la ce se prinde novacul???
Moderator: gor965
- Ciobanu Tiberiu
- membru activ
la ce se prinde novacul???
Am incercat si cu porumb si cu mamaliga dar nimic.Peste sunt sigur ca este.Le vad spinarele de pe mal si nu sunt niste pestisori mici sunt dita mai monstri.Sper sa ma ajutati.Multumesc anticipat.
Re: la ce se prinde novacul???
eu am prins mult novac la pufulete galben,cu toate ca ma dusesem sa dau cu pufulete verde si am stat am stat nici o trasatura si m-am hotarat sa incerc cu galben si l-am omorat in ziua aia si numai bucati de 5-6 kg
Clubul Sportiv Overten
Always C&R
Always C&R
- cristea radu
- senior
@ciobanu
Ca sa prinzi trebuie ca nada sa fie cat mai hospuroasa(sa contina si tarate multe)si lapte praf de la farmaciile veterinare care creeaza norul.Iar ca momeala pe carlig pufuleti(de obicei galbeni).
NUMAI BINE
Ca sa prinzi trebuie ca nada sa fie cat mai hospuroasa(sa contina si tarate multe)si lapte praf de la farmaciile veterinare care creeaza norul.Iar ca momeala pe carlig pufuleti(de obicei galbeni).
NUMAI BINE
Si eu iti dau acelasi sfat. In cazul in care pescuiesti cu lanseta, neaparat foloseste un cosulet naditor, si nada ta trebuie sa lucreze sub forma de nor, inca de la impactul cu apa. Hranirea novacului este putin diferita fata de a celorlalti pesti. El este atras de norosor si il aspira. Ca si momeala de carlig iti trebuie ceva flotant, si cu putin mai multa libertate de miscare fata de crap (eu spre exemplu nu pun alica pe forfatul textilului, sau daca pun, aceasta va fi cat mai sus).
Si mai pot spune ca am prins novac foare bine la orice tip de pufarine, chiar si la tehnopuffy+o boaba de porumb aliment.
Daca cunoasteti balta si stiti ca novacul umbla pe la mal (sunt dese cazurile) parerea mea este ca-i mai indicat pescuitul la varga/undita, adica la pluta cum se zice la noi. Exact aceasi metoda-o pufarina mica galbena in carlig si stimulati des cu cate un bulgare de nada(care sa faca efect de norisor) chiar peste pluta. Eu personal am prins novac mult mai bine la pluta, cu lanseta nu l-am cautat niciodata, doar daca intra accidental.
Novacul este un peste zoofag, care se hraneste cu zooplanctonul dintr-o balta. hranirea lui este determinata de aspiratia hranei.
Fiind zoofag dese sunt cazurile cand se poate adauga in nada acea cu efect de norisor, viermi.
Stiu ca nu am spus lucruri noi pentru pescarii de pe acest forum, dar sper ca v-am putut fi de folos.
P S: incearca pufuletii mici, galbeni GLAZURATI. sunt cei mai buni la novac dupa parerea mea!
Si mai pot spune ca am prins novac foare bine la orice tip de pufarine, chiar si la tehnopuffy+o boaba de porumb aliment.
Daca cunoasteti balta si stiti ca novacul umbla pe la mal (sunt dese cazurile) parerea mea este ca-i mai indicat pescuitul la varga/undita, adica la pluta cum se zice la noi. Exact aceasi metoda-o pufarina mica galbena in carlig si stimulati des cu cate un bulgare de nada(care sa faca efect de norisor) chiar peste pluta. Eu personal am prins novac mult mai bine la pluta, cu lanseta nu l-am cautat niciodata, doar daca intra accidental.
Novacul este un peste zoofag, care se hraneste cu zooplanctonul dintr-o balta. hranirea lui este determinata de aspiratia hranei.
Fiind zoofag dese sunt cazurile cand se poate adauga in nada acea cu efect de norisor, viermi.
Stiu ca nu am spus lucruri noi pentru pescarii de pe acest forum, dar sper ca v-am putut fi de folos.
P S: incearca pufuletii mici, galbeni GLAZURATI. sunt cei mai buni la novac dupa parerea mea!
Eu ii vreau, dar ei.....mai greu
- Ciobanu Tiberiu
- membru activ
Va multumesc mult pentru rapiditatea cu ,care imi raspundeti.Am multe de invatat de la voi
- Ciobanu Tiberiu
- membru activ
Am mai auzit ca se poate prinde si cu trifoi,dar nu am incercat si nici nu stiu cum sa pun trifoiul pe ac.poate stie careva de pe aici....multumesc anticipat
cu trifoi la ten poate
- toader nicolae
- Veteran
Delicatesa pentru novac este gandacul de bucatari.Am vazut recital pe balotesti dar mi-a fost prea scarba sa incerc.
- cristea radu
- senior
Parca ii si vad pe unii cautand persoane care au asa ceva prin bucatarie si dai frate la prins de ei
- toader nicolae
- Veteran
Am vazut in Ungaria niste cilindri efervescenti care tineau cam 1 ora in apa si eliberau niste particule minuscule ,dar aici in Romania ,cand am intrebat de ele,se uitau la mine ca la un om scapat de la spitalul 9.Asa ca ,daca merge cineva in Ungaria ,vreau si eu cateva cutii.
- stefanflorin
- Veteran
citeam prin presa de specialitate si pe diferite forumuri cum ca momeala de pe carlig nu prea ar conta, novacul fiind planctofag vine si absoarbe norul de nada si important este ca ceea ce avem pe carlig sa aibe o oarecum flotabilitate ca sa anuleze greutatea carligului in apa si in momentul in care absoarbe particulele de nada aflate in suspensie absoarbe si carligul. Acum nimeni nu poate fi sigur, novaci au fost prinsi si la naluci si chiar agatati regulamentar.
Work is for people who can't fish!
Tehnoplancton...vindea cineva anul trecut pe Okazii , dar era scump setul (3 buc parca ,plus 2 monturi ,120-150 ron ,cam asa ceva )toader nicolae scrie:Am vazut in Ungaria niste cilindri efervescenti care tineau cam 1 ora in apa si eliberau niste particule minuscule ,dar aici in Romania ,cand am intrebat de ele,se uitau la mine ca la un om scapat de la spitalul 9.Asa ca ,daca merge cineva in Ungaria ,vreau si eu cateva cutii.
- toader nicolae
- Veteran
Frate,da asta nu a auzit de criza financiar??? Daca ungurul ala a aruncat una la mal sa vad eu cum lucreaza si mi-a dat si mie 3 ,mi-nchipui ca nu este prea scumpa.Eu i-am imtins niste bani sa le platesc dar a refuzat categoric asa ca nu mi-am dat seama cat ar costa.
Asta da "afacere"....demna de tara in care traim....Acum vreo trei sau patru ani se gaseau la Cluj,la un magazin(nu-i spun numele) acest Tehnoplancton,in vreo 2-3 variante si era pina in 4 lei(40 lei vechi)...si ziceau ca intradevar este adus din Ungaria.Se comercializa cu tot cu montura,de fapt un "betisor"cu un inel la capat,betisorul se introducea in cilindru de tehnoplanton....am incercat si eu la vremea aceea dar fara succes,deci nu stiu cat este de eficace....Fire intinse,si timp frumosgor965 scrie:Tehnoplancton...vindea cineva anul trecut pe Okazii , dar era scump setul (3 buc parca ,plus 2 monturi ,120-150 ron ,cam asa ceva )toader nicolae scrie:Am vazut in Ungaria niste cilindri efervescenti care tineau cam 1 ora in apa si eliberau niste particule minuscule ,dar aici in Romania ,cand am intrebat de ele,se uitau la mine ca la un om scapat de la spitalul 9.Asa ca ,daca merge cineva in Ungaria ,vreau si eu cateva cutii.
- Butaru Gabriel
- Veteran
Se numeste fitoplancton,se gaseste in nirotoader nicolae scrie:Am vazut in Ungaria niste cilindri efervescenti care tineau cam 1 ora in apa si eliberau niste particule minuscule ,dar aici in Romania ,cand am intrebat de ele,se uitau la mine ca la un om scapat de la spitalul 9.Asa ca ,daca merge cineva in Ungaria ,vreau si eu cateva cutii.