OPERATIUNEA "MONSTRU"
Moderatori: mini_mic, vali003, Coleman
- toader nicolae
- Veteran
Re: OPERATIUNEA "MONSTRU"
Domnilor,forumul se numeste "INFOPESCAR",chiar nu mai gasim cativa pescari de buna credinta sa gasim 10 locuri de pescuit in delta, sa avem de unde alege?????????????
- toader nicolae
- Veteran
Sa inteleg ca te adaug la lista????????fany4you scrie:Salut
Daca se organizeaza ceva, ma bag si eu.
as prefera sa merg cu cineva care cunoaste.
- toader nicolae
- Veteran
Datorita lipsei totale de informatie,mi-am luat libertatea de a cauta pe internet locatiile posibile pentru buna desfasurare a operatiunii.Cele mai bune locuri care sa intocmeasca cerintele noastre au fost pe bretul SF. GHEORGHE unde s-au prins exemplare mari de crap si somn.Planul meu ar fi sa mergem intr-un sat de pe brat si inarmati cu moneda locala(palinca cat mai dura) sa cerem la fata locului informatii "ungandule"gatul unor lipoveni cu ceva lapte de pruna.Acestia trebuie sa ne duca cu barcile la locurile de pescuit(cat mai salbatice) si zilnic sa vina la tabara sa ia cativa pescari(ne vom inparti in echipe)care sa mearga in sat cu lista de cumparaturi.Astfel nu o sa mai trebuiasca sa caram bagajele si daca "laptele" va fi bun cu siguranta vom gasi cativa lipoveni care sa ne ajute si eventual sa ne dea detalii despre locurile bune de pescuit.Astept acordul lui Claudiu si Costelino care sunt primii inscrisi pe lista si daca au curajul sa mearga pe mana mea(de obicei imi iese ca imi propun) pot anunta programul exact ,care sa includa ,preturile ccalatoriei si orele aproximative si voi incerca sa gasesc pe internet un numar de contact din zona deoarece aici pe "infopescar" este mult prea greu sa sper ca ma va ajuta cineva.
Personal marturisesc ca ma intereseaza un singur peste<<<<<<<<monstrul>>>>>>>>> si legarea unor prietenii trainice cu oameni bolnavi de acelasi virus ca si mine.Pentru pescarii di provincie care doresc sa se alature expeditiei exista posibilitatea sa ii luam din drum(cu conditia sa trimita banii de transport.(cam 60ron dus-intors daca ne strangem 40) si las la aprecierea dumneavoastra daca este cazul sa cumparam nada la comun sau fiecare separat si exista posibilitatea sa va alaturati noua direct la Tulcea,caz in care veti plati doar pasagerul.
Am rugamintea ca toti cei care doresc sa se alature operatiunii ,sa lase pe privat sau pe forum un numar de tel unde pot fi contactai sau sa ma sune pe mine la numarul 0723321475
Personal marturisesc ca ma intereseaza un singur peste<<<<<<<<monstrul>>>>>>>>> si legarea unor prietenii trainice cu oameni bolnavi de acelasi virus ca si mine.Pentru pescarii di provincie care doresc sa se alature expeditiei exista posibilitatea sa ii luam din drum(cu conditia sa trimita banii de transport.(cam 60ron dus-intors daca ne strangem 40) si las la aprecierea dumneavoastra daca este cazul sa cumparam nada la comun sau fiecare separat si exista posibilitatea sa va alaturati noua direct la Tulcea,caz in care veti plati doar pasagerul.
Am rugamintea ca toti cei care doresc sa se alature operatiunii ,sa lase pe privat sau pe forum un numar de tel unde pot fi contactai sau sa ma sune pe mine la numarul 0723321475
- julian mihai
- senior
Avand in vedere ca in ultimii ani in Delta Dunarii sau schimbat foarte multe,iar multi km sunt concesionati(chiar si canale)este bine sa aveti un ghid foarte bun(un localnic)sa va arate unde puteti pescui fara probleme si evident sa aveti platite toate taxele.De acea prefer balta 6 Martie com Salcioara cam scumpa dar ce sa faci 120ron/24ore cu retinere 10kg sau 60ron/24 ore(se poate opta pt c&r) o imensitate de balta cu o deschidere foarte mare dar si canale unde poti pescuii.SPLENDID
FairPlay Team
- toader nicolae
- Veteran
Cand vom definitiva programul, ma voi stradui sa gasesc un ghid local care sa ne indrume.Asta este ultima problema.Din pacate problema este ca pe un forum de pescuit cu 5000 de useri nu gasim cativa oameni de buna credinta care sa ne ajute cu un nr de contact din zona ,cu un loc unde a prins peste mare.Dar asa cum am promis o sa aflu singur tot ce este necesar pentru buna desfasurare a operatiunii.Astept doar confirmarea de la Costelinio si Claudiu ca sunt de acord cu planul meu, ca sa ma pot interesa de locuri in zona respectiva si sa postez programul exact.
- dragan claudiu
- Veteran
ok toadere sint de acord si sa ne ti la curent.
- dragan claudiu
- Veteran
Am deschis acest topic in dorinta de a da drumul la o serie de "dezvaluiri" privitor la locuri de pescuit probate de
noi.
Eu merg in fiecare an pe bratul Sf.Ghe. in imediata apropiere a canalului (garlei) Perivolovca. In aceasta zone sunt 4
zone de pescuit.
Privind dinspre Dunare spre canal:
1. pe partea stanga pe o lungine de cca 1km apa este adanca de la mal (aproximativ 4m), curentul mediu. Zona se
preteaza foarte bine la salau, crap, somn (personal nu am prins trofee, dar am avut ceva aventuri). Nu exista agatatori,
primul senal se afla cam la 6m de mal. Pe masura ce va apropiati de canal, curentl creste, adancimea de asemenea. Chiar
langa canal, este un loc cu apa aproape statatoare si cu o adancume la mal de vreo 4m, loc excelent pentru toate
speciile (cu sanse pentru trofee).
2. pe partea dreapta pe o distanta de aproximativ 100m (pana la limita padurii) este o zona care se preteaza la somn
si salau mare. Aici adancimea este tot de cca 4m la mal, insa lanseurile trebuiesc facute la distanta de 30-40. (pentru
somn). Curentul aste semnificativ la o asemenea distanta, motiv pentru care plumbul este recomandat sa aiba cca 250gr.
Pentru salau se pescuieste la o distanta < 15m. In gura canalului se pot face partide super la avat. Pe canal se prinde
caras, babusca, platica, biban, stiuca, somotei si ocazional crap.
3. incepand cu padurea, sunt locuri excelente pentru pescuitul la somn, crap si salau dupa cum urmeaza:
- chiar la inceputul padurii este un copac culcat pe apa (perpendicular pe mal)cu cca 10m inainte de copac este o zona
excelenta pentru somn si salau. Lansarile trebuiesc facute la vreo 20m de mal obligatoriu amonte la 45 grade. Pe aceasta
pozitie vor fi si agatatori datorita pragurilor dar si datorita crengilor existente pe fund. NU ESTE GROAZNIC!
- la 20m aval de acest loc este un golf cu apa statatoare si cu o adancime de 6m care se preteaza la orice specie, mai
putin la somn mare.
- dupa acest golf, in urmatoarea 100m exista locuri de cate o lanseta cu agataturi meseriase, dar cu sanse mari la
somn adevarat (nu trebuie aruncat la mai mult de 10-15m)
- nu recomand golful urmator deoarece este un copac scufundat paralel cu malul la 6-7m de mal.
-incepand cu iesirea din acest golf, dispar agatatorile pana la golful urmator. Aici se poate prinde crap, uneori si
oarece somn.
- la intrarea in golful urmator este un super loc de somn si crap. Aici trebuie sa ai scule tepene cu fir tare
deoarece sunt copaci in apa (scufundati). Trebuie sa depistati singuri (nu am cum sa va dau repere) "poteca" dintre
copaci, insa va pot spune ca este vb de vreo 4m. Lansarea se face la 10-12m, cu blocarea tamburului in mom in care
plumbul a atin apa. Adancimea este de 7-8m. Somnul pana la 10kg se scoate fara probleme, iar cel mai mare, trebuie
ridicat "cu japca" dupa fund si convins sa urce amonte. Din momentul aceste, nu se mai pune problema decat a indemanarii
dvs.
- in interiorul golfului merge crapul, salaul, carasul si somotei pana in 5kg.
- incepand cu iesirea din golg, pana la iesirea din padurea de salcii, curentul este foarte puternic, iar rezultatele
sunt imprevizibile (de regula nesatisfacatoare).
- la inceputul padurii de plopi, sunt locuri singurare, cu agataturi multe si curent foarte puternic. Se pot avea
capturi interesante, dar cu pierderi de plumbi, carlige si timp.
- dupa vreo 300m de la inceputul padurii de plopi, apare un loc in care nu exista copaci in zona de mal. Aici se
observa ca apa curge invers, curentul fiind slabut. Pe o distanta de 70-80m locul este exceptional cu capturi in orice
specie. Lansarile nu trebuiesc sa depaseasca 20m.
Momelicle pe care eu le folosesc sunt urmatoarele:
- pt. salau; pestisor sau bucatica (daca intr-o zi ati avut satisfactii la baboi viu, nu inseamna ca si in ziua
urmatoare va fi la fel (trebuie dat cu bucatica)
- pentru crap; nadire cu porumb uscat, momeli: mamaliga, boabe pe ata, suvite de scoica (in functie de sezon => in
special toamna)
- pentru somn: in functie de sezon, tipari, pestisor viu > 100gr, broasca, suvite de scoica, lipitori, buchet de rame
serpesti, coropisnite etc
- pentru caras, platica, babusca, rame de balegar, mamaliga.
In zona descrisa de mine se poate ajunge astfel:
- cu masina pana in Murighiol, se parcheaza in incinta pensiunii din dreapta digului (contra cost), iar de acolo se
pleaca cu barca proprie, sau cu barca inchiriata (cu sau fara barcagiu) sau cu vaporasul (se poate comanda la telefon:
0744200314 Cristian Maxim). Ultima oara, pretul pentru vaporas a fost de 60 euro dus intors (indiferent de numarul de
persoane). Pentru vaporas, este nevoie de programare cu vreo 2 saptamani inainte si readucere aminte la fiecare 5-6 zile
(exista oarece neseriozitate privitor la respectarea orei de intalnire).
- cu masina pana in Dunavatul de jos si de acolo si barca personala, sau de inchiriat (cu sau fara barcagiu), sau cu
salute care se gasesc pretutindeni (la scoruri nu tocmai modeste)
P.S. Am uitat sa va spun ca la o distanta de vreo 8km de gura canalului Perivolovca se afla o serie de balti de
stiuca. Numele acestor balti sunt: Taranova (pe stanga), Gorgostel (pe dreapta) etc. Accesul se face numai cu barca cu
motor.
Eu atat am avut de povestit si am rugamintea de a nu face comentarii la cele scrise de mine, ci sa veniti si
dumneavoastra cu alte locatii cunoscute, astfel incat acest topic sa fie un fel de ghid de pescuit in Delta Dunarii. ce zici de locul asta toadere??//
noi.
Eu merg in fiecare an pe bratul Sf.Ghe. in imediata apropiere a canalului (garlei) Perivolovca. In aceasta zone sunt 4
zone de pescuit.
Privind dinspre Dunare spre canal:
1. pe partea stanga pe o lungine de cca 1km apa este adanca de la mal (aproximativ 4m), curentul mediu. Zona se
preteaza foarte bine la salau, crap, somn (personal nu am prins trofee, dar am avut ceva aventuri). Nu exista agatatori,
primul senal se afla cam la 6m de mal. Pe masura ce va apropiati de canal, curentl creste, adancimea de asemenea. Chiar
langa canal, este un loc cu apa aproape statatoare si cu o adancume la mal de vreo 4m, loc excelent pentru toate
speciile (cu sanse pentru trofee).
2. pe partea dreapta pe o distanta de aproximativ 100m (pana la limita padurii) este o zona care se preteaza la somn
si salau mare. Aici adancimea este tot de cca 4m la mal, insa lanseurile trebuiesc facute la distanta de 30-40. (pentru
somn). Curentul aste semnificativ la o asemenea distanta, motiv pentru care plumbul este recomandat sa aiba cca 250gr.
Pentru salau se pescuieste la o distanta < 15m. In gura canalului se pot face partide super la avat. Pe canal se prinde
caras, babusca, platica, biban, stiuca, somotei si ocazional crap.
3. incepand cu padurea, sunt locuri excelente pentru pescuitul la somn, crap si salau dupa cum urmeaza:
- chiar la inceputul padurii este un copac culcat pe apa (perpendicular pe mal)cu cca 10m inainte de copac este o zona
excelenta pentru somn si salau. Lansarile trebuiesc facute la vreo 20m de mal obligatoriu amonte la 45 grade. Pe aceasta
pozitie vor fi si agatatori datorita pragurilor dar si datorita crengilor existente pe fund. NU ESTE GROAZNIC!
- la 20m aval de acest loc este un golf cu apa statatoare si cu o adancime de 6m care se preteaza la orice specie, mai
putin la somn mare.
- dupa acest golf, in urmatoarea 100m exista locuri de cate o lanseta cu agataturi meseriase, dar cu sanse mari la
somn adevarat (nu trebuie aruncat la mai mult de 10-15m)
- nu recomand golful urmator deoarece este un copac scufundat paralel cu malul la 6-7m de mal.
-incepand cu iesirea din acest golf, dispar agatatorile pana la golful urmator. Aici se poate prinde crap, uneori si
oarece somn.
- la intrarea in golful urmator este un super loc de somn si crap. Aici trebuie sa ai scule tepene cu fir tare
deoarece sunt copaci in apa (scufundati). Trebuie sa depistati singuri (nu am cum sa va dau repere) "poteca" dintre
copaci, insa va pot spune ca este vb de vreo 4m. Lansarea se face la 10-12m, cu blocarea tamburului in mom in care
plumbul a atin apa. Adancimea este de 7-8m. Somnul pana la 10kg se scoate fara probleme, iar cel mai mare, trebuie
ridicat "cu japca" dupa fund si convins sa urce amonte. Din momentul aceste, nu se mai pune problema decat a indemanarii
dvs.
- in interiorul golfului merge crapul, salaul, carasul si somotei pana in 5kg.
- incepand cu iesirea din golg, pana la iesirea din padurea de salcii, curentul este foarte puternic, iar rezultatele
sunt imprevizibile (de regula nesatisfacatoare).
- la inceputul padurii de plopi, sunt locuri singurare, cu agataturi multe si curent foarte puternic. Se pot avea
capturi interesante, dar cu pierderi de plumbi, carlige si timp.
- dupa vreo 300m de la inceputul padurii de plopi, apare un loc in care nu exista copaci in zona de mal. Aici se
observa ca apa curge invers, curentul fiind slabut. Pe o distanta de 70-80m locul este exceptional cu capturi in orice
specie. Lansarile nu trebuiesc sa depaseasca 20m.
Momelicle pe care eu le folosesc sunt urmatoarele:
- pt. salau; pestisor sau bucatica (daca intr-o zi ati avut satisfactii la baboi viu, nu inseamna ca si in ziua
urmatoare va fi la fel (trebuie dat cu bucatica)
- pentru crap; nadire cu porumb uscat, momeli: mamaliga, boabe pe ata, suvite de scoica (in functie de sezon => in
special toamna)
- pentru somn: in functie de sezon, tipari, pestisor viu > 100gr, broasca, suvite de scoica, lipitori, buchet de rame
serpesti, coropisnite etc
- pentru caras, platica, babusca, rame de balegar, mamaliga.
In zona descrisa de mine se poate ajunge astfel:
- cu masina pana in Murighiol, se parcheaza in incinta pensiunii din dreapta digului (contra cost), iar de acolo se
pleaca cu barca proprie, sau cu barca inchiriata (cu sau fara barcagiu) sau cu vaporasul (se poate comanda la telefon:
0744200314 Cristian Maxim). Ultima oara, pretul pentru vaporas a fost de 60 euro dus intors (indiferent de numarul de
persoane). Pentru vaporas, este nevoie de programare cu vreo 2 saptamani inainte si readucere aminte la fiecare 5-6 zile
(exista oarece neseriozitate privitor la respectarea orei de intalnire).
- cu masina pana in Dunavatul de jos si de acolo si barca personala, sau de inchiriat (cu sau fara barcagiu), sau cu
salute care se gasesc pretutindeni (la scoruri nu tocmai modeste)
P.S. Am uitat sa va spun ca la o distanta de vreo 8km de gura canalului Perivolovca se afla o serie de balti de
stiuca. Numele acestor balti sunt: Taranova (pe stanga), Gorgostel (pe dreapta) etc. Accesul se face numai cu barca cu
motor.
Eu atat am avut de povestit si am rugamintea de a nu face comentarii la cele scrise de mine, ci sa veniti si
dumneavoastra cu alte locatii cunoscute, astfel incat acest topic sa fie un fel de ghid de pescuit in Delta Dunarii. ce zici de locul asta toadere??//
- dragan claudiu
- Veteran
detaliile de spre acest loc de pescuit l-am luat de pe alt forum.
- toader nicolae
- Veteran
Merci Claudiu,mai astept confirmarea de la Costelinio si am rezolvat problema asta.Trimite-mi un numar de tel pe privat ca sa discutam despre loc.
Salve ,
Claudiu cand am vazut prima postare m-am speriat.Am zis ce mai cautam locul cand avem omul enciclopedie langa noi.
OK,asta este poate pana plecam se indura cineva sa ne dea un traseu.
Nicu eu sunt de acord.
Claudiu cand am vazut prima postare m-am speriat.Am zis ce mai cautam locul cand avem omul enciclopedie langa noi.
OK,asta este poate pana plecam se indura cineva sa ne dea un traseu.
Nicu eu sunt de acord.
- toader nicolae
- Veteran
Si eu am avut aceiasi senzatie cand am citit.Cred ca-l sugrumam daca m-a obligat sa fac matanii pe forum si el sa stie atatea.Gata copii aventura este gata sa inceapa.
- toader nicolae
- Veteran
Lista este facuta la topicu- INSCRIERI OPERATIUNEA"MONSTRU"
- toader nicolae
- Veteran
Perioada de prohibitie pentru crap si somn este cuprinsa intre 13 APRILIE-11IUNIE.
Pretul permisului este de 110 ron pe an si se plateste integral(indiferent de perioada in care pescuim)
Beneficiaza de reducere cu 50RON la permisul de pescuit ,pensionarii si elevii..
Permisul de pescuit se elibereaza la sediul A.J.V.S Tulcea pe baza buletinului de identitate si a actelor doveditoare pentru cei care beneficiaza de reducere.
Transportul si permisul de pescuit costa cam cat este taxa pe 12 ore la baltile "exclusiviste"
Pretul permisului este de 110 ron pe an si se plateste integral(indiferent de perioada in care pescuim)
Beneficiaza de reducere cu 50RON la permisul de pescuit ,pensionarii si elevii..
Permisul de pescuit se elibereaza la sediul A.J.V.S Tulcea pe baza buletinului de identitate si a actelor doveditoare pentru cei care beneficiaza de reducere.
Transportul si permisul de pescuit costa cam cat este taxa pe 12 ore la baltile "exclusiviste"
Grje mare, Dunarea este din mal in mal,mai vin ploi si ninsori, apa o sa creasca inca doua saptamani cel putin
- toader nicolae
- Veteran
sporea scrie:Grje mare, Dunarea este din mal in mal,mai vin ploi si ninsori, apa o sa creasca inca doua saptamani cel putin
plecarea va fi intre 15 si 20 iunie,asa ca nu cred sa avem probleme cu inundatiile