permise 2009
permise 2009
salutare, ma numesc cosmin din ARAD, am fost la trezoreria din arad pt. achitarea taxei pt. permisul de pescuit pt. anul an curs, iar doamna de la ghiseul respectiv habar nu avea de suma care ar fi trebuit sa o achit contravalorii permisului pe 2009 spunind ca ea i-mi ancaseaza cat doresc eu sa platesc adica habar nu avea cat este taxa pt . permis, ce sa mai zic daca o antrebam de permisul propriu zis,asocialatia la care am cotizat anul trecut nu mai fac permise spunindumi ca sa merg la trezorerie dar cei de acolo habar nu au cit, cum si ce suma ar trebuii sa ancaseze!!!!parerea mea esta ca anca e o mare confuzie an legatura cu, cum si unde ar trebuii sa platesti pt. a-ti primi permisul pe acest an.
cu stima si respect
fire antinse va doresc
cu stima si respect
fire antinse va doresc
Re: permise 2009
Chiar nu este de datoria acelei femei să ştie cât să încaseze pentru permisul de pescuit. La trezorerie te duci si spui suma care vrei să o plăteşti, contul în care să depună banii şi ce reprezintă acei bani pe care tu vrei să-i depui în contul respectiv.
pai eu stiu cat e suma si ance cont dar parerea mea ca ar trbuii sa stie si doamnele de acolo ce se antamplakrammar scrie:Chiar nu este de datoria acelei femei să ştie cât să încaseze pentru permisul de pescuit. La trezorerie te duci si spui suma care vrei să o plăteşti, contul în care să depună banii şi ce reprezintă acei bani pe care tu vrei să-i depui în contul respectiv.
Sunt niste simple casieriţe. Chiar nu trebuie sa ştie care+i treaba cu pescarii.
Asa-i "la stat" ! Sunt angajati unii care nu stiu nici pe ce lume traiesc ! Eu insa nu inteleg cum si cine o sa-ti dea permisul ala daca-l platesti la trezorerie de unde primesti doar o chitanta si se stie ca anpa distribuie permisele prin intermediul asociatiilor !S-ar putea sa ramai tot anul doar cu o chitanta "la mana" si nu-mi pot imagina cum vei fi "tratat la controale" mai ales dupa "proiectul asta nou " !Sunt insa altii care au platit la unele asociatii si nu au primit permisul emis de anpa.Ape "tulburi " ,frate !kamon scrie:pai eu stiu cat e suma si ance cont dar parerea mea ca ar trbuii sa stie si doamnele de acolo ce se antamplakrammar scrie:Chiar nu este de datoria acelei femei să ştie cât să încaseze pentru permisul de pescuit. La trezorerie te duci si spui suma care vrei să o plăteşti, contul în care să depună banii şi ce reprezintă acei bani pe care tu vrei să-i depui în contul respectiv.
pai faza e ca anul trecut am avut pemis la asociatie iar anul acesta dansii mau trimis la trezorerie spunindumi ca eu nu mai elibereaza permise deci apele sunt chiar tulburi !! nu stiu ce sa mai credtavimai scrie:Asa-i "la stat" ! Sunt angajati unii care nu stiu nici pe ce lume traiesc ! Eu insa nu inteleg cum si cine o sa-ti dea permisul ala daca-l platesti la trezorerie de unde primesti doar o chitanta si se stie ca anpa distribuie permisele prin intermediul asociatiilor !S-ar putea sa ramai tot anul doar cu o chitanta "la mana" si nu-mi pot imagina cum vei fi "tratat la controale" mai ales dupa "proiectul asta nou " !Sunt insa altii care au platit la unele asociatii si nu au primit permisul emis de anpa.Ape "tulburi " ,frate !kamon scrie:pai eu stiu cat e suma si ance cont dar parerea mea ca ar trbuii sa stie si doamnele de acolo ce se antamplakrammar scrie:Chiar nu este de datoria acelei femei să ştie cât să încaseze pentru permisul de pescuit. La trezorerie te duci si spui suma care vrei să o plăteşti, contul în care să depună banii şi ce reprezintă acei bani pe care tu vrei să-i depui în contul respectiv.
În sfârşit o asociatie condusă de oameni cinstiti.
krammar scrie:În sfârşit o asociatie condusă de oameni cinstiti.
cam asa ceva..
- cucuianmarius
- utilizator
In Prahova taxa este de 80 Ron si am achitat-o direct la asociatie.
De ce ar trebui platita la Trezorerie??????
Ce ai achitat tu la asociatie este cotizatia anuala de membru (ai un carnet de membru ptr. treaba asta ,unde-ti pun aia viza anuala) si eventual taxa ptr. permisul de pescuit (ar trebuii sa-ti dea un cartonas imprimat cum prevede legea ) , permis pe care unele asociatii se angajaza sa-l plateasca si sa-l furnizeze ulterior (asa au facut anul trecut...au luat banii , au promis si eu unul n-am vazut apoi nici un permis ). Deci...ti-au dat pe langa carnetul de membru si-un permis de pescuit , de banii aia ?cucuianmarius scrie:In Prahova taxa este de 80 Ron si am achitat-o direct la asociatie.
Apropos de acest aspect, ieri la asociatie la mine in localitate, s-a prezentat un ins care se certa rau cu cei de la asociatie.
Zicea ca a platit la ei acea suma si totusi l-a prins controlul pe nu stiu ce balta si i-a dat amenda de 300 Ron(3 milioane lei vechi).
Motivul, exact cum s-a spus mai sus: "Ce ati platit dumneavoastra nu este altceva decat cotizatia la asociatia de pescari, cotizatie care nu tine loc de permis de pescuit. Permisul de pescuit, dupa noile reglementari se elibereaza de catre ANPA, sau asociatia, daca v-a oprit banii si pentru permisul de pescuit pe 2009, trebuie sa specifice undeva in carnet sau pe o chitanta separata acest fapt (adica sa elibereze o chitanta , ceva, cu specificarea clara "S-au retinut 30 Ron in plus, suma reprezentand contravaloarea permisului de pescuit pe 2009 eliberat de ANPA, iar asociatia se angajeaza sa vireze in contul Anpa taxa pentru toti membrii cotizanti). Ar mai fi solutia ca dumneavoastra sa platiti la Trezorerie o taxa de 30 Ron in contul ANPA, iar pe chitanta sa se specifice ca reprezinta contravaloarea permisului de pescuit pe 2009", Acestea au fost cuvintele celor de la control, asa cum ne-a spus insul.
Tin sa precizez aici faptul ca a fost controlat de jandarmi.
Zicea ca a platit la ei acea suma si totusi l-a prins controlul pe nu stiu ce balta si i-a dat amenda de 300 Ron(3 milioane lei vechi).
Motivul, exact cum s-a spus mai sus: "Ce ati platit dumneavoastra nu este altceva decat cotizatia la asociatia de pescari, cotizatie care nu tine loc de permis de pescuit. Permisul de pescuit, dupa noile reglementari se elibereaza de catre ANPA, sau asociatia, daca v-a oprit banii si pentru permisul de pescuit pe 2009, trebuie sa specifice undeva in carnet sau pe o chitanta separata acest fapt (adica sa elibereze o chitanta , ceva, cu specificarea clara "S-au retinut 30 Ron in plus, suma reprezentand contravaloarea permisului de pescuit pe 2009 eliberat de ANPA, iar asociatia se angajeaza sa vireze in contul Anpa taxa pentru toti membrii cotizanti). Ar mai fi solutia ca dumneavoastra sa platiti la Trezorerie o taxa de 30 Ron in contul ANPA, iar pe chitanta sa se specifice ca reprezinta contravaloarea permisului de pescuit pe 2009", Acestea au fost cuvintele celor de la control, asa cum ne-a spus insul.
Tin sa precizez aici faptul ca a fost controlat de jandarmi.
- nagy victor
- Veteran
Noi pescarii de buna credinta suferim din cauza confuziei create de A.N.P.A. . Trebuia sa fie o legatura intre aceasta asociatie si asociatiile si cluburile de pescari care cunosc situatia nr. membri , cind platesti cotizatia achiti si taxa permis A.N.P.A., URMIND SA FIE VIRATI IN CONTUL LOR . Cred ca ar fi mai simplu , cel putin noua pescarilor !
Pescuitul Inainte de Toate !
Cine NU Respecta Natura , NU se Respecta pe SINE !
http://pescarulbihorean.ro/
http://pescarulbihorean.ro/forum/
Sunt numai confuzii si contradictii si in proiectele astea de le-au aruncat guvernantii, si asta doar sa ne faca pe noi sa nu mai inteleg nimic, cum bine ai spus.
Pe de o parte spune ca nu este obligatorie afilierea la asociatiile de pescari, iar pe de alta parte ca permisul de pescuit pe 2009 se va da numai prin asociatiile de pescari , ceea ce ne face, ca vrand-nevrand sa ne "asociem".
Bun, vrem permis, dar pentru ca tot ne-au prins ca vrem sa pescuim legal si fara plase, ce-si zic domnii de la asociatii:"Stai asa ca daca tot veni vorba ca vrei permis, ia dai mataluta incoace si taxa de asociatie". Se descurca oamenii cum pot si ei.
Dar beleaua este ca in suma de bani pe care fiecare o da, in mod normal ar trebui sa intre si contravaloarea permisului si, ca doar nu le cad galoanele, eventual si contravaloarea taxei eliberare PG. acest lucru ar trebui sa apara specificat clar undeva, ori in carnetul de membru, ori pe o anexa a acestuia, semnata si parafata de mai marii asociatiei.
Nu se cred in stare sa vireze banii astia unde trebuie.
Cu stima.
Pe de o parte spune ca nu este obligatorie afilierea la asociatiile de pescari, iar pe de alta parte ca permisul de pescuit pe 2009 se va da numai prin asociatiile de pescari , ceea ce ne face, ca vrand-nevrand sa ne "asociem".
Bun, vrem permis, dar pentru ca tot ne-au prins ca vrem sa pescuim legal si fara plase, ce-si zic domnii de la asociatii:"Stai asa ca daca tot veni vorba ca vrei permis, ia dai mataluta incoace si taxa de asociatie". Se descurca oamenii cum pot si ei.
Dar beleaua este ca in suma de bani pe care fiecare o da, in mod normal ar trebui sa intre si contravaloarea permisului si, ca doar nu le cad galoanele, eventual si contravaloarea taxei eliberare PG. acest lucru ar trebui sa apara specificat clar undeva, ori in carnetul de membru, ori pe o anexa a acestuia, semnata si parafata de mai marii asociatiei.
Nu se cred in stare sa vireze banii astia unde trebuie.
Cu stima.
- nagy victor
- Veteran
In alte tari sunt asociatii sau cluburi cu 2 - 3 membri , nici o problema , achita darile catre stat si pescuiesc linistiti pina la adinci batrineti
La noi e greu , ori birocratia-i mare , ori legile-s stufoase , ori le este frica , sa nu scape monopolul din mina !
SA AUZIM DE BINE
La noi e greu , ori birocratia-i mare , ori legile-s stufoase , ori le este frica , sa nu scape monopolul din mina !
SA AUZIM DE BINE
Pescuitul Inainte de Toate !
nagy victor scrie:Noi pescarii de buna credinta suferim din cauza confuziei create de A.N.P.A. . Trebuia sa fie o legatura intre aceasta asociatie si asociatiile si cluburile de pescari care cunosc situatia nr. membri , cind platesti cotizatia achiti si taxa permis A.N.P.A., URMIND SA FIE VIRATI IN CONTUL LOR . Cred ca ar fi mai simplu , cel putin noua pescarilor !
ANPA nu a creat nici o confuzie. Asociaţiile sunt de vina pentru încurcăturile creeate şi toate problemele apărute. În momentul în care a apărut ordinul 753 / 2008 nu trebuia sa mai încaseze bani de la pescari şi trebuia să-i informeze pe aceştia (că doar de aceea plăteşti cotizaţia la asociaţie ca să-ţi reprezinte interesele, să te "şcoleze", să te informeze şi nici decum să te dezinformeze) care este situaţia cu pescuitul sportiv/recreativ şi cum se obţine permisul de pescuit. Aici e problema, la asociaţiile care iau cotizaţiile şi spun că poţi merge la pescuit.