florin7 scrie:eu nu vorbeam de apa "tulburica" ci de apa tulbure, problema mea e alta nu stiu cum se face ca acum 6,7 ani nu exista partida sa nu prind macar 10kg de caras frumos,mai prindeam si cate o mreana frumusica, platica nu mai vorbesc,daca nu prindeam pe navigabila mergeam pe brate si tot prindeam ceva,acum doi ani si acum trei ani am prins mai rar dar mai mare,patru cinci trasaturi pe zi.Anul trecu a fost unul dezastruos pentru mine si prieteni mei;iulie, august,septembrie am prins foarte rar in conditiile in care am stat zi de zi pe dunare ,eu sau prieteni mei,repet zi de zi.
De asemenea in zona in care pescuiesc, Braila,avem toate posibilitatile de locuri posibile; praguri adanci, multe brate cu cioate si gropi, anafoare,guri de varsare etc.Ei bine in toate aceste locuri nu s a prins crap,eu unul gasesc doar doua explicatii; 1. variatiile mari de nivel si 2. braconieri cu curent. Ceea ce ramane si mai curios pentru mine este faptul ca nici pescarii localnici care dau cu plase si strecoara cate doi km. de apa nu au prins mai nimic.
Astept si alte pareri,eu unul sa zicem ca nu ma pricep dar cei cu plase de ce nu au prins?
Pe alocuri ai si tu dreptate,la aceasta intrebare cu ani in urma am primit un raspuns la fata locului de-la niste pescari batrani din zona care erau zi de zi pe dunare,atunci am ras dar se pare ca au dreptate si anume( Citez Florin7-Ceea ce ramane si mai curios pentru mine este faptul ca nici pescarii localnici care dau cu plase si strecoara cate doi km. de apa nu au prins mai nimic.) Ziceau acei domni despre migratia pestelui dintr-un loc in altul dupa hrana ,sau fortat sa migreze datorita : poluari,braconajului cu curent,etc.
In zona mea de doi ani a disparut maruntisul carasul, platica, dar au aparut exemplare frumoase de crap,novac,sanger,cteno.
Acum inclin sa cred ca cele auzite cu ani in urma se adeveresc,uite tu spui ca in zona ta a disparut crapul.
Sper ca ti-am fost de ajutor