Imi pare rau ca nu gasesc acum catalogul Okuma pe 2007 , sa va arat exact ce scrie acolo (dar am sa-l caut si-am sa-l gasesc). In catalogul 2008 locul lui Longitude este luat de Sonic ...aceiasi mulineta ,in alta culoare dar cu tambur metalic !!! Eu am avut mulineta in mana(acum 1 an si mulineta era pe raft de inca un an ), i-am scos tamburul si l-am verificat ...era de grafit ,vopsit intr-o culoare nichelata (vopsea metaizata ,cromata ...cum vreti sa-i spuneti ...numa tambur metalic NU) ! Dvs. a-ti vazut mulineta asta vre-odata ?bmjean scrie:@gor965 scrie : 5. Longitude (n-am inteles niciodata de ce au pus un tambur de plastic nichelat pe o mulineta de marimea asta !)
Nu am gasit pe net despre "tamburul de plastic nichelat" ptr. Okuma Longitude (cel putin la englezi cu 2 tambururi din grafit) ? Am citit numai despre tambur din aluminiu + tambur din grafit, cel mult la noi. Diferentele mari fata de okuma Synex sau Onyx consta mai mult in nr. de rulmenti. Ar trebui sa-si exprime parearea si cei care o au.
Daca-mi oferi argumente, i-mi cer scuze!
Aveti aici o descriere corecta in engleza :
http://www.lathams-fishing.co.uk/okuma- ... d4470.html ...scrie in josul paginii :
New budget version surf/carp reel very similar to the Oryx and Axeon models. The
Longitude is based on the same superior technology as the two aforementioned reels,
but featuring 2 graphite spools to cut down cost. The size 90 has low speed
gearing, thus maximising cranking power when fighting large fish.
Sa-mi spuneti daca a-ti inteles partea subliniata !
O alta descriere , mult mai comuna la englezi (nu vad trecut nicaieri aluminium spool) :
Excellent budget version of the Axeon.
Affordable big pit reel which can also be used for beach casting.
2 ball bearings + 1 Quick-set 1 way clutch bearing.
Perfect line-lay and extremely long casting.
ASB 'Anti Snap Back' bail locking system,
keeps the bail arm open during casting.
Worm shaft system.
Features a graphite spare spool.
5 years warranty.
La fel , o descriere in franceza :
http://www.chronocarpe.com/product_info ... b2eede5e5e
...2 bobines en graphite...asta va spune ceva ?
Stiu ca in Anglia sunt la vanzare multe mulinete de Surf din gama Okuma care vin cu tamburi de 90 metalici ...daca a-ti vazut asa ceva pe o mulineta Longitude dati-mi un link si-mi cer eu scuze ca vorbesc prostii !
Mai departe ...cu diferenta intre Synex si Oryx ,n-am priceput la ce va referiti ? La diferenta intre cele doua ori la diferenta intre Longitude si Synex ori Oryx ? Apropos ,astea 2 sunt aproape identice ...vreti sa va argumentez ?