monturi de crap
Moderator: florentiniuga
Re: monturi de crap
Monturile cu plumb pierdut sau cel putin cele la care plumbul se elibereaza in caz de ruptura ar trebui introduse cu titlu de obligativitate pe orice balta, ba, in extenso, chiar si pe rauri sau si la alte feluri de pescuit, poate chiar si la somn.
In lipsa de altceva, la partide de placere, si in special in locurile cu multe agataturi si plante acvatice, folosesc si acum cu succes montura "batraneasca", din anii '70: totul e "pe direct", nu am nici un nod pe fir, in afara de cel de la carlig. Firul e trecut, printr-o bucla, printr-un varnis, care constituie "opritorul" pentru plumbul culisant de pe linie. Oriunde s-ar rupe firul, crapul scapa de plumb. E cam primitiva, recunosc, dar cand mai pescuiesc cu 2-3 prieteni carora trebuie sa le refac monturile iute pe balta, mai recurg la ea. Si nici nu se compara ca rezistenta, cu monturile sofisticate, dar pline de noduri.
O varianta simpla si ieftina "de plumb pierdut" care joaca si rol de montura cu autointepare este sa legi plumbul cu ata de cusust (!) de varnisul aratat. Merge la "plantat". In caz de agatatura a plumbului ca de ex. e in plante, butuci sau minciog, ata se rupe sau taie varnisul, si ramane intr-adevar "totul pe direct". Montura e valabila si cu inantas textil de 8-10m.
In lipsa de altceva, la partide de placere, si in special in locurile cu multe agataturi si plante acvatice, folosesc si acum cu succes montura "batraneasca", din anii '70: totul e "pe direct", nu am nici un nod pe fir, in afara de cel de la carlig. Firul e trecut, printr-o bucla, printr-un varnis, care constituie "opritorul" pentru plumbul culisant de pe linie. Oriunde s-ar rupe firul, crapul scapa de plumb. E cam primitiva, recunosc, dar cand mai pescuiesc cu 2-3 prieteni carora trebuie sa le refac monturile iute pe balta, mai recurg la ea. Si nici nu se compara ca rezistenta, cu monturile sofisticate, dar pline de noduri.
O varianta simpla si ieftina "de plumb pierdut" care joaca si rol de montura cu autointepare este sa legi plumbul cu ata de cusust (!) de varnisul aratat. Merge la "plantat". In caz de agatatura a plumbului ca de ex. e in plante, butuci sau minciog, ata se rupe sau taie varnisul, si ramane intr-adevar "totul pe direct". Montura e valabila si cu inantas textil de 8-10m.
- Margescu Romeo
- senior
Vreau si eu un partener de pescuit din Arges care sa fie pasionat de CRAP.Eu sunt din Mioveni si am 47ani si masina
- Dan Andrei
- senior
- Margescu Romeo
- senior
Andrei, ce ai cu mine nu fi rau
- Dan Andrei
- senior
nu sunt rau voiam sa stiu daca esti pregatit suficientMargescu Romeo scrie:Andrei, ce ai cu mine nu fi rau
Numai bine!
- gabi neamtu
- senior
[quote="Margescu Romeo"]Vreau si eu un partener de pescuit din Arges care sa fie pasionat de CRAP.Eu sunt din Mioveni si am 47ani si masina
partener de mers la pescuit ?
partener de mers la pescuit ?
lasati insinuarile pe alte forumuri , omul a intrebat la modul deschis ,dar vorba romaneasca ... .
- gabi neamtu
- senior
[quote="vali003"]lasati insinuarile pe alte forumuri , omul a intrebat la modul deschis ,dar vorba romaneasca .
departe de mine insinuarile dar inca odata intreb partener de pescuit sau pentru concurs
departe de mine insinuarile dar inca odata intreb partener de pescuit sau pentru concurs
- Margescu Romeo
- senior
Gabita , Mioveniul nu este in Bucuresti :evil: .Da , de mers la pescuit ,ce vi se pare asa suspect voi mergeti deobicei singuri la pescuit?. Am specificat de masina ca unii se feresc sa mearga cu masina ca nu mai pot bea.
- florentiniuga
- Master Admin
Ai dreptate Romeo. Sper ca nu te-ai suparat pentru primirea... nu prea amiabila pe forum, pentru care imi cer eu scuze in numele celorlalti :oops: Sper sa-ti gasesti si partener de pescuit. Aici sunt si vor fi multi pescari ce doresc sa-si faca prieteni noi.
- Dan Andrei
- senior
Salutare.Eu am intrebat cum sta omul cu partea financiara pt ca-i recomandam pe cineva care nu are inca partener pt concursul de la MV atata tot.Deci intentia mea a fost cat se poate de buna.. :roll: . acum cum credeti si voi.florentiniuga scrie:Ai dreptate Romeo. Sper ca nu te-ai suparat pentru primirea... nu prea amiabila pe forum, pentru care imi cer eu scuze in numele celorlalti :oops: Sper sa-ti gasesti si partener de pescuit. Aici sunt si vor fi multi pescari ce doresc sa-si faca prieteni noi.
Numai bine!
Banuiesc ca Romeo specifica daca cauta un partener de concursuri; eu am inteles ca omul vrea sa aiba pe cineva cu care sa se duca la pescuit de crap. Romeo daca as fi fost din zona ta as fi mers cu mare placere, oricum subiectul ramane deschis si sper sa iti gasesti partener mai ales ca multi si-au gasit in acelasi fel.
- Margescu Romeo
- senior
Cine doreste sa inteleaga adevaratul sens al cuvantului ,o face.Dar din politete nu ar da gres chiar in public.Hai Argeseni astept oferte
ati deviat tare mult de la subiect.........daca era sa fie un premiu singurul care lar fi meritat ar fi fost dn-l Florentin iuga ...va multumesc la toti care ati raspuns la intrebare si nu alte aberatii........
...o mare aberatie pare avatarul tau pe un forum de pescuit ! :| Ceilalti, carora Nu le multumesti,n-au discutata despre femei ori araturile de toamna ci tot ceva legat de pescuit ! Un pic de bun simt nu strica ,chiar si cand avertizam pescarii ca sunt Off topic !