Cea mai buna reteta pentru caras este:
Se spala pestele, se sareaza, se lasa 10 minute si se prajeste in ulei incins in tigaia de teflon sa nu se lipeasca

- asta mie imi place cel mai mult.
Asta o fac de cite ori am ocazia:
2 rosii, 2 cepe, patrunjel, 2 ardei grasi, 1 ardei iute din cel bulgaresc lung, 2 capatini usturoi, sare, piper, o lamie, ulei
Se coc la disc obligatoriu cepele (dupa ce au fost curatate si spalete)taiate in 4 pina capata o culoare maro inchis, rosiile, ardeiul iute si cel gras.
Se curata rosiile coapte si ardeii de piele si se taie marunt, apoi se pun intr-o oala cu capac impreuna cu ceapa.
Se pune ulei in disc si se prajeste pestele care in prealabil a fost curatat, spalat, sarat si piperat.
Dupa ce se prajeste se pune si el in oala in care au fost puse legumele. Se pune apa tot in disc peste uleiul de la peste si se mai da un clocot(atentie uleiul sa nu mai fie incins ca sare) apoi se toarna peste peste si legume unde a fost pus intre timp si usturoiul pisat. Se lasa timp de 15 min sa se patrunda aromele, se pune in farfurii si se orneaza cu patrunjel si felii de lamiie.
O ciorba de caras :
se pune la fiert in oala sub presiune 1 kg de caras fara cap cu apa si 3 linguri de otet si se lasa fiert cam 2 ore sa se macereze oasele.
Se scoate zeama si se trece printr-o sita.
Se pune la fiert cu 2 cepe tocate marunt, 2-3 morcovi dati prin razatoare, un ardei gras tocat marunt, 1 cartof taiat cubulete, sare si piper.
Cind sint fierte legumele se pun 4 carasi si se mai lasa 15 minute sa se fiarba un pic pestele dar sa nu se destrame.
In ultimul clocot se pune un ou batut cu o lingura de otet, si niste patrunjel tocat.
Pofta buna si va spun ca nu veti regreta.