probleme cu textilul
probleme cu textilul
va salut !
tocmai mi-am cumparat un fir textil special pt rapitor am dat si multi bani dar nu mai stiu exact ce firma e.
e galben tine vreo 13 kg de 19 parca si e ca un fel de litza asa...dar cu timpul s-a cam inmuiat nu mai e dur ca inainte.intrebarea mea este: firul trebuie cumva ceruit sau eu stiu poate exista vreun mod de intretinere. si ar mai fi ceva,inacelasi timp mi-am achizitionat si o mulineta de spinning daiwa si respectivul fir cand da vreun animal in vobler acesta tinde sa alunece de pe tambur. de ce oare?
tocmai mi-am cumparat un fir textil special pt rapitor am dat si multi bani dar nu mai stiu exact ce firma e.
e galben tine vreo 13 kg de 19 parca si e ca un fel de litza asa...dar cu timpul s-a cam inmuiat nu mai e dur ca inainte.intrebarea mea este: firul trebuie cumva ceruit sau eu stiu poate exista vreun mod de intretinere. si ar mai fi ceva,inacelasi timp mi-am achizitionat si o mulineta de spinning daiwa si respectivul fir cand da vreun animal in vobler acesta tinde sa alunece de pe tambur. de ce oare?
- stefanflorin
- Veteran
Re: probleme cu textilul
au si ele durata lor de viata, cat de vechi e? era teflonat? treaba cu ceara nu am auzit-o nici nu prea ii vad rostul. Ce vrei sa spui cu "aluneca de pe tambur" ? face peruca? daca da, inseamna ca e prea plin tamburu, la textile burajul e mai mic ca la mono.
Work is for people who can't fish!
Salut !
Firul de spin de obicei are un strat protector pt a nu se uda (daca se uda apar probleme : face burta la lansare si altele ) si ca sa reziste la abraziune ( la fel daca se scamoseaza se rupe usor ). Oricum dupa un timp de utilizare el se freaca de inele si i se ia acel strat. Poti sa il intorci invers pe tambur, asta daca ai cel putin 100 m, si ii mai prelungesti viata.
Firul de spin de obicei are un strat protector pt a nu se uda (daca se uda apar probleme : face burta la lansare si altele ) si ca sa reziste la abraziune ( la fel daca se scamoseaza se rupe usor ). Oricum dupa un timp de utilizare el se freaca de inele si i se ia acel strat. Poti sa il intorci invers pe tambur, asta daca ai cel putin 100 m, si ii mai prelungesti viata.
firul e nou,nu cred ca am runcat de 50 de ori cu el. intr-adevar avea un strat protector dar s-a dus de pe primii 50 de metrii,era ca un fel de litza era super inainte,acum a devenit moale
si in mom in care am frana stransa la maxim si incerc sa trag de fir imi aluneca tot firul de pe tambur ca si cum nu ai fi legat. peruca nu mi-a facut niciodata!
si in mom in care am frana stransa la maxim si incerc sa trag de fir imi aluneca tot firul de pe tambur ca si cum nu ai fi legat. peruca nu mi-a facut niciodata!
E prea gros si banuiesc ca e de poasta calitate chiar daca ai dat multi bani pe el.Cumpara numai fire textile de marca si sa fie subtiri. Pentru spinning iti ajunge 0,o4 pana in 0,06. De ai prinde tu pesti care sa iti rupa 0,06.Numai bine. Mircea13
Am dreptul sa am alta parere decat dvstra!
Banuiesc ca firul tau e Fireline. Nu e grav de loc daca ai impresia ca s-a scamosat putin. Te va tine asa ani de zile fara sa-si piarda din rezistenta.
Cat despre faptul ca aluneca pe tambur e normal. Textilele aluneca usor. Il scoti si pui doi-trei metri de mono de care legi textilul si umpli din nou tamburul. Nu va mai aluneca.
Tudor
Cat despre faptul ca aluneca pe tambur e normal. Textilele aluneca usor. Il scoti si pui doi-trei metri de mono de care legi textilul si umpli din nou tamburul. Nu va mai aluneca.
Tudor
multumesc tudor uite la asta cu mono sa stii ca nu m-am gandit am s-o fac
- mayer_maryus
- utilizator
dupa ce am citit topicul, banuiam cae vb de fireline, iar pb ca s-a dus protectia eu cand imi cumpar textil,
dabia astept sa se duca treaba aia ca de vine maleabil
dabia astept sa se duca treaba aia ca de vine maleabil
- Adam Mihai
- membru activ
Si eu am avut ghinionul asta . Si mi se pare bizar faptul ca : Am luat 5 role de guta ( fir textil teflonat ) si una din 5 s-a uzat foarte repede si nu stiu dc ... da ma rog. Am dat vina pe ghiniondanipa scrie:va salut !
!!! F!R !NT!NS !!!