Catalin Mateescu scrie:Poti da te rog mai multe amanunte ?
M-ar interesa :
- ce tip nada s-a folosit, in ce cantitate, dinamica nadirii, aditivata/sau nu;
- distanta nadirii;
- cantitati aprox de nada vie folosita (viermi vii/colati, rame tocate, fui, libelule, etc.);
- daca exista curenti de fund/suprafata, mai ales pe vant;
- caracteristicile fundului, daca exista praguri, mal in exces, structuri;
- adancimea apei la mal;
- daca s-a pescuit in apa libera sau langa stuf;
- cat s-a pescuit la sheffield si cat la undita.
Toate aceste amanunte (daca nu sunt secrete) m-ar ajuta sa-mi fac o idee despre balta si raspunsul pestilor.
Promit ca dupa prima partida acolo sa dau si eu aceleasi amanunte.
Cu stima.
Catalin Mateescu
Salut Catalin,
Eu am pescuit numai la sheffield, iar Doru la undita si sheffield.
Am avut ca momela viermi albi si larve rosii (libelule).
Ca nada am folosit Trabucco de culoare neagra mixat cu Benzar crap-caras de capsuni (cate o punga), la care am adaugat TTX inmuiat cu o seara inainte, plus o cutie de porumb Bonduelle. Nada fost putin aditivata cu Carpix. Am pus in nada si ceva viermi si larve. Am nadit la inceput cate 3-4 "mandarine" de nada azvarlite cu mana.
Datorita vantului puternic am cautat zonele mai ferite, care aveau ceva protectie laterala din stuf. Apa este destul de adanca in zona in care vor fi amplsate sectoarele: 1,5 - 2,5 m, dar trebuie tinut cont ca era scazuta cu aprox. un metru. Pana la concurs va avea nivelul stabil de 2-3 m. Am folosit fir scufundator Trabucco S-Force de 0.14 "Bream' -albastru inchis, cu inaintas Triana Potenza de 0,127 alb-transparent (lungime 25 cm), plumbaj grupat din 4 alice.
Am inceput sa pescuim la o distanta de 15-20 m unde era un prag (pluta fixa Triana de 5 gr.), si neavand rezultate timp de vreo doua ore, ne-am apropiat de mal pana la 7-10 m, unde era al doilea prag (adancime 1- 1,5 m), si am schimbat pluta cu o Triana de 2,5 gr.). Am nadit cu cateva "nuci" mai putin umectate, care s-au spart la suprafata. Din acel moment au inceput sa intre si pestii, din pacate doar oblete, balos si rosioara. Cateva rosioare mai mari le-am prins la o combinatie de doi viermi si doua-trei libelule, in carlig Triana Takara nr.16.
Exista spre centrul apei un curent mediu, care era invers directionat fata de vant. Cu o pluta de 6-8 grame nu-s probleme.
Vantul a batut din lateral dreapta mai tot timpul, apoi s-a schimbat batand din spate.
Personal am zarit miscarea crapilor, adica o coada iesind din apa, si lovind-o cu putere, iar Doru o coama destul de impozanta. Se pare ca o populare facuta doar cu doua-trei zile in urma i-a cam zapacit, si poate si din aceasta cauza n-au pus gura. Nici vremea n-a fost buna: vant schimbator, cateva picaturi de ploaie din cand in cand, temperatura scazuta, apa foarte rece.
Locul ales de noi a fost langa containerul-rulota din metal, loc care pare adecvat pentru un sector de concurs, dar malul, asa cum scria si Doru, mai trebuie amenajat. Trebuie ca stuful sa fie taiat/scos de pe langa mal, iar vegetatia uscata indepartata, locul nivelat. Acelasi lucru si in celalat posibil sector, din dreptul cabanei.
Numai bine,
alexandru