gor965 scrie:Ne lungim intr-o discutie de genul CUM ESTE vs. CUM AR TREBUI SA FIE...dar privita din unghiuri diferite ! Sa nu intelegi ca eu sunt hot, braconier sau vre-un lup moralist. Iti spun exact cum stau lucrurile in tara asta ! Pana n-o sa scrie negru pe alb ca pestele de la o anumita marime in sus se elibereaza neconditionat, ori ca (re)vanzarea lui de catre pescarii cu permis recreativ-sportiv e strict interzisa, aici incluzand toate circumstantele legate de transport si depozitare, pana atunci spuneam, lucrurile vor sta exact in felul in care stau acum ! Cine prinde un peste mare are varianta atat sa-l omoare cat si sa-l "predea" mai departe viu ! Restul discutiilor, despre plecat cu sacii de peste de pe balti si "contrabanda" cu peste, ma depasesc, eu nefiind niciodata in situatii de genul asta ! ...in definitiv, traim in Romania nu in Germania, iar indemnurile catre respectarea legii, facute pe forum sunt egale cu zero...nu le respecta bulangii aia din parlament, de ce crezi ca le-ar respecta X-ulescu de pe balta !
Am sa incep cu un raspuns la ultima parte:pt ca X-ulescu este un tip responsabil,cu simt civic si care s-a saturat sa traiasca in mizerie morala.Si in curand alaturi de el vor mai veni si altii si lucrurile se vor schimba intr-un final.Ca va dura zeci de ani sau nu astga nu are nimeni de unde sa stie.Insa un lucru este cert,daca nu se incepe de undeva sigur nu se va schimba nimic.
Personal prefer sa incerec si sa lupt chiar daca finaul este incert decat sa stau cu mainile in san si adopt o atitudine fatalista.
Da,paralmentarii fura,multi in jurul meu fura,insa asta nu inseamana ca si eu trebuie sa fur.Si daca tot nu fur de ce sa nu iau si atitudine si sa "instig" la cinste si normalitate.
Toti vrem sa traim intr-o tara mai curata,mai cinstita ,mai prospera insa ce facem fiecare dintre noi pt a ajunge acolo?
Nu sunt un naiv si stiu si eu foarte bine cum stau lucrurile la noi in tara.
Ceea ce am spus eu este ca legea pescuitului reglementeaza ce si cat se poate retine,legea comertului ce si cum se poate vinde legal.
Si de ce sa asistam pasivi la incalcarea repetata a legii?
De ce sa nu fim mandrii ca intr-o tara in care toata lumea fura si incalca legile noi aveam taria de caracter de a le respecta?