Crapi mari in balti private

discutii off-topic despre orice

Moderatori: mini_mic, vali003, Coleman

Scrie răspuns
Dan Mitranescu
Partener
Partener

Re: Crapi mari in balti private

Mesaj de Dan Mitranescu » 09 Iul 2013, 11:59

@ Bogdan
Sunt doi- trei patroni de balta care cumpara pesti . Poti sa te adresezi direct daca doresti .
Parerea mea este insa ca nu o fac ilegal , chiar daca acest lucru se apropie de o anumita limita . Este prea "pe fata" ca sa nu se sesizeze cineva .
De vandutul pestilor prinsi ... , la fel . Chiar am sa ma duc la un politist si am sa ii spun ca am un crap mare si vreau sa il vand unei balti . Sunt curios ce imi spune . Facem pariu ca ma intreaba cat este "kilu" si atat ? :D

Bogdan Melu
carpZone team
carpZone team

Mesaj de Bogdan Melu » 09 Iul 2013, 13:04

Dan Mitranescu scrie:@ Bogdan
Sunt doi- trei patroni de balta care cumpara pesti . Poti sa te adresezi direct daca doresti .
Parerea mea este insa ca nu o fac ilegal , chiar daca acest lucru se apropie de o anumita limita . Este prea "pe fata" ca sa nu se sesizeze cineva .
De vandutul pestilor prinsi ... , la fel . Chiar am sa ma duc la un politist si am sa ii spun ca am un crap mare si vreau sa il vand unei balti . Sunt curios ce imi spune . Facem pariu ca ma intreaba cat este "kilu" si atat ? :D
Dan,eu zic ca mai toti "patronii" de balti cumpara pesti.
Este parerea ta si o respect ca atare.
Insa parerea mea este ca o fac ilegal,si am explicat anterior de ce cred lucrul asta.
Daca se gasesc argumente logice si legale( discutat pe lege nu pe vorbe) care sa indice ca se cumpara legal acesti pesti de la persoane particulare fara atributii si autorizatie in acest sens, atunci retractez ceea ce am spus pe tema legalitatii si imi cer si scuze.
Evident ca moral nu este ceea ce se intampla cu vazarea-cumpararea acestor pesti,insa asta este un aspect ce tine de fiecare si tot ceea ce se poate face este sa fie exprimat sub forma de parere si atata tot.
Faptul lururile se fac prea "pe fata" este detrrminat de 2 lucruri:
- coruptia generalizata( cand ai vazut ultima oara un politist sau pe cineva cu functie in politie,armata,sri,etc platind balta pe care pescuieste).Orice parlit de politai "da la peste" moca si la plecare mai este si "cinstit" cu "ceva mare"
-dispretul fata de lege al "patronilor" de balti.Clar oamenii merg pe principiul:"Cine sa se lege de mine frate,ca uite CATI DA LA PEASTE la mine pe balta!" ,sau "Lasa mai ca daca este ceva il sun eu pe X ca mereu este la mine pe balta si la cat peste i-am dat ma ajuta!"

De curiozitate poti sa il intrebi pe respectivul pollitist daca nu il intereseaza niste patofi noi de firma "ciorditi" si pe care ii dai super ieftin.
Sunt convins ca 8 din 10 de intreaba cu cat ii dai iar restul de doi vor vrea sa mai scazi ceva din pret.

Insa asta nu inseamna ca fiecare dintre noi nu putem sa fim altfel si incepand cu noi sa schimbam lucrurile.
C.S. CARP ZONE

florentiniuga
Master Admin
Master Admin

Mesaj de florentiniuga » 09 Iul 2013, 15:12

Dan Mitranescu scrie:...
Mie imi pare rau ca vorbele pe care le aud legat de acest subiect de la absolut toti pescarii cu care vorbesc nu apar pe aici ...
Asta e diferenta! Nici nu o sa le vezi, pentru mi-am dorit un forum civilizat, educativ. Nu-i pot schimba pe altii din jur dar ii pot ajuta pe tineri in special, sa inteleaga ce e gresit, sa vada alternativa. Pentru ca MIE IMI PASA :!:
Ne intalnim si pe Facebook

Imagine

vioril
Veteran
Veteran

Mesaj de vioril » 09 Iul 2013, 18:15

OK , dar eu tot vand crapi si teni de peste 15 kg in VIU . :)] :)] :)] . cu cat mai putini pe balta cu atat mai bine pt mine

Dan Mitranescu
Partener
Partener

Mesaj de Dan Mitranescu » 09 Iul 2013, 21:08

florentiniuga scrie:
Dan Mitranescu scrie:...
Mie imi pare rau ca vorbele pe care le aud legat de acest subiect de la absolut toti pescarii cu care vorbesc nu apar pe aici ...
Asta e diferenta! Nici nu o sa le vezi, pentru mi-am dorit un forum civilizat, educativ. Nu-i pot schimba pe altii din jur dar ii pot ajuta pe tineri in special, sa inteleaga ce e gresit, sa vada alternativa. Pentru ca MIE IMI PASA :!:
Florentin , nu te duci intr-un sat si incepi sa ii faci pe toti analfabeti ( chiar daca poate realitatea asta este ) incercand astfel sa ii determini sa-si trimita copiii la scoala , iar pe acestia sa stea cu burta pe carte .

Forumul nu stiu daca are de castigat sau nu . Numai cu "tinerii" si cu intrebari fara raspunsuri nu cred ca ajungem la comunicarea de care avem nevoie in a trimite mesajul. Restul se cam satura sa fie facuti braconieri , fomisti si necivilizati in situatia in care scapa vre-o vorba legata de ducerea pestelui prins acasa .

P.S. SI MIE IMI PASA de " ce a fost" si de " ce este " . De asta depinde in primul rand "ce o sa fie " .

Bogdan Melu
carpZone team
carpZone team

Mesaj de Bogdan Melu » 09 Iul 2013, 23:12

Dan,nu este vorba de a ii blama pe cei care duc peste acasa.
Este vorba de a incuraja retinerea de peste in conformitate cu legea.
Si sa facem lucrul acesta in primul si in primul rand prin exemplul propriu.
Spui ca iti pasa.
Ok,te cred.
Insa cu arati lucrul asta,grija pt "ce va fi"?
Incurajand vanzarea(total in afara legii) de pesti prinsi in ape salbatice catre balti private?
Plecand acasa de la o singura partida de pescuit cu n pesti mari,practic incalcand in mod constient legea, pe motiv ca altii in zona pratica pescuitul industrial sau ca braconeaza cu monofilamente sau curent?
In opinia mea,daca se continua in felul acest "ce va fi" se va transforma in "nu va mai fi....nimic"

P.S.:Ce parere ai depre pescuitul la "bomba"?
Esti pro sau contra acestui mod de a pescui?
C.S. CARP ZONE

florentiniuga
Master Admin
Master Admin

Mesaj de florentiniuga » 10 Iul 2013, 00:07

Nici aici si nicaieri eu nu am jignit si nici nu am condamnat pe cineva ca ia peste acasa pentru consum. Mai mult chiar, consider asta foarte normal. Si eu din cand in cand mai retin cate unu-doi baboi sa-mi bucur familia. Dar atat. Doar cat poate consuma o familie, prins proaspat si gatit proaspat. Congelat, cel mai sanatos e pestele oceanic si costa mai putin decat o partida de pescuit. Dezaprob in schimb cormoranismul. Cu 30 lei/an dati la ANPA nu mi se pare normal sa hranesc zilnic toata colonia de pelicani, cu vecini cu tot si in plus sa aprovizionez baltile private, magazinele si carciumile din cartier. Asta nu mai e pescuit nici macar de foame. E o afacere cu aspect infractional. Unii se bat cu pumnii in piept ca si-au facut case din asta. ;)
In ceea ce priveste forumul, fiecare cu ce-si doreste. Mai sunt doua care fac trafic, unul cu baboierii (multi dom'le) si celalat cu mahalaua (multa dom'le). Fiecare unde se simte intre ai lui.

Imagine

Dan Mitranescu
Partener
Partener

Mesaj de Dan Mitranescu » 10 Iul 2013, 01:44

Sunt inconjurat ! :D
Ma retrag . :)

Dan Mitranescu
Partener
Partener

Mesaj de Dan Mitranescu » 10 Iul 2013, 01:53

Si de la capat ! :D

Imi permit sa il citez pe cezar.ch de pe un alt forum cu una care ma unge la suflet :

"
S-ar putea ca din 2014 (sau cel tarziu 2015) să se interzică C@R. Adica, odată pescuit (recoltat), peştele să fie asomat şi sacrificat fără chinuri inutile.
Există un proiect de Directivă Europeană în acest sens. La consultările preliminare, 19 State Membre UE au optat pentru asta (printre ele Germania, Franţa, Olanda, Italia, Polonia, Ungaria...).
Argumentele principale au fost: protecţia drepturilor animalelor şi dezvoltarea acvaculturii, care va trebui să înlocuiască în timp real peştele sacrificat. Adică, îl creşti (pepiniere, crescătorii etc), apoi îl vinzi piscicultorilor pentru a-l aduce la dimensiunea optimă pentru consum sau il furnizezi instituţiilor publice responsabile, pentru popularea apelor publice. Conform Studiului de impact, este o "industrie" de cca 17 miliarde Euro (la nivel UE).
UE va aloca, intre 2014-2020, aprox.2,65 mld Euro, in cadrul unui program operational specific.
Trei ţări (Marea Britanie, Lituania şi ROMANIA) s-au opus, restul ...s-au abţinut sau au lipsit.
Proiectul va intra în procedură finală de legiferare în toamna anului ăsta. Vom vedea ce va fi.
Nu trageti in mesager! Eu doar va informez!
"

Asta este in statele CIVILIZATE . Eu stiu legea aceasta de mai bine de 15 ani din Germania . Acolo aveam obligatia ca orice peste prins sa fie omorat cat mai repede cu maciuca in cap ( indiferent de dimensiune ). De vandut nu am avut ocazia :D pentru ca ma "curatau" cei de une locuiam . Si erau multi . :D

Asa ca pana la urma care este si CINE da definitia corecta a civilizatiei legat de pescuit ?
Ultima oară modificat 10 Iul 2013, 02:08 de către Dan Mitranescu, modificat 1 dată în total.

florentiniuga
Master Admin
Master Admin

Mesaj de florentiniuga » 10 Iul 2013, 02:07

Dan Mitranescu scrie:Asta este in statele CIVILIZATE .
Gresit! si nu ai inteles "esenta": Trei ţări (Marea Britanie, Lituania şi ROMANIA) s-au opus, restul ...s-au abţinut sau au lipsit. Cu alte cuvinte cine a votat pentru? Care erau statele civilizate?

Imagine

Dan Mitranescu
Partener
Partener

Mesaj de Dan Mitranescu » 10 Iul 2013, 02:13

florentiniuga scrie:
Dan Mitranescu scrie:Asta este in statele CIVILIZATE .
Gresit! si nu ai inteles "esenta": Trei ţări (Marea Britanie, Lituania şi ROMANIA) s-au opus, restul ...s-au abţinut sau au lipsit. Cu alte cuvinte cine a votat pentru? Care erau statele civilizate?
Există un proiect de Directivă Europeană în acest sens. La consultările preliminare, 19 State Membre UE au optat pentru asta (printre ele Germania, Franţa, Olanda, Italia, Polonia, Ungaria...).

Cine sa se opuna : Inventatorii smecheriei " elibereza tu crapi ca sa vand eu nada " si noi care "prindem repede miscarea " ... ;)
Ultima oară modificat 10 Iul 2013, 02:39 de către Dan Mitranescu, modificat 1 dată în total.

florentiniuga
Master Admin
Master Admin

Mesaj de florentiniuga » 10 Iul 2013, 02:26

De fapt nu m-ar mira nimic. Vanatoarea calare dupa vulpi, traditionala la englezi, e facuta acum galopand in urma potailor care cauta o carpa imbibata in aroma FOX.

... Asta inseamna de fapt adio competitii ca daca se scot din balta 7 tone de crap in 3 zile, nu-l mai poate inlocui nimeni. Nici acum nu se gaseste peste pentru repopulari.

Bucuria braconierilor insa nu va tine mult pentru ca foarte repede nu vor mai exista exemplare mari si implicit nici reproducatori de talie care sa asigure un material suficient pentru refacerea efectivelor iar fondurile alea europene vor ajunge tot la astia care voteaza pentru. O sa ma bucur eu cand vor sta zile intregi intrebandu-se ce s-a intamplat de nu mai prind nimic. :D Iar noi o sa cumparam salonta ungureasca congelata.

Imagine

Dan Mitranescu
Partener
Partener

Mesaj de Dan Mitranescu » 10 Iul 2013, 02:27

Daca nu imi raspundeti la urmatoarele intrebari nu mai scriu nimic :
1.Cam ce cantitate aproximativa de peste , pur imaginara , are Dunarea ? (Nu mai pun ca exista poate inca pe atata apa in tara )
2.Care este rata de crestere minima a pestilor ( cu cat sunt mai rari cu atat cresc mai repede ;) ) ?
3. Care este rata de reproducere a crapului ? ( nu mai pun ca sunt inca 4-5 specii de luat in calcul )

Vorbim dupa aia despre cum certam un copil care ne stropeste cu un pistol cu apa ... cand afara ploua cu galeata .

Dan Mitranescu
Partener
Partener

Mesaj de Dan Mitranescu » 10 Iul 2013, 02:33

florentiniuga scrie:De fapt nu m-ar mira nimic. Vanatoarea calare dupa vulpi, traditionala la englezi, e facuta acum galopand in urma potailor care cauta o carpa imbibata in aroma FOX.

... Asta inseamna de fapt adio competitii ca daca se scot din balta 7 tone de crap in 3 zile, nu-l mai poate inlocui nimeni. Nici acum nu se gaseste peste pentru repopulari.
Acum la modul cel mai serios.
Legea este buna !
Cel putin aia pe care o stiu eu din Germania.
Daca vrei sa eliberezi pestele poti sa o faci .
Daca vrei sa il retii , ca sa nu il mai chinui , trebuie sa il omori . Daca il omori nu poti sa stai mult ca se strica . Daca nu poti sa stai mult inseamna ca nu poti sa prinzi mult .
Daca incerci manevre iti ia permisul . Permisul de pescuit in Germania se obtine ca cel auto in Romania . ;)

P.S. Legea este data pentru ape publice in Germania . In cele private fiecare face ce vrea .

florentiniuga
Master Admin
Master Admin

Mesaj de florentiniuga » 10 Iul 2013, 02:41

M-am prins, bagi fumigene si deturnezi subiectul ca nu-ti convine. :D

Imagine

Scrie răspuns

Înapoi la “Diverse”