dragan claudiu scrie:nu e gluma,chiar s-a bagat aproape doua tone de crap intre 5-8kg..asta o spun sigur.....si mai sint vreo 13-15 buc de peste 14 kg acei crapi sint bagati de fostul propietar cind a facut balta in 2000 si aveau atunci 7-8kg...asa ca daca nu stii sigur mai bine te abtiiiiiii....fire zbuciumate iti doresc...shahjaban scrie:bucuka scrie:Exista balti cu concentratii mari de pesti mult mai aproape de brasov: budila 15 km si belin 40 km, diferenta, fata de mult discutatul Sanpaul, este ca nu sunt exemplare mari peste 10 kg, insa taxele sunt mult mai lejere intre 25 si 40 lei pe 24 ore. La budila s-a populat cu crap intre 5 si 8 kg si cu carasi intre 500g si 1 kg, iar la belin (plopi) cei care merg stiu ce este in balta. Ideea este ca se pescuieste doar C&R, ma rog, cei care vor sa ia, pot contra cost ceea ce e normal, iar proprietarii acestor balti tin sub control acest lucru. La restul baltilor, faptul ca nu s-a tinut sub control cat peste s-a luat a dus la falimentul baltii de la movile, respectiv la scaderea populatiei de peste in lacuri gen Augustin, Chichis, Cismasu, etc. Insa, exista oameni care pescuiesc C&R de placere, cu saltea de primire , cu spray, fara saci de pastrare caci le dau drumul imediat la pesti, fara a face o mare virtute din acest lucru caci asa este normal.
daca vrei sa faci comparatii compara mere cu mere si pere cu pere ....nu poti compara Sanpaul ( daca s-a facut ce s-a spus acolo si probabil ca DA ) decat cu Doripesco ( dupa cum bine a zis mihnea )...la noi in Brasov cel putin.
Belin ...Budila ..Cismasu....sunt niste balti , ptr cei care practica Catch & EAT....(populare cu pesti de 5-8 kg la Budila este o mare GLUMA....) .
Am si eu o curiozitate , balta de care se vorbeste aici este cumva asta ?