Prologic
- pescador74
- utilizator
Prologic
Salut!Am un set de senzori Prologic Polyphonic vtsw si sau stins ledurile din partea de sus a senzorilor,la doua senzoare,nu stiu daca a mai patit cineva asa dar asi dori putin ajutor!eventual un loc unde se pot repara daca stie cineva!Cu stima!
- florin_chiculita
- carpZone team
Re: Prologic
Desi pare complet lipsit de logica, muta bateria dintr-unul care merge, in altul care nu merge. Intamplator am auzit la cineva de problema asta, cauza fiind faptul ca folosea acumulator in loc de o baterie alkalina.pescador74 scrie:Salut!Am un set de senzori Prologic Polyphonic vtsw si sau stins ledurile din partea de sus a senzorilor,la doua senzoare,nu stiu daca a mai patit cineva asa dar asi dori putin ajutor!eventual un loc unde se pot repara daca stie cineva!Cu stima!
Daca exista o defectiune (cel mai probabil), reparatia ar trebui sa fie banala. Fie rezistenta inseriata cu ledul, fie ledul. Un pustan priceput la lipituri, cu o statie de lipit cu varf subtire ar trebui sa fie capabil sa schimbe (dupa caz) ledul sau rezistenta. Rezistenta e SMD (foarte mica), asa ca pustanu' ar trebui sa nu aiba probleme cu vederea.
Numai bine !
- pescador74
- utilizator
Mersi mult pentru informatie dar problema e ca sa stins numa un singur led din patru la un senzor si doua leduri la celalalt si am baterii Duracell noi la toti senzorii!Nu stiu ce tip de leduri sant si unde se gasesc ! Cu stima!
- florin_chiculita
- carpZone team
Demonteaza unul din avertizoare pana ajungi la cablaj / Led. Presupun ca nu mai sunt in garantie, altfel le-ai fi returnat in vederea schimbarii. Testeaza cu o baterie de 1.2 V daca se aprinde ledul. Un acumulator, sau o baterie alkalina descarcata ar trebui sa faca treaba. Conteaza polaritatea la led (+/-) Am spus sa incerci cu o baterie descarcata pentru ca daca nu nimeresti polaritatea din prima si aplici o tensiune mai mare decat suporta, se duce naibii aproape instant. La fel de bine ai putea sa faci masuratoarea cu un multimetru, insa ledul nu o sa se aprinda din cauza curentilor mici, dar daca ledul nu e ars o sa vezi pe ecran tensiunea pe care o tine jonctiunea (ma astept sa fie undeva la 1.8 V). Majoritatea multimetrelor au la rubrica pentru rezistente o optiune de verificat diode.
Spune-mi aici ce rezultat ai obtinut.
Succes si numai bine !
Spune-mi aici ce rezultat ai obtinut.
Succes si numai bine !