mulinete si bete de crap pt. concurs

Moderatori: gor965, florentiniuga

mielul
membru activ
membru activ

Re: mulinete si bete de crap pt. concurs

Mesaj de mielul » 08 Mar 2009, 20:48

Salut, am strans acesti bani in decursul anului trecut si tocmai de aceea cer sfatul unor pescari cu experienta deoarece eu nu ma pricep adica cu alte cuvinte sunt "biban" in arta pescuitului.

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 08 Mar 2009, 21:38

mielul scrie:Salut, am strans acesti bani in decursul anului trecut si tocmai de aceea cer sfatul unor pescari cu experienta deoarece eu nu ma pricep adica cu alte cuvinte sunt "biban" in arta pescuitului.
Bine ,dar tot nu ne-ai spus cate lansete si mulinete vrei in banii aia ? In plus , fiindca esti mai la inceput ,nu vad legatura cu sculele de concurs !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine

mielul
membru activ
membru activ

Mesaj de mielul » 08 Mar 2009, 23:01

Salut, nu stiu sa spun dar dupa cate am intrebat si am vazut pe la emisiuni se folosesc 4 lansete si una de rezerva.
Pe langa banii stransi mai pot plati in rate(daca gasesc pe cineva care sa accepte) inca 1000 ron.
Nu-mi pot permite sa cumpar "scule"pt. incepatori si avansati, merg pe principiul odata si bune.
Multumesc pt. ajutor

LARY
Veteran
Veteran

Mesaj de LARY » 09 Mar 2009, 00:20

mielul scrie:Salut, nu stiu sa spun dar dupa cate am intrebat si am vazut pe la emisiuni se folosesc 4 lansete si una de rezerva.
Pe langa banii stransi mai pot plati in rate(daca gasesc pe cineva care sa accepte) inca 1000 ron.
Nu-mi pot permite sa cumpar "scule"pt. incepatori si avansati, merg pe principiul odata si bune.
Multumesc pt. ajutor
Deci tu vrei 5 bete cu mulinete la un buget de 2000/2500 lei.
Acum depinde si de cite ori iesi la pescuit pe an, daca iesi ca mine de 10 ori pe an (dupa crap) te va tine 4/5/6 sezoane echipamentul, ori cum la bani astea poti sa iei 5 lansete bune.
EXEMPLU.
Mulinete okuma pl 860 pret bucata. 220 lei x 5 =1100 lei
Lansete Pelzer mission 3.90m 3.25lb sau 3.5lb 230/240 lei x 5 =1150/1200 lei
Daca mai pui si fire sa dus bugetul tau de 2500 lei si cu siguranta ca la un concurs daca ai participa vei avea cel mai ieftin echipament de pe balta.
Pentru 5 lansete+5 mulinete de top iti trebuie un bubet de la 6000/7000 de lei in sus. :-h
Tel0762.865.274

mielul
membru activ
membru activ

Mesaj de mielul » 09 Mar 2009, 12:36

Despre firma CARLSON (bete 3.9 metri? ce parere aveti?

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 09 Mar 2009, 15:51

Carlson ...sau Carson?
Oricum , o iei in jos !

Hai sa-ti spunce-as face eu (cu mentiunea ca n-am treaba cu concursurile) . As lua o baterie de 3 ,in nici un caz de 5 , si inca un spod !As alege intre Greys Prodigy SX (500 ron ) , Prologic Tournament (540 ron) si Chub Vantage (565 ron) iar ca spod as alege intre Chub Outcast (340 ron) , Shimano BeastMaster (356 ron) si Fox Warrior (325 ron) . La mulinete m-as arunca mai pe jos ca sa nu sparg bugetul , Okuma ceva , pana fac rost de bani ptr. Daiwa ori Shimano. :D
Pe bani virtuali imi permit sa ma hazardez ...pe banii mei insa nu mi-as lua nimic pana nu vad despre ce e vorba . Asta ti-as recomanda eu tie ...sa mergi si sa vezi ce-ti place ! Daca nu ai experienta cauta pe cineva care sa te ajute la fata locului ,ori cere detalii suplimentare pe forum ...insa tine cont ca e foarte greu sa-ti dea cineva sfaturi utile ,fara sa stie ce stil de pescuit practici , unde anume il practici si cat timp il practici.

Imagine

mielul
membru activ
membru activ

Mesaj de mielul » 09 Mar 2009, 22:20

ok., asa am sa fac dar din cele 3 firme de bete pe care mi-o recomanzi?

Si la mulinete mai stau un pic dar iau ceva bun, Daiwa sau Shimano au ceva cod sau nu conteaza?

Am intrebat de Carson sau Carlson deoarece cineva mi-a propus sa-mi vanda 5 seturi cu fir, suport, senzori si husa cu 2800 ron, dar dupa cate vad din reactia ta ca nu sunt ok.

In ce priveste iesirile la pescuit, abia astept dar trebuie mai intai sa am cu ce :)

marian_popescu
Veteran
Veteran

Mesaj de marian_popescu » 09 Mar 2009, 23:41

carson sunt in genereal scule slabute, poate mai slabe decat baracuda, in sensul in care daca am vazut bete baracuda cu care as merge la pescuit, de la carson nu prea am avut ce alege.
as accepta targul doar in masura in care suportul de vanzare ar fi vreu OZN gen sky pod, iar senzorii nu-stiu-ce delkim. mai bine mergi in magazin cu cineva care se pricepe iar daca nu ai cu cine, posteaza despre optiunile care ti-ar placea tie si mai vb. gor, de exemplu, ti-a propus niste variante bune. eu, personal, as mai cobori putin la lansete si as lua ceva peste okuma. cel putin betele alea merita ceva mai bun, am eu ceva cu anume mulinete (este de fapt o dorinta a mea de a sari peste okuma pt ca momentan am powerliner). nu te grabi...ai tot timpul din lume. poate pana la anul viitor pretentiile vor creste si vei avea timp sa strangi bani pentru ceva mai bun
Fishing is life. The rest...just details

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 10 Mar 2009, 00:15

Toate sunt bune ...ideal ar fii sa poti merge la un magazin sa le vezi si sa hotaresti singur ce model iti place.
As incepe "verificarea" intai cu Chub Vantage ...Prologic Tournament....si Greys Prodigy !
La mulinete ,prima optiune ar fii Daiwa Emblem Pro (nu are baitrunner ) ,apoi Shimano Ultegra 12000XTA (are baitrunnerul incorporat in tambur) ! Sunt scule scumpe dar daca ai grija de ele ,te tin o viata de pescar amator ! :)

Imagine

gabi neamtu
senior
senior

Mesaj de gabi neamtu » 10 Mar 2009, 09:07

vrei neaparat noi ?

eugen
senior
senior

Mesaj de eugen » 10 Mar 2009, 09:18

Parerea mea este, cum incearca sa insinueze :D si Gabi Neamtu, ca ar trebui ca pentru inceput sa cumpere ceva "rodat" nu neaparat noi si sa vada cum "ii merge mana" pe ele.
Cred ca ar fi foarte util aici un topic in care sa se dea cu parerea cum trebuie alese lansetele si mulinetele, in functie de experienta fiecaruia si de modul de a pescui, in functie de pestele vizat.

Cu stima.

gabi neamtu
senior
senior

Mesaj de gabi neamtu » 10 Mar 2009, 09:47

[quote="eugen"]Parerea mea este, cum incearca sa insinueze :D si Gabi Neamtu, ca ar trebui ca pentru inceput sa cumpere ceva "rodat" nu neaparat noi si sa vada cum "ii merge mana" pe ele.
Cred ca ar fi foarte util aici un topic in care sa se dea cu parerea cum trebuie alese lansetele si mulinetele, in functie de experienta fiecaruia si de modul de a pescui, in functie de pestele vizat.

lansetele parerea mea ca ar trebui testate inainte de achizitie ,eu cand am luat bete, la momentul respectiv m-am oprit la 3.6 cu toate ca am testat si de 3.9 chiar si lansete de 800 ron iar in aceasta iarna am gasit si de 3.9 care sa-mi convina nu neaparat ca pret . de exemplu la ultimul concurs de la moara am pescuit cu torixuri bete bune ,scumpe dar nu sant pentru mine nu m-am inteles cu ele
cu ce sfaturi m-ai pot sa ajut cu cea mai mare placere

mielul
membru activ
membru activ

Mesaj de mielul » 10 Mar 2009, 11:42

Salut,
da as vrea noi iar in privinta incercarilor ar fi super bine dar ce magazin permite acest lucru?

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 10 Mar 2009, 17:57

mielul scrie:Salut,
da as vrea noi iar in privinta incercarilor ar fi super bine dar ce magazin permite acest lucru?
Daca esti din Bucuresti ,ori de prin apropiere , cred ca baietii de la Big Fish , te-ar ajuta sigur sa incerci Prologic Tournament !

Cred ca toata lumea stie ca sculele se iau pe "alese" ! Cand esti incepator ,doar daca dai peste un vanzator amabil ai sansa sa te alegi cu scula care-ti trebuie . Cand nu ai posibilitatea sa ajungi intr-un magazin sa vezi ceva echipament singura varianta e informarea cat cuprinde de pe net ! Si-atunci apar problemele ...in functie de experienta fiecaruia , multitudinea de sfaturi ,sugestii ,recomandari ,etc. ,trebuie cernuta astfel incat in final sa te apropii cat mai mult Nu de scula care-ti place ci de scula Care-ti trebuie !
Daca e sa discutam de lansetele de crap (restul par ceva mai usor de "bunghit") e clar ca sunt cativa factori principali care concura in alegerea unui bat sau altul. N-as putea spune exact care-i mai important asa ca le numesc la gramada: locul de pescuit (apa statatoare , apa curgatoare, apa naturala , acumulare artificiala) , stilul de pescuit (din barca , de pe mal ,din mana ,plantat ,in agatatura) , durata alocata unei partide ( fulger -12 ore , scurta -48 ore , lunga -peste 72) , metoda preferata de pescuit si accesoriile folosite (se aplica ptr. fiecare tip de partida in parte: ptr. fulger e de preferat momitorul , punga PVA ori sacul solubil fiindca ai nevoie de atractie rapida ...ptr. partide mai lungi , iti faci un pat de nada si poti pescuii lejer doar cu plumb pe montura) ,distanta de pescuit ( este in stransa corelare cu locul de pescuit: grupat aproape ,la distanta ,izolat , la interceptare ) , caracteristicile fizice, gusturile si pretentiile fiecarui pescar (ce-ti place nu e intotdeauna si ce-ti trebuie) , componentele , materialul si pretul lansetei ar fi cam ultimele aspecte mai importante care se iau in calcul. In mod normal , pescarul stie cam ce asteapta de la bat si e mult mai usor daca pune efectiv mana sa constate acest lucru. Ptr. fiecare aspect in parte betele de crap ,prin actiunea ,lungimea si TC-ul lor ofera un raspuns (o varianta) ...parerea mea...pescar amator ! :D

Imagine

freeman2008
utilizator
utilizator

Mesaj de freeman2008 » 10 Mar 2009, 19:16

mielul scrie:Buna ziua,

cam 2000-2500 ron

salut...daca-mi permiti un sfat...bete 3.90 incearca Hakuyo MTX 4 lbs ...bete cu care Dan Mitranescu pescuieste si cu care a scos aproape o tona de peste numai la ultimul concurs de la MV ... aici trage tu concluziile cat de bune sunt in raport calitate pret...daca nu ma insel un bat e undeva la 270 sau 280 de roni la el in magazin.....la mulinete , eu daca ar fi sa am banii tai as lua Okuma Synex , Okuma Spector sau Daiwa Emblem Pro(dar e putin mai scumpa)...la senzori nu stiu ce sa-ti recomand si nici la rod pod deoarece pe criza asta am devenit adeptul sculelor mai ieftine dar bune , care isi fac treaba destul de bine si in pretul carora nu platesc si eticheta
Un calcul orientativ daca te axezi pe Hakuyo cu Okuma Synex :
4 bete Mtx 4x270=1080
4 Synex 4x250=1000
TOTAL 2080
Daca renunti la rod pod si iei suporti individuali , si daca mai tai de la senzori poti adauga simtitor la bete si mulinete ;) ...eu zic ca e mai bine asa , plus ca s-ar putea sa mai iti ramana ceva si pentru UDATUL sculelor , nu de alta dar sa prinda peste sau sa nu se rupa :))

In final decizia este a ta ...oricum nu cumpara pana nu pui mana pe ele sa vezi ca-ti vin bine la mana

Fir Intins

Scrie răspuns

Înapoi la “Undite si lansete”