mielul scrie:Pai si ce bete mi-ai recomanda pt. aceste mulinete?
Ete ,vezi ,asta e cusurul tau...nu esti atent !
Eu consider ca mulineta se alege in functie de lanseta folosita si nu invers !Reiau ce-am scris 2 pagini inapoi ...si gandestete ca nu am cum sa stiu ce stil de pescuit ai si cam ce lanseta ti-i s-ar potrivii (nu e normal sa spui :mi-am luat bete ptr. Powerliner ...normal ar fii sa spui : mi-am luat bete tari ptr. Sarulesti) :
gor965 scrie:
Cred ca toata lumea stie ca sculele se iau pe "alese" ! Cand esti incepator ,doar daca dai peste un vanzator amabil ai sansa sa te alegi cu scula care-ti trebuie . Cand nu ai posibilitatea sa ajungi intr-un magazin sa vezi ceva echipament singura varianta e informarea cat cuprinde de pe net ! Si-atunci apar problemele ...in functie de experienta fiecaruia , multitudinea de sfaturi ,sugestii ,recomandari ,etc. ,trebuie cernuta astfel incat in final sa te apropii cat mai mult Nu de scula care-ti place ci de scula Care-ti trebuie !
Daca e sa discutam de lansetele de crap (restul par ceva mai usor de "bunghit") e clar ca sunt cativa factori principali care concura in alegerea unui bat sau altul. N-as putea spune exact care-i mai important asa ca le numesc la gramada: locul de pescuit (apa statatoare , apa curgatoare, apa naturala , acumulare artificiala) , stilul de pescuit (din barca , de pe mal ,din mana ,plantat ,in agatatura) , durata alocata unei partide ( fulger -12 ore , scurta -48 ore , lunga -peste 72) , metoda preferata de pescuit si accesoriile folosite (se aplica ptr. fiecare tip de partida in parte: ptr. fulger e de preferat momitorul , punga PVA ori sacul solubil fiindca ai nevoie de atractie rapida ...ptr. partide mai lungi , iti faci un pat de nada si poti pescuii lejer doar cu plumb pe montura) ,distanta de pescuit ( este in stransa corelare cu locul de pescuit: grupat aproape ,la distanta ,izolat , la interceptare ) , caracteristicile fizice, gusturile si pretentiile fiecarui pescar (ce-ti place nu e intotdeauna si ce-ti trebuie) , componentele , materialul si pretul lansetei ar fi cam ultimele aspecte mai importante care se iau in calcul. In mod normal , pescarul stie cam ce asteapta de la bat si e mult mai usor daca pune efectiv mana sa constate acest lucru. Ptr. fiecare aspect in parte betele de crap ,prin actiunea ,lungimea si TC-ul lor ofera un raspuns (o varianta) ...parerea mea...pescar amator !
Sunt atatea bete bune care s-ar pupa excelent cu Daiwa Infinity ,dar alegerea lor trebuie facuta cu grija astfel incat sa fie exact ce cauti (sa fie puternica , subtire , sa arunce bine ,etc.,etc. ) Eu te sfatuiesc sa mergi intr-un magazin de profil si sa incerci mai multe modele de la firmele care exceleaza in domeniu: Free Spirit , Century , Harison ,Venture...Greys ,Nash... Nu-mi cere sa-ti spun ce-as alege eu ca nu mai dormim dupa aia !