mm...Meniuri pescaresti
Moderator: vali003
- george2883
- junior
- Mesaje: 6
- Membru din: 21 Oct 2008, 09:17
mm...Meniuri pescaresti
La preparatele din peste nu ne putem lipsi sare, lamaie, mamaliga, vin, usturoiul si buna dispozitie Am sa va impartasesc cateva retete care va face si din cea mai mofturoasa fata(femeie) sa va aprecieze preparatele din peste.
Cel mai important e ca pestele sa fie proaspat (e mult mai gustos decat cel congelat) insa aveti grija ce cumparati sau cu ce ajungeti acasa de la balta. Este stiut faptul ca pestele este perisabil(se altereaza usor) datorita continutului ridicat de apa dar in acelasi timp carnea de peste este bogata in proteine samd. In concluzie este o delicatesa si trebuie preparata ca atare. Sfatul meu este sa nu va complicati cu retete sofisticate, cu multe ingrediente, greu de preparat, ca-i piere pofta femeii si nu e bine...noi avem rabdare ele nu
1 Mujdei de usturoi (a mancat varamea mujdei cu mamaliga ca pestele s-a terminat asa ca merita sa incercati)
Se piseaza* 2-4 capatani de ustoroi impreuna cu sare mascata, se pune zeama de lamaie si se adauga ulei facand astfel o maioneza. Intr-un vas mai mare dam 4-5rosii potrivite prin razatoare(cine are suc de rosii si mai bine) mai adaugam 5-10 lingurite de bulion (eu folosesc olimpia) ca sa se formeze un sos. Amestecam maioneza de usturoi cu sosul de rosii potrivim cu sare si zeama de lamaie apoi adaugam patrunjel verde si ardel iute optional.
*usturoiul facut in mojar nu e la fel ca cel trecut prin aparatul de pisat
Cel mai important e ca pestele sa fie proaspat (e mult mai gustos decat cel congelat) insa aveti grija ce cumparati sau cu ce ajungeti acasa de la balta. Este stiut faptul ca pestele este perisabil(se altereaza usor) datorita continutului ridicat de apa dar in acelasi timp carnea de peste este bogata in proteine samd. In concluzie este o delicatesa si trebuie preparata ca atare. Sfatul meu este sa nu va complicati cu retete sofisticate, cu multe ingrediente, greu de preparat, ca-i piere pofta femeii si nu e bine...noi avem rabdare ele nu
1 Mujdei de usturoi (a mancat varamea mujdei cu mamaliga ca pestele s-a terminat asa ca merita sa incercati)
Se piseaza* 2-4 capatani de ustoroi impreuna cu sare mascata, se pune zeama de lamaie si se adauga ulei facand astfel o maioneza. Intr-un vas mai mare dam 4-5rosii potrivite prin razatoare(cine are suc de rosii si mai bine) mai adaugam 5-10 lingurite de bulion (eu folosesc olimpia) ca sa se formeze un sos. Amestecam maioneza de usturoi cu sosul de rosii potrivim cu sare si zeama de lamaie apoi adaugam patrunjel verde si ardel iute optional.
*usturoiul facut in mojar nu e la fel ca cel trecut prin aparatul de pisat
- george2883
- junior
- Mesaje: 6
- Membru din: 21 Oct 2008, 09:17
mamaliga la microunde
2 Mamaliga la microunde
Reteta asta am folosit-o in timpul anilor de studentie cat am stat in camin
Puneti malai intr-un vas pt microunde din sticla, sare si completati cu apa(de ex la doua cani de malai, trei de apa, o lingura rasa de sare)
Setati microundela la 30-35 min. Amestecati din 10 in zece minute .... simplu, asa-i? 8)
Reteta asta am folosit-o in timpul anilor de studentie cat am stat in camin
Puneti malai intr-un vas pt microunde din sticla, sare si completati cu apa(de ex la doua cani de malai, trei de apa, o lingura rasa de sare)
Setati microundela la 30-35 min. Amestecati din 10 in zece minute .... simplu, asa-i? 8)
- george2883
- junior
- Mesaje: 6
- Membru din: 21 Oct 2008, 09:17
Obleti crocanti
Obletii se curata de solzi in apa rece cu putin otet, le rupeti capul si le scoateti matul :evil: :twisted: dupa care-i sarati, ii tavaliti prin faina si ii prajiti in ulei incins pana devin crocanti.
Faceti o maioneza dintr-un galbenus de ou, zeama de lamaie, sare si ulei in care adaugati usturoiul pisat.(Folositi un vas din plastic, lingura din lemn sau plastic si daca se taie maioneza adaugati putina apa rece sau zeama de lamaie)
Serviti pestii cu maioneza...o nebunie :o
Faceti o maioneza dintr-un galbenus de ou, zeama de lamaie, sare si ulei in care adaugati usturoiul pisat.(Folositi un vas din plastic, lingura din lemn sau plastic si daca se taie maioneza adaugati putina apa rece sau zeama de lamaie)
Serviti pestii cu maioneza...o nebunie :o
- george2883
- junior
- Mesaje: 6
- Membru din: 21 Oct 2008, 09:17
Salata rapida
Daca sunteti in criza de timp...asa cum patesc de multe ori...va recomand urmatoarea reteta.
Cumparati doua conserve de ton in ulei, una de porumb boabe, maioneza.
Taiati o ceapa rosie solzisori, frecati-o cu sare. Scurgeti conservele si amestecati pestele, porumbul, ceapa, maioneza. Potriviti de sare si zeama de lamaie.
Nu va ia mai mult de 5 minute.
Pofta buna.
PS La reteta asta voi pune si poza cand ajung acasa. E prea buna pt nici 5 minute in bucatarie
Cumparati doua conserve de ton in ulei, una de porumb boabe, maioneza.
Taiati o ceapa rosie solzisori, frecati-o cu sare. Scurgeti conservele si amestecati pestele, porumbul, ceapa, maioneza. Potriviti de sare si zeama de lamaie.
Nu va ia mai mult de 5 minute.
Pofta buna.
PS La reteta asta voi pune si poza cand ajung acasa. E prea buna pt nici 5 minute in bucatarie
Re: mm...Meniuri pescaresti
Bravo George da-i inainte , bune retetele .
- george2883
- junior
- Mesaje: 6
- Membru din: 21 Oct 2008, 09:17
Macrou plachie
Aveti nevoie de doua sau trei macrouri (1.5Kg), 150g masline, 200ml ulei, 200ml vin alb, 50ml zeama lamaie, doua trei rosii, doua foi de dafin, sare, piper si condiment pentru peste.
Pestele se curata si se lasa la sarat 20-30 de minute dupa care se aseaza intr-o tava impreuna cu maslinele,rosiile taiate felii si foile de dafin. Se face un amestec din ulei, vin, zeama de lamaie si condimente care, se toarna peste peste dupa care se da totul la cuptor aproximativ 30 de minute.
Din cand in cand se mai unge pestele cu sosul din tava.
Se consuma atunci cand e rece cu cartofi natur sau orez chinezesc. Eu am incercat si cu mamaliguta si e ok insa, gustul acrisor al pestelui se potriveste ca o manusa cu orezul.
E o reteta simpla si ieftina.
Pestele se curata si se lasa la sarat 20-30 de minute dupa care se aseaza intr-o tava impreuna cu maslinele,rosiile taiate felii si foile de dafin. Se face un amestec din ulei, vin, zeama de lamaie si condimente care, se toarna peste peste dupa care se da totul la cuptor aproximativ 30 de minute.
Din cand in cand se mai unge pestele cu sosul din tava.
Se consuma atunci cand e rece cu cartofi natur sau orez chinezesc. Eu am incercat si cu mamaliguta si e ok insa, gustul acrisor al pestelui se potriveste ca o manusa cu orezul.
E o reteta simpla si ieftina.
- boosterman
- utilizator
- Mesaje: 49
- Membru din: 12 Noi 2008, 12:28
- Localitate: Suceava
- Contact:
Re: mm...Meniuri pescaresti
... recomand, cu caldura, ca in loc de bulion, suc de rosii etc. sa folositi ... rosii coapte pe gratar. In timpul coacerii treceti prin fiecare rosie cate o crenguta de cimbru Dupa coacere le indepartati coaja si le tocati maruntgeorge2883 scrie:Se piseaza* 2-4 capatani de ustoroi impreuna cu sare mascata, se pune zeama de lamaie si se adauga ulei facand astfel o maioneza. Intr-un vas mai mare dam 4-5rosii potrivite prin razatoare(cine are suc de rosii si mai bine) mai adaugam 5-10 lingurite de bulion (eu folosesc olimpia) ca sa se formeze un sos. Amestecam maioneza de usturoi cu sosul de rosii potrivim cu sare si zeama de lamaie apoi adaugam patrunjel verde si ardel iute optional.
*usturoiul facut in mojar nu e la fel ca cel trecut prin aparatul de pisat[/b]
Pofta buna!
Nimeni nu moare virgin. Viata i-o trage fiecaruia cel putin o data.
- toader nicolae
- Veteran
- Mesaje: 535
- Membru din: 09 Feb 2009, 00:46
Re: mm...Meniuri pescaresti
Ba, copii lu' tata nu este de ajuns ca ma-ti omorat cuforumul asta si de 2 saptamani stau numai cu ochii beliti in calculator,mai puneti si retetele voastre ca sa imi curga si balele pe langa saracia asta????
VALI numai tu esti vinovat,termina o data cu prostiiile astea
VALI numai tu esti vinovat,termina o data cu prostiiile astea
Re: mm...Meniuri pescaresti
Folosesc adeseori si rosii coapte in sosurile de usturoi. Ms pentru pontul cu cimbru. Totusi daca folosesti si cateva linguriti de bulion va iesi un sos-crema delicios.
Re: Obleti crocanti
.....nu trebuie sarati , se pune praful de sare in faina !... asa nu va mai "sari' uleiul in timpul prajitului !george2883 scrie:Obletii se curata de solzi in apa rece cu putin otet, le rupeti capul si le scoateti matul :evil: :twisted: dupa care-i sarati, ii tavaliti prin faina si ii prajiti in ulei incins pana devin crocanti.
Faceti o maioneza dintr-un galbenus de ou, zeama de lamaie, sare si ulei in care adaugati usturoiul pisat.(Folositi un vas din plastic, lingura din lemn sau plastic si daca se taie maioneza adaugati putina apa rece sau zeama de lamaie)
Serviti pestii cu maioneza...o nebunie :o
- Adam Mihai
- membru activ
- Mesaje: 123
- Membru din: 18 Mar 2009, 20:18
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: mm...Meniuri pescaresti
Mi-ati lasat gura apa baieti ...Cele mai bune preparate sunt cele din peste
!!! F!R !NT!NS !!!