Abia ce m-am intors marti din Delta, tot pe Chilia. Am plecat mai mult in fuga de vineri, repejor nu care cumva sa mai vina vreo ploaie sa mai tulbure Siretul ori Prutul.. si mai ales viitura de sus, care de abia acum ajunge si la noi..si dupa calculele mele ar fi trebuit sa ajunga deja in Delta dar vad ca se lasa asteptata. Ca o mica paranteza am vazut ieri butucii mari si grosi si cum deja apa a crescut vreo 40 cm in cateva zile. Apa inca este buna, culmea !
Capturi - canci ! Un salau la vreo 4 kile si vreo cativa pana in kil, doua moace la imbucatura si 5 bucati crap scapate. 3 trasaturi cu scuipat de carlig si 2 trasaturi cu lanseta gasita covrig si cu monturi rupte..
Stiti vorba aia..ba te mai duci la tabara, ba te mai scarpini in fund..atunci se intampla. Tantarii...au facut deliciul iesirii .. ziua, seara nu mai zic.. stateai in fum langa foc cu tot cu spiralele si spray-urile posibile. Daca te taia ceva demn de a fi rege in cinci secunde erai ciuruit de injectii ...mai ceva cum face cainele cand se freaca cu fundu` de covor..si se taraie in doua labe.
Meniul de baza - fasole, paste, salau pane cu sos remoulade, omleta, etc...in rest nimic de o prajeala..nu ca nu ar fi fost platica dar nu ma dau in vant.
Ce sa va mai zic ca vroiam sa fac iar o iesire acum si ma uit cu horror la ce vine de sus? Pai an ca asta...nu am vazut demult !