Retete BOILIES _INTRATI_
Moderator: florentiniuga
- Adam Mihai
- membru activ
Retete BOILIES _INTRATI_
Haideti sa lasam fiecare cate o reteta de boilies sau mai multe .
Incep eu primul :
Ingrediente:
lapte praf 200 g
faina peste 200 g
caseinat de sodiu 200 g
faina de porumb macinata fin 200 g
gluten de grau 100 g
pesmet fin 100 g
Mod de preparare:
Intr-un castron mare se sparg 6 oua si se bat bine. Se adauga 6-10 ml de aroma si colorantul impreuna cu 2 lingurite de ulei de floarea soarelui. Celelalte ingrediente se adauga amestecand permanent pana se obtine o pasta, care nu trebuie sa se lipeasca de maini. Se pregateste un recipient mare in care punem apa, iar in momentul fierberii punem bilele. Cele care se ridica la suprafata sunt fierte. Le scoatem cu o strecuratoare si le cufundam in alt vas umplut cu apa rece,apoi le punem la zvantat. Dupa preparare se pastreaza in congelator.
Pesti compatibili:
Crap
Va astept si pe voi cu mai multe boilies-uri
Incep eu primul :
Ingrediente:
lapte praf 200 g
faina peste 200 g
caseinat de sodiu 200 g
faina de porumb macinata fin 200 g
gluten de grau 100 g
pesmet fin 100 g
Mod de preparare:
Intr-un castron mare se sparg 6 oua si se bat bine. Se adauga 6-10 ml de aroma si colorantul impreuna cu 2 lingurite de ulei de floarea soarelui. Celelalte ingrediente se adauga amestecand permanent pana se obtine o pasta, care nu trebuie sa se lipeasca de maini. Se pregateste un recipient mare in care punem apa, iar in momentul fierberii punem bilele. Cele care se ridica la suprafata sunt fierte. Le scoatem cu o strecuratoare si le cufundam in alt vas umplut cu apa rece,apoi le punem la zvantat. Dupa preparare se pastreaza in congelator.
Pesti compatibili:
Crap
Va astept si pe voi cu mai multe boilies-uri
!!! F!R !NT!NS !!!
- cristea radu
- senior
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
MIX:
-200 gr. faina peste LT94
-200 gr. mancare pt. puiet de crap
-150 gr. faina porumb(fin)
-150 gr. gris
-100 gr. robin red
-100 gr. seminte(mei decorticat sau rosu,hrisca)
-25 gr. glm
-50 gr. betaina
-25 gr. coji de oua
LICHIDE:
-30 ml. minamino
-20 ml. marin amino
-30 ml. wisky link
-6 ml. aroma sq&oct.
-3 ml. aroma capsuna sau cranbery
-200 gr. faina peste LT94
-200 gr. mancare pt. puiet de crap
-150 gr. faina porumb(fin)
-150 gr. gris
-100 gr. robin red
-100 gr. seminte(mei decorticat sau rosu,hrisca)
-25 gr. glm
-50 gr. betaina
-25 gr. coji de oua
LICHIDE:
-30 ml. minamino
-20 ml. marin amino
-30 ml. wisky link
-6 ml. aroma sq&oct.
-3 ml. aroma capsuna sau cranbery
- alex_mures
- membru activ
radule
sa stii ca nu e rea deloc reteta ta.....dupa ce le usuci cu ce le dipuiesti(alea de carlig) ?
sa stii ca nu e rea deloc reteta ta.....dupa ce le usuci cu ce le dipuiesti(alea de carlig) ?
coloranti de unde ii cumparati eu ma confrunt cu aceasta problema nu gasesc nici cum
always think like a fish
- cristea radu
- senior
Se gasesc la magazinele de pescuit,nu stiu exact ce firma le produce dar ma interesez si iti trimit un MP.
@alex
VEZI MP
@alex
VEZI MP
- jila pitis
- senior
ok sa inteleg ca sunt retete de boiles solubile?daca da spuneti-mi cum pot face sa maresc sau sa micsorez perioda de dizolvare a solubilelor.
- cristea radu
- senior
@jila (off-topic)
procente 50%lapte-50%apa= maxim2h
procente 70%lapte-30%apa= peste2
procente 35%lapte-65%apa= sub1,5h(dar risti sa nu se lege bine coca si la nadit sa ti se sparga bilele in aer)
NUMAI BINE
procente 50%lapte-50%apa= maxim2h
procente 70%lapte-30%apa= peste2
procente 35%lapte-65%apa= sub1,5h(dar risti sa nu se lege bine coca si la nadit sa ti se sparga bilele in aer)
NUMAI BINE
- jila pitis
- senior
multumesc
atentie la coloranti.daca nu sint "adevarati"pot sa respinga decit sa atraga.miska scrie:coloranti de unde ii cumparati eu ma confrunt cu aceasta problema nu gasesc nici cum
Colorantii sunt ptr pescari, pe pesti nu ii intereseaza culoareabug scrie:atentie la coloranti.daca nu sint "adevarati"pot sa respinga decit sa atraga.miska scrie:coloranti de unde ii cumparati eu ma confrunt cu aceasta problema nu gasesc nici cum
- STAN MIHAI
- membru activ
sunt unele situatii in care conteaza si culoarea(parerea mea)carprom scrie: Colorantii sunt ptr pescari, pe pesti nu ii intereseaza culoarea
STAN MIHAI scrie:sunt unele situatii in care conteaza si culoarea(parerea mea)carprom scrie: Colorantii sunt ptr pescari, pe pesti nu ii intereseaza culoarea
da.sint unele situatii in care o bila (de ex alba) poate schimba o partida.
Culoarea conteaza prea putin in comparatie cu alte treburi( arome, compozitie...), si oricum as fi curios sa vad cine stie care culori(reflexe) sunt mai vizibile in adincuri???????
- STAN MIHAI
- membru activ
pot da un exemplu care-mi vine acum in minte.Alexandru scrie:Culoarea conteaza prea putin in comparatie cu alte treburi( arome, compozitie...), si oricum as fi curios sa vad cine stie care culori(reflexe) sunt mai vizibile in adincuri???????
acum doi ani pe Maconka vara cand era caldura mare nu intra pestele la nimic.crede-ma am incercat multe variante si oricum primele doua zile am prins binisor cu ce eram pregatit.
nici vecinii nostri din stanga sau dreapta nu prindeau nimic deci........
am auzit pe balta ca merge bine cu o jumatate de pop-up alb langa bila.eu nu aveam asa ceva asa ca am incercat cu galben,roz,si rosu si nu am luat nimic.
am plecat pana in oras si am luat pop-up alb si din momentul ala am inceput sa prind.
acum sa nu credeti ca am spart balta cu bile albe dar ideea e ca am inceput sa am si eu miscare
S-a plecat de la prezentarea unor retete si s-a ajuns la discutii generale.
Asteptam o paleta mai larga de retete si nu bla bla.Daca continuam in stilul asta ajungem la Michelangelo.
Asteptam o paleta mai larga de retete si nu bla bla.Daca continuam in stilul asta ajungem la Michelangelo.