa ce il fierbeti ? Eu am fiert cam 5 kg pana au crapat din boabe si l-am pus la uscat si dupa l-am pus in apa cu aroma si sta acolo de vreo 8 zile si tot nu a tras nimic in el si pe deasupra este si tare . Cred ca pot sa il arunc ca l-am hidratat de l-am nenorocit.
- toader nicolae
- Veteran
- Mesaje: 535
- Membru din: 09 Feb 2009, 00:46
Re: ce rol are tuica (alcoolul)???
De unde stii tu ca nu a tras deloc?????? Crede-ma ca a tras suficient pentru a fi folosit si daca nu ti se pare tie ca miroase este pentru ca nu ai pus aroma suficienta.Este foarte bun si asa dar poti pune si niste drojdie in el si sa-l lasi la caldura ca sa fermenteze.Personal il hidratez cu palinca si o aroma(prefer capsuni).Alcolul va dispersa aroma in apa.ciptes scrie:Cum hidratati fratilor porumbul dupa ce il fierbeti ? Eu am fiert cam 5 kg pana au crapat din boabe si l-am pus la uscat si dupa l-am pus in apa cu aroma si sta acolo de vreo 8 zile si tot nu a tras nimic in el si pe deasupra este si tare . Cred ca pot sa il arunc ca l-am hidratat de l-am nenorocit.
Re: ce rol are tuica (alcoolul)???
Si uite asa dvin crapii alcoholisti
- toader nicolae
- Veteran
- Mesaje: 535
- Membru din: 09 Feb 2009, 00:46
Re: ce rol are tuica (alcoolul)???
da sa vezi dupa ce se matolesc,ce foame ii apuca.
Re: ce rol are tuica (alcoolul)???
Le mai lipseste niste porumb cu aroma de gratare si sa vezi chef pe ei. Acum vorbesc serios cand am fiert porumbul era super si acum este ca betonul asa trebuie sa fie ?
- toader nicolae
- Veteran
- Mesaje: 535
- Membru din: 09 Feb 2009, 00:46
Re: ce rol are tuica (alcoolul)???
ciptes scrie:Le mai lipseste niste porumb cu aroma de gratare si sa vezi chef pe ei. Acum vorbesc serios cand am fiert porumbul era super si acum este ca betonul asa trebuie sa fie ?
Este normal sa fie tare.Porumbul pe care il cumperi la conserva este preparat cand este inca in"in lapte".Daca il lasi la macerat in alcol se va inmuia si asta.Personal il las sa se usuce bine dupa ce l-am fiert si pe urma il acopar cu alcol si aroma pe care vreau sa o folosesc(prefer anasonul si capsuna).Daca este bine fiert,este mai usor digerabil pentru mustaciosi si daca este cu alcol va stimula si mai mult digestia.
Re: ce rol are tuica (alcoolul)???
toader nicolae scrie:ciptes scrie:Le mai lipseste niste porumb cu aroma de gratare si sa vezi chef pe ei. Acum vorbesc serios cand am fiert porumbul era super si acum este ca betonul asa trebuie sa fie ?
Este normal sa fie tare.Porumbul pe care il cumperi la conserva este preparat cand este inca in"in lapte".Daca il lasi la macerat in alcol se va inmuia si asta.Personal il las sa se usuce bine dupa ce l-am fiert si pe urma il acopar cu alcol si aroma pe care vreau sa o folosesc(prefer anasonul si capsuna).Daca este bine fiert,este mai usor digerabil pentru mustaciosi si daca este cu alcol va stimula si mai mult digestia.
Presupun ca il puneti intr-o galeata cu capac dar care este proportia de apa-alcool si aroma ? Si mai am o intrebare folositi tuica sau alcool de cumparat ? Multumesc !