un preparat un pic mai diferit , ma refer la ingredientele folosite . are un iz de orient mijlociu , din cauza maslinelor verzi si a condimentului cumin ,pe care le vom folosi . deci , la treaba . FILE DE SALAU CU SOS TOMAT PICANT SI MASLINE VERZI .
materii prime pentru 4 persoane -
file de salau 0,800 gr. , sos de rosii 0,300 gr. , masline verzi 0,200 gr. , vin alb o jumatate de pahar , ardei iute , cumin , sare , ulei de masline 0,100 gr. .
tehnica prepararii -punem mai intii intrun pahar niste vin alb asa mai sec care sa mearga cu salaul nostru , si il degustam un pic , nu de alta dar sa ne dea chef de munca
![lol :lol:](https://www.infopescar.tv/forum/images/smilies/lol.gif)
, portionam salaul in 4 portii , il dam cu sare , punem o tigaie pe foc cu uleiul de masline , cind sa incins bine , punem salaul si il prajim pe ambele parti , cite 1-2 minute pe fiecare parte . scoatem pestele intro tava de cuptor . in aceeasi tigaie unde am prajit pestele , punem sosul de rosii , maslinele , ardei iute , cumin (acest condiment il gasiti in special la magazine cu specific arabesc )vinul . le fierbem inpreuna 6-7 minute , gustam de sare , nu am pus inca sare fiindca maslinele pot fi sarate . turnam acest sos peste peste si dam la cuptor , care a fost in prealabil incins la 200 C. , pentru 12 minute . in acest timp cit pestele sta la cuptor , ne mai punem un pic de vin , nu de alta dar pestele trebuie sa inoate in ceva
![lol :lol:](https://www.infopescar.tv/forum/images/smilies/lol.gif)
. cind este gata il servim , merge super cu o piine mai neagra , calda si cu o coaja crocanta , nu uitati de vin si ceva prieteni , fara vin si prieteni mincarea va fi searbada
![tongue :P](https://www.infopescar.tv/forum/images/smilies/10.gif)
pofta buna .