Cum sa gatesc Ciortanu'?
Moderator: vali003
- georgemarian
- Veteran
- Mesaje: 779
- Membru din: 13 Noi 2010, 22:00
Re: Cum sa gatesc Ciortanu'?
Eu am facut unu' duminica,a fost asa bun....pe gratar cu saramura,o bunatate,cu muraturi langa si a facut mamaia niste sarmale la tuci pfff,de n'am mancat
Voi?
Voi?
Re: Cum sa gatesc Ciortanu'?
Cel mai bun meniu, iti mentii silueta, pt cine are nevoie.vioril scrie:Dimineata STIU-CA-NAM , la pranz CRAP-DE FOAME iar seara SOMN-DE VOIE .
Cu muraturi...?georgemarian scrie:Eu am facut unu' duminica,a fost asa bun....pe gratar cu saramura,o bunatate,cu muraturi langa
Re: Cum sa gatesc Ciortanu'?
Pai muraturile ,la sarmale ....Laurentiu scrie:Cel mai bun meniu, iti mentii silueta, pt cine are nevoie.vioril scrie:Dimineata STIU-CA-NAM , la pranz CRAP-DE FOAME iar seara SOMN-DE VOIE .
Cu muraturi...?georgemarian scrie:Eu am facut unu' duminica,a fost asa bun....pe gratar cu saramura,o bunatate,cu muraturi langa
- georgemarian
- Veteran
- Mesaje: 779
- Membru din: 13 Noi 2010, 22:00
Re: Cum sa gatesc Ciortanu'?
Ha ha ha Cine stie,cunoaste !vali003 scrie:Pai muraturile ,la sarmale ....Laurentiu scrie:Cel mai bun meniu, iti mentii silueta, pt cine are nevoie.vioril scrie:Dimineata STIU-CA-NAM , la pranz CRAP-DE FOAME iar seara SOMN-DE VOIE .
Cu muraturi...?georgemarian scrie:Eu am facut unu' duminica,a fost asa bun....pe gratar cu saramura,o bunatate,cu muraturi langa
-
- VIP+++
- Mesaje: 1094
- Membru din: 22 Feb 2009, 07:43
- Localitate: Vaslui
Re: Cum sa gatesc Ciortanu'?
sai crape mamaliga lu ala care geseste ciortanu ! la noi ciortanele nu incape in tigaie boss. asa ca ori sa pescuieste dupa peste mai mic ca da pilda oblete babusca carase , ori sa da dupa specialitate da peste da exemplu burta da crap la gratar sau file da salau in sos tartar !vali003 scrie:Dupa intrebare ,ma asteptam sa vad o reteta de a lui Gogu ,avem rabdare ,poate totusi apare .
Ciortanelele ie bune cand ie tinere si merge plachie ! face Kirianis o plachie cu da toate mai tare ca shaorma !
Decat cocosat de munca ,mai bine burtos de bere
Re: Cum sa gatesc Ciortanu'?
Ehee,dragii mosului,plachia merge cu mamaliguta si cu bere. I-am dat cu rozmarin.Daca vreti o plachie de casa...atunci nu e asa simplu cum crede lumea.
- Fişiere ataşate
-
- Fotografie0367.jpg (9.47 KiB) Vizualizat de 5186 ori
Sa fiti destepti si fara frica!
Io va salut...Matei Cosmin
Io va salut...Matei Cosmin
- georgemarian
- Veteran
- Mesaje: 779
- Membru din: 13 Noi 2010, 22:00
Re: Cum sa gatesc Ciortanu'?
De ce nu ne dezvaluiti si noua mosule reteta?
Re: Cum sa gatesc Ciortanu'?
Zice mosu,zice,da sa nu te astepti sa fie usor:
Cel mai important ingredient(nici sa nu va apucati daca nu-l aveti) e ciortanul fratelemeu!
Apăi pentru asta,vreti nu vreti tre sa va duceti la balta:
Cel mai important ingredient(nici sa nu va apucati daca nu-l aveti) e ciortanul fratelemeu!
Apăi pentru asta,vreti nu vreti tre sa va duceti la balta:
- Fişiere ataşate
-
- Fotografie0334.jpg (18.51 KiB) Vizualizat de 5165 ori
Sa fiti destepti si fara frica!
Io va salut...Matei Cosmin
Io va salut...Matei Cosmin
Re: Cum sa gatesc Ciortanu'?
Si tre sa mai si prindeti.Musai sa fie grasun,rotunjor la burta,sa aibe de un sa lase sos.
- Fişiere ataşate
-
- Fotografie0337.jpg (13.74 KiB) Vizualizat de 5165 ori
Sa fiti destepti si fara frica!
Io va salut...Matei Cosmin
Io va salut...Matei Cosmin
Re: Cum sa gatesc Ciortanu'?
Se taie ciortanul rondele,se spala bine si se inlatura toate portiunile de carne rosie.
Se pun rondelele intr-un vas si se toarna fix o cana de impărtășanie peste el.Musai sa fie alb si sec.
O juma de lamaie stoarsa,piper negru,foi de dafin,un morcov taiat rondele,si o leaca de sare.Acoperiti minunatia cu folie sau cu capac si-l dati la frigider sa stea cateva ore la bait.
Apăi se taie o ceapa pestisori,trei-patru catei de usturoi taiati feliute si se da la cuptor la foc mic vreo 40 de minute.Se incearca cu furculita si cand se sfarama carnea usor se pune o cana de suc de rosii.Inca 10 minute si e gata.Patrunjel verde presarat pe deasupra,mamaliguta olteneasca si o bere doua..dupa burta si budget coane Fanica,asta din urma musai rece.
Sa aveti pofta!
Se pun rondelele intr-un vas si se toarna fix o cana de impărtășanie peste el.Musai sa fie alb si sec.
O juma de lamaie stoarsa,piper negru,foi de dafin,un morcov taiat rondele,si o leaca de sare.Acoperiti minunatia cu folie sau cu capac si-l dati la frigider sa stea cateva ore la bait.
Apăi se taie o ceapa pestisori,trei-patru catei de usturoi taiati feliute si se da la cuptor la foc mic vreo 40 de minute.Se incearca cu furculita si cand se sfarama carnea usor se pune o cana de suc de rosii.Inca 10 minute si e gata.Patrunjel verde presarat pe deasupra,mamaliguta olteneasca si o bere doua..dupa burta si budget coane Fanica,asta din urma musai rece.
Sa aveti pofta!
- Fişiere ataşate
-
- Fotografie0366.jpg (9.62 KiB) Vizualizat de 5165 ori
Sa fiti destepti si fara frica!
Io va salut...Matei Cosmin
Io va salut...Matei Cosmin
- florin_chiculita
- carpZone team
- Mesaje: 62
- Membru din: 24 Iun 2013, 12:23
- Localitate: Bucuresti
Re: Cum sa gatesc Ciortanu'?
Salutare, eu ii pregatesc de obicei ca in poza. Ce se vede e inainte de cuptor.
Chestiile neidentificate (care nu se vad bine) sunt boabe de mustar, ardei iuti taiati rondele mici, mujdei de ustoroi proaspat, boabe de piper. Mai sunt morcovi taiati rondele pe dedesupt. Cred ca nu mai e nevoie sa precizez ca e curatat de toata carnea rosie, e intepata carnea asa cu o scobitoare sa intre in ea zeama si aromele. Deasemenea e dat bine cu sare si cu piper pe toate partile. Pui acolo niste vin, acoperi cu o folie de aluminiu si tii toata treaba cam 30-40 minute (depinde de cuptor), apoi dai folia la o parte si mai tii vreo 10 minute sa se "rumeneasca" un pic pestele. Iarasi depinde de cuptor. Gustul este exceptional. Merge servit cu un piure de cartofi noi, pisati cu tot cu coaja si cu unt, lapte, etc. Crapul din tava era unul pe la 2 kg salbatic (sui, solzii cu contur negru). Pofta buna !Re: Cum sa gatesc Ciortanu'?
Hauuuuu! Sa dai cu caciula-n caini nu alta!
Sa fiti destepti si fara frica!
Io va salut...Matei Cosmin
Io va salut...Matei Cosmin
Re: Cum sa gatesc Ciortanu'?
Citesc si ma minunez: al dracu ciortanu ala la 5 kg!florin mirea scrie:ciortanu pina in 5 kg se elibereaza nu se prajeste
Cred ca e cazul sa ne lasam de pescuit ca de mancat - mancam numai prostii, nu ce e bun, ciortanu, dar pana la 4 kg, ca dupa aceea este crap!
Din proprie experienta va spun ca cel mai bun este pana la 2,5 Kg.
Despre retete va las sa cautati pe ''goagle'' cum v-a mai sfatuit cineva pe aici!
Daca am ajuns sa pregatim ciortanu dupa internet, nu mai este nimic de spus!
Pofta buna!
- florin_chiculita
- carpZone team
- Mesaje: 62
- Membru din: 24 Iun 2013, 12:23
- Localitate: Bucuresti
Re: Cum sa gatesc Ciortanu'?
Corect !corsaru scrie: Din proprie experienta va spun ca cel mai bun este pana la 2,5 Kg.
Re: Cum sa gatesc Ciortanu'?
Ai experienta mica daca afirmi asa ceva...
Crapul e bun in functie de cum e hranit sau de habitatul sau.
Degeaba are 1,5-2kg daca e hranit intensiv pt crestere rapida in regim de acvacultura, ca are un gust un pic gretos.
Insa poate sa aiba si 10 kile si sa fie foarte gustos daca a mancat natural, apa e curata si eventual mai si curge.
Restul sunt mituri si prejudecati scoase de cei care pescuiesc si nu mananca peste sau doar il pupa in bot si atat.
Crapul e bun in functie de cum e hranit sau de habitatul sau.
Degeaba are 1,5-2kg daca e hranit intensiv pt crestere rapida in regim de acvacultura, ca are un gust un pic gretos.
Insa poate sa aiba si 10 kile si sa fie foarte gustos daca a mancat natural, apa e curata si eventual mai si curge.
Restul sunt mituri si prejudecati scoase de cei care pescuiesc si nu mananca peste sau doar il pupa in bot si atat.