![lol :lol:](https://www.infopescar.tv/forum/images/smilies/lol.gif)
![lol :lol:](https://www.infopescar.tv/forum/images/smilies/lol.gif)
Moderator: florentiniuga
florentiniuga scrie:Trebuie tinut cont de cateva aspecte legate de caracteristicile de hranire si metabolismul pestilor.Crapul iese din iarna sleit de puteri si cu o accentuata carenta de vitamine. Tinand cont ca apa este inca rece, miscarile vor fi mult mai lente si procesul de digestie inca destul de incetinit. Ca urmare, hranirea se va face selectiv, crapul cautand sa-si satisfaca nevoile primare iar acestea, asa cum va spuneam, sunt legate de vitaminizare. Pornind de la aceste considerente, recomand un mix mai bogat in proteina vegetala decat fainurile de peste, bazat pe seminte slab uleioase, chiar si pulpa de fructe deshidratate si macinate, adaosuri alcoolice pentru dispersie rapida (CSL) si arome pe baza de fructe. Gustul si aroma de fructe sunt un foarte bun stimulent, sugerand crapului faptul ca va gasi un continut sporit in vitamine. Atentie insa, doza de aroma trebuie sa fie cat mai discreta. Pe masura ce apa se incalzeste, se poate modifica structura mixului, se poate trece la combinatii proteice bazate pe peste sau crustacee, se vor folosi aroma si atract mai intense, din aceeasi gama proteica, mentinandu-se totodata si combinatia cu arome de fructe, insa in doze mai mici (asazisa stropeala). Pentru vara-toamna, compozitiile se pot schimaba radical dar despre asta, la momentul oportun.
Intra in sus in Panoul utilizatorului--->preferintele forumului---->notifica-ma prin mesaje private---->NuGabriel scrie:Salutare!
As cumpara si eu un Florentin pentru topicul Bile Crocante 2 :mrgreen: .
Stie cineva de ce primesc raspunsurile de la forumu cu "Nu ai specificat subiectu e-mailului"??? :roll:
Scuze de off-topic :mrgreen:
Eu nu sint adeptul boilliesurilor,si pot sa-ti spun ca am fost pe o balta si am pescuit la porumb (uscat,in diferite arome si culori)iar mai incolo pescuiau doi pescari la boillies,iar eu am prins iar ei nu.Nu vreau sa ma laud dar pe aceea balta nu prea se pescuieste la boillies.Problema prinderii crapului dupa mine consta in mediul de hranire.La o balta privata poti prinde crap la ce vrei tu,pe cind cel salbatic il prinzi daca stii cam cu ce sar putea hrani in lipsa momelii pescarului.Este adevarat ca daca il atragi si cel salbatic va deveni "dresat" si va minca cei dai ,o perioada.Am prins crap la miez de stuf.Greu de crezut,dar asta este adevarul.La DUNARE am prins crap la iarba uscata din apa si facuta ceva gen boillies.Nici mie nu mi-a venit sa cred, dar un localnic cunoscut mi-a spus(13.8 kg.).Tot ce-am scris nu sint povesti si nu am fost singur.Mie-mi place sa pescuiesc "batrineste" cu toate ca si pescuitul avanseaza foarte repede.FIR INTINS!!cristit scrie:Da , sunt foarte multe lucruri pe care le poti include in partea lichida sau solida a unei bile . Probabil ca exista anumite extracte , ingrediente pe care nu le cunoastem , care nu se gasesc in magazinele din Romania. Exista multe secrete descoperite de-alungul anilor de pescarii profesionisti pastrate cu grija . Eu cred ca un pescar ( care isi face bile acasa ) este intr-o competitie permanenta cu calitatea . Exista tone de informatii pe net despre boilies din care incerci sa extragi ce e mai important . La un moment dat aceste informatii vin in avalansa si iti distrug concluziile care le credeai foarte bune la momentul respectiv . Incerci sute de variante , nu observi diferente semnificative , incerci , incerci... si MERGI INAINTE . Poate ,in cativa ani , vei avea propriile secrete ( eu cel putin asta sper )