O zi pe cris
Moderatori: gor965, mini_mic, Sebastian, vali003
- stefanflorin
- Veteran
- Mesaje: 762
- Membru din: 20 Noi 2007, 01:00
- Localitate: Departe de casa
Re: O zi pe cris
Vali din pacate nu stiu sa iti spun reteta, mama mea e cea care prepara marinata, insa cu prima ocazie o sa o rog sa imi scrie reteta si o sa v-o comunic, oricum va garantez ca e deliciu! si este si foarte satioasa ceea ce la peste mai rar intalnesti!
Work is for people who can't fish!
Re: O zi pe cris
astept sa stii ,am aici o zona unde se prinde maruntis asa de distractie cu copiii , ar fi super sa facem o marinata cu ei , de prajit neam saturat .
Re: O zi pe cris
Pai nu-i complicat de preparat scobarul,eu il fac astfel:dupa curatarea pestelui,atentie la pielita neagra ce invaluie intestinele,trebuie inlaturata toata ptr.ca-i amaruie,il spal bine si-l zvant cu un prosop; cu un cutit ascutit crestez pestele tranzversal,cam din doi in doi mm,pana simt ca ajung la coloana,pe o parte apoi pe cealalta.Ii dau un praf de sare si-l las deoparte,cam jumatate de ora, apoi il tavalesc prin malai fin(din piata,este un malai care rezulta in urma macinarii porumbului grisat).Prajit in ulei incins bine, in ultimul timp prefer uleiul de palmier,dar la foc mic.Se serveste cu mamaliguta fierbinte,(nu-mi place mamaliga facuta cu malai grisat,mai bine cu malaiul normal) iar ca bautura prefer un vin alb,demidulce,gen tamaioasa sau grasa de cotnari.Pofta buna!
- nagy victor
- Veteran
- Mesaje: 1447
- Membru din: 19 Feb 2009, 12:19
- Localitate: Oradea
- Contact:
Re: O zi pe cris
Kamasan sper ca dupa poza ai eliberat macar o parte din scobari
felicitari si fir intins
felicitari si fir intins
Pescuitul Inainte de Toate !
Cine NU Respecta Natura , NU se Respecta pe SINE !
http://pescarulbihorean.ro/
http://pescarulbihorean.ro/forum/
Cine NU Respecta Natura , NU se Respecta pe SINE !
http://pescarulbihorean.ro/
http://pescarulbihorean.ro/forum/
- nagy victor
- Veteran
- Mesaje: 1447
- Membru din: 19 Feb 2009, 12:19
- Localitate: Oradea
- Contact:
Re: O zi pe cris
cind apare reteta? mi-ia facut pofta!stefanflorin scrie:Vali din pacate nu stiu sa iti spun reteta, mama mea e cea care prepara marinata, insa cu prima ocazie o sa o rog sa imi scrie reteta si o sa v-o comunic, oricum va garantez ca e deliciu! si este si foarte satioasa ceea ce la peste mai rar intalnesti!
Pescuitul Inainte de Toate !
Cine NU Respecta Natura , NU se Respecta pe SINE !
http://pescarulbihorean.ro/
http://pescarulbihorean.ro/forum/
Cine NU Respecta Natura , NU se Respecta pe SINE !
http://pescarulbihorean.ro/
http://pescarulbihorean.ro/forum/
Re: O zi pe cris
vezi ca topicul este de acu un an si fi sigur ca Kamasan a eliberat toti pestii!
- nagy victor
- Veteran
- Mesaje: 1447
- Membru din: 19 Feb 2009, 12:19
- Localitate: Oradea
- Contact:
Re: O zi pe cris
este un gest de laudat si de urmat !OXY666666 scrie:vezi ca topicul este de acu un an si fi sigur ca Kamasan a eliberat toti pestii!
fir intins !
Pescuitul Inainte de Toate !
Cine NU Respecta Natura , NU se Respecta pe SINE !
http://pescarulbihorean.ro/
http://pescarulbihorean.ro/forum/
Cine NU Respecta Natura , NU se Respecta pe SINE !
http://pescarulbihorean.ro/
http://pescarulbihorean.ro/forum/
Re: O zi pe cris
De atunci tot elibereaza pe ei !nagy victor scrie:este un gest de laudat si de urmat !OXY666666 scrie:vezi ca topicul este de acu un an si fi sigur ca Kamasan a eliberat toti pestii!
fir intins !
Re: O zi pe cris
la vremea respectiva sa discutat destul pe tema asta ca ii elibereaza sau nu! ce sens are acum sa facem frectie la un picior de lemn,dupa un an?!mai ales ca ,,Cosmin(Kamasan) nu mai scrie de ceva timp pe forum!
Re: O zi pe cris
"Vulpea care n-ajunge la struguri zice ca sunt acri !". Incearca cu exemplare de peste un kil si apoi sa faci critici !stefanflorin scrie:Poate i-a eliberat oricum scobarul e plin de oase, singurul fel in care imi place sa il mananc e daca il marinez, altfel e jale, dar mai bine hai sa-i dam drumu :mrgreen:
- stefanflorin
- Veteran
- Mesaje: 762
- Membru din: 20 Noi 2007, 01:00
- Localitate: Departe de casa
Re: O zi pe cris
si unde anume erau criticile in postul meu? ideea era ca sunt alti pesti mult mai gustosi decat scobarul (si cleanul) care sa nu imi zici mie ca la un kil jumate e file si oricum la dimensiunea asta...nu stiu pe cate ape in tara asta ii poti gasi.
PS: cam tarziu m-ai citat...1 an mai tarziu
PPS: la gust, carasul e rege!! ce n-as da sa gasesc in magazine aici niste caras.
PS: cam tarziu m-ai citat...1 an mai tarziu
PPS: la gust, carasul e rege!! ce n-as da sa gasesc in magazine aici niste caras.
Work is for people who can't fish!
Re: O zi pe cris
Pe crisuri, mai ales Crisul Repede este inca scobar frumos si destul.Este specia cea mai "de gasit".Carasul este intradevar gustos dar "pastravul apelor de ses"-linul cred ca il depaseste .Si rapitorii intra in discutie dar numai dupa ce ii prinzi !Eu apreciez foarte mult si gustul carnii de mreana poate si pentru ca este specia care mi-a oferit pana acum cea mai mare captura si cele mai palpitante driluri si bineinteles rupturi .Sincer sa fiu, nu ma dau in vant dupa fileuri si nu ma deranjeaza prea tare oasele pentru ca prefer intotdeauna pestele proaspat inaintea fileurilor congelate !stefanflorin scrie:si unde anume erau criticile in postul meu? ideea era ca sunt alti pesti mult mai gustosi decat scobarul (si cleanul) care sa nu imi zici mie ca la un kil jumate e file si oricum la dimensiunea asta...nu stiu pe cate ape in tara asta ii poti gasi.
PS: cam tarziu m-ai citat...1 an mai tarziu
PPS: la gust, carasul e rege!! ce n-as da sa gasesc in magazine aici niste caras.
Hai acum nu mai fi rautacios !Te-am citat acum si nu acum un an ca atunci "nu eram nascut" pe ulita asta !Sa nu crezi cumva ca te "urmaresc pe la tot pasul" ca sa-ti fac de petrecanie !Daca stii de gluma atunci trebuie sa intelegi !Eu faceam aluzie la faptul ca sunt multi care vorbesc de rau carnea de scobar poate si pentru faptul ca nu stapanesc prea bine "tehnologia de prindere" !Si sa stii ca nu este deloc usor pentru ca este un peste foarte mofturos si sensibil !De la un rau la altul ,sau chiar de la o zona la alta pe acelasi rau,comportamentul sau difera total.Este un peste foarte sensibil ca variatiile nivelului apelor,la vreme si multi alti factori.Zeci de ani m-am tinut de capul lui si pot sa-ti spun ca si acum ma mai lasa "cu buzele umflate" cateodata !Scobarul este insa capabil sa ofere partide memorabile si asta ti-o poate confirma Cosmin (aradeanul) .Sa nu mai vorbim de faptul ca are "obiceiul sa invite la masa in bucataria sa" si mreana, cleanul si alte specii surpriza.Frumusetea acestui pescuit este data de emotiile oferite de firul subtire pe care in apele limpezi esti obligat sa le folosesti .Regret ca nu-l mai vad pe aici pe acest aradean pe care as fi dorit sa il cunosc !M-ar putea lamuri nitel la chestia aia cu feederul pe care eu abia acum incep sa o practic.(c-asa-i omul conservator si greu schimba "romanta" ! )
- diamonddog
- utilizator
- Mesaje: 20
- Membru din: 08 Mar 2008, 18:42
- Localitate: Cluj_napoca
- Contact:
Re: O zi pe cris
salut la toata lumea,
poate ca sa fie off topic,dar vreau sa il intreb pe Oxy666666 daca pescuieste la stationar,mai ales la mreana si scobar.dat fiind ca esti din Oradea,as vrea imi dai niste locatii de pescuit de pe la voi.La noi in judetul cluj din cate stiu eu nu prea ai pe unde pescui(nici chiar pe Somes).Am tot citit pe alte forumuri de Crisuri si cat peste este peacolo.merci anticipat
poate ca sa fie off topic,dar vreau sa il intreb pe Oxy666666 daca pescuieste la stationar,mai ales la mreana si scobar.dat fiind ca esti din Oradea,as vrea imi dai niste locatii de pescuit de pe la voi.La noi in judetul cluj din cate stiu eu nu prea ai pe unde pescui(nici chiar pe Somes).Am tot citit pe alte forumuri de Crisuri si cat peste este peacolo.merci anticipat
sus in deal in un minimal...
- cristian_nagy11
- utilizator
- Mesaje: 22
- Membru din: 19 Feb 2009, 13:47
- Localitate: Oradea BH RO
Re: O zi pe cris
Pe Crisul Repede , Oradea 27.12.2009. (acolo unde se ''GREBLEAZA'')
aprox:500 gr
prins la feeder cu carlig numarul 18 , cu inaintas de 0,11mm. , un vierme alb agatat si am pescuit la aprox:20 m de mal
aprox:500 gr
prins la feeder cu carlig numarul 18 , cu inaintas de 0,11mm. , un vierme alb agatat si am pescuit la aprox:20 m de mal