intrebare

Moderatori: gor965, florentiniuga

Scrie răspuns
maryn_vs
membru activ
membru activ

intrebare

Mesaj de maryn_vs » 28 Feb 2009, 21:27

as vrea sa stiu si eu o solutie pentru a scoate inelele de pe o lanseta telescopica dar fara a afecta batul deoarece as vrea sa pun niste inele cu diametru mai mare. va multumesc anticipat. :)

LARY
Veteran
Veteran

Re: intrebare

Mesaj de LARY » 28 Feb 2009, 21:52

Inelele se scot la cald. Eu am schinbat doar inelul de virf care cred ca e cel mai sinplu. Lam incalzit cu flacara de la aragaz si blancul nu a patit nimic.
Acum daca vrei sa recuperezi si inelele e mai complicat.
Poate mai te ajuta si altcineva cu informatii eu cam asta stiu. :-h
Tel0762.865.274

stefanflorin
Veteran
Veteran

Mesaj de stefanflorin » 28 Feb 2009, 23:56

daca sunt inele cilindrice si nu matisate, cu o bricheta incalzind metalul si in acelasi timp rotind elementul pe care este inelul lipit pana cand iese fum si se aude chiar si un sfarait, ala e momentul in care adezivul s-a inmuiat, si cu ajutoru unei carpe efectiv tragi inelul de pe element. Nu iti ia mai mult de 5 min sa dai jos toate inelele. Daca sunt matisate e mai complicat riscurile sunt destul de mari sa deteriorezi blancul. Am lipit si dat jos inele de zeci de ori cred si niciodata nu am stricat blancul de la flacara dar atentie flacara trebuie sa incalzeasca numai partea metalica si nu elementul lansetei.
Nu te-as sfatui sa faci treaba asta la aragaz deoarece mai mult ca sigur strici batul.
Work is for people who can't fish!

nagy victor
Veteran
Veteran

Mesaj de nagy victor » 01 Mar 2009, 03:02

este de ajuns o bricheta sau o luminare cu o flacara mai puternica e periculos @-)
Pescuitul Inainte de Toate !
Cine NU Respecta Natura , NU se Respecta pe SINE !

http://pescarulbihorean.ro/
http://pescarulbihorean.ro/forum/

maryn_vs
membru activ
membru activ

Mesaj de maryn_vs » 01 Mar 2009, 17:45

ok.am inteles si va multumesc pentru sfat.si m-ar interesa cum sa pun niste inele cu doua picioare cum se matiseaza(ce fel de ata trebuie...fir textil cu diametru subtire e ok?)va multumesc

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 01 Mar 2009, 18:25

Ai facut un calcul , cat te costa inelele , firul de matisaj ,solutia de lipit si lacuit plus stresul cu manopera ...nu mai bine iti iei o lanseta noua ? :D
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine

stefanflorin
Veteran
Veteran

Mesaj de stefanflorin » 01 Mar 2009, 19:20

la telescopice nu m-as obosi sa pun inele matisate, se deterioreaza relativ repede lacul plus ca asa cum zice si gor (ca cam are dreptate :D ) la cat costa inelele+epoxy si lacul + ata de matisat iti iei 2 lansete nu una :)) iti dau exemplu? eu am luat set de epoxy+adeziv+izolator+ata de matisat si m-au costat vreo...hmm 9 lire sterline parca. Mai adauga si inelele inca atat hop perechea de lansete noi :)) deci nu te obosi. Daca vrei sa improvizezi e ok, sa zic ca ai niste inele ieftine, lac obisnuit si ata (nu neaparat fir textil dar sa fie sintetica si ff subtire si rezistenta) si poti face treaba asta foarte usor. Eu am facut-o de nenumarate ori si lansetele respective exista si acum (le-am donat unui amic mai amarastean) si prind peste. Treaba e sa fi foarte atent cand strangi elementii pt ca lacul, oricat de rezistent este se deterioreaza si neaparat dupa matisare sa dai cam 4-5 straturi de lac ca sa conferi rezistenta sporita si un aspect placut. Aaaa si era sa uit : mare atentie pt ca e f important inainte de a da cu lacul , dai un strat de adeziv pvc peste matisaj (cred ca si aracetul tot pvc este) si lasa-l sa se usuce pt ca fara acest strat, ata iti absoarbe lacul si o sa dai straturi pana te saturi plus ca ofera si rol de protectie a atei. Lamurit? :D
PS: cand dai cu o scula la constructia careia ai avut si tu o contributie e alta satisfactie + ca parca te si atasezi mai tare de ea...mie asa mi se intampla ;;)
Work is for people who can't fish!

Scrie răspuns

Înapoi la “Undite si lansete”