preparat de ziua indragostitilor- valentine day
Moderator: vali003
preparat de ziua indragostitilor- valentine day
file de salau cu sos de afine - materii prime file de salau 0,400gr. , o jumatate de pahar cu vin , doua linguri ulei de masline , un pahar de afine , doua linguri de smintina , o lingura de jus de lamiie , sare ,piper , nucsoara . salaul se sareaza si pipereaza , se prajeste intro tigaie foarte bine incinsa in uleiul de masline , 4min. pe o parte si inca 4 pe partea cealalta se scoate pe o farfurie ,in aceeasi tigaie se pun restul ingredientelor , se lasa sa dea un clocot .se gusta de sare si piper , se mai lasa un clocot , se toarna peste peste si se serveste ,
pofta bunaRe: preparat de ziua indragostitilor- valentine day
si ca sa va indulciti un pic va recomand un cocktail de capsuni si zmeura
- Lucian Nagy
- membru activ
Re: preparat de ziua indragostitilor- valentine day
Si cine nu are salau la dispozitie,,ce poate pune??
se poate folosi orice fel de peste alb , de apa dulce sau marin , ex. stiuca , biban , marin- dorade , halibut ,cod , dover sole ,sea bass .acelasi mod de preparare .
Bai ,daca vede nevasta-mea astea ,ma trimite la balta ...dupa capsuni ! :mrgreen:
Delicios arata ! Maine cred ca sunt la pescuit de salau ! :twisted:
M-ai dat gata cu minunatiile din farfurii,mi-ar trebui portii cel putin triple.Nu-i arat nevestei asa ceva ca ma pune pe mine sa-i pregatesc masa in 14.Minunat/
- florentiniuga
- Master Admin
Super, Vali! Pot sa incadrez salaul intr-o inimioara din...?...chetchup sau alt sos rosu?! Sau mai bine combin retetele si pun langa salau o capsuna sugestiva, ca de zmeura tot n-am de unde sa fac rost .
Continuati domn' maestru !
Continuati domn' maestru !
multumesc tuturor pentru aprecieri , am sa continui , cu voia dumneavoastra .
Excelenta idea cu retetele,superba si realizarea! Daca gasesti in colectia ta de retete si ..scrumbie marinata...mmm!.Mergi mai departe!
si acum la cerere , specialmente pentru dn. Iuga , salau cu sos de hrean in inimioara . materii prime -0,400 gr. de file salau , jumatate de pahar vin alb , un pahar de smintina , doua lingurite de hrean ras , o lingura de unt ,doua linguri de ulei de masline , sare ,piper , o lingura jus de lamiie . prepararea - intro tigaie bine incinsa se pune uleiul de masline ,se prajeste pestele 4 min. pe o parte , se intoarce si se prajeste inca 4 min. si pe cealalta parte , se scoate pe o farfurie , in aceeasi tigaie se pun restul ingredientelor , se da in doua clocote , amestecinduse usor , se toarna peste peste , se decoreaza cu sos de rosii si citeva fire de chives (ceapa verde f. subtire )
si pentru desert tort de joffre cu zmeura , reteta foarte dificila , daca vrea cineva pot sa vo dau pe privatRe: preparat de ziua indragostitilor- valentine day
Donmne' dar n-am mocuta pt aplauze aici ! De departe expui cel mai calitativ lucru de pe forumul asta ( fara sa se supere nimeni ) . Nu prea sunt eu de acord cu vlentine day, dar cand vad asa ceva uit de multe lucruri
valentine day ,in nord america este o zi de facut bani , nu este o sarbatoare cum stim noi sarbatorile , iar pentru aprecieri iti multumesc ,nu sint eu cel mai tare , sint altii mai buni ,in meseria mea ,dar imi place ceea ce fac si poate influenta anilor de afara isi spune cuvintul , eu va invat bucatarie si voi ma invatati taine in ale pescuitului .
- Qnyx
- Master Admin
Re: vali
Vali da-mi o reteta interesanta ca ma bate gandu, (da nu prea mult) sa fac si eu ceva pentru sotia mea. Asa ca ma gandeam la ceva din somon. Posteaza reteta aici si daca am neclaritati..........te sun Ca o mica paranteza, intotdeauna mi-a placut carnea roz............indiferent ce ar insemna asta.
Cosmine , eu zic sa faci ceva mai mult, te hotarasti tu ce , acum sa revenim la oile noastre , pardon preparatele noastre . File de somon cu sos de citrice ,ginger si sampanie . materii prime - pt. 2 portii - file de somon 0,400 gr. , portocale una , lamii una , ginger (radacina vietii ) o lingura ,unt doua linguri ,sampanie jumatate de pahar sare si piper . prepararea - se curata de coaja cu un cutit lamiia si portocala ,si partea alba , o jumatate de lamiie si o jumatate de portocala se storc intrun bol(vas cu peretii rotunzi in care se poate amesteca cu un tel) , restul de portocala si lamiie se taie cuburi mici ,somonul se portioneaza in doua portii , se unge o tava cu unt , se pune pestele , cuburile de citrice, gingerul taiat marunt,restul de unt, sare , piprer , o lingura de sampanie , se da la cuptorul dinainte incins la 220 c. , pentru 12 min. ,se scoate pe un platou . in bolul in care ati pus jusul de lamiie si portocala , adaugati cit mai multa grasime strinsa din tava in care ati facut pestele , mai adaugati doua linguri de ulei de masline ,si amestecati cu un mixer pt 1-2 min. ,in momentul servirii adaugati si sampania , mai mixati 1 min. , puneti sosul rezultat peste peste si serviti . pofta buna .
se serveste cu o sampanie seaca bine frapata .