Remediere tronson rupt MTX 12
Moderatori: gor965, florentiniuga
- kalutroian
- Veteran
Remediere tronson rupt MTX 12
Va salut,
Am luat luat lansetele de pe forum si din transport/vanzator un tronson a ajuns rupt(nu in totalitate- cca.75% din cercumferinta)
Acum, tronsonul este rupt(cel de vf.) din dreptul primului inel(cel mare), inelul este si el terminat,
voi incerca remedierea lui prin introducerea unei inserti din material textil sau ce-oi gasi pe-acasa iar inelul(dupa ce-l voi cumpara sau altul de pe la vreo lanseta mai veche) il voi pozitiona un pic mai sus(1cm) cu unul dintre picoruse chiar in dreptul unde este rupt, apoi voi matisa cu fir textil si lipirea cu niste epoxy,
Am atasat si niste poze,deja am dat inelul cu pricina jos
Ce ziceti se merita incercarea de remediere pana cand gasesc alt tronson? sau daca aveti alte idei..
Mersi
Am luat luat lansetele de pe forum si din transport/vanzator un tronson a ajuns rupt(nu in totalitate- cca.75% din cercumferinta)
Acum, tronsonul este rupt(cel de vf.) din dreptul primului inel(cel mare), inelul este si el terminat,
voi incerca remedierea lui prin introducerea unei inserti din material textil sau ce-oi gasi pe-acasa iar inelul(dupa ce-l voi cumpara sau altul de pe la vreo lanseta mai veche) il voi pozitiona un pic mai sus(1cm) cu unul dintre picoruse chiar in dreptul unde este rupt, apoi voi matisa cu fir textil si lipirea cu niste epoxy,
Am atasat si niste poze,deja am dat inelul cu pricina jos
Ce ziceti se merita incercarea de remediere pana cand gasesc alt tronson? sau daca aveti alte idei..
Mersi
Re: Remediere tronson rupt MTX 12
am vandut si eu 6 lansete cu posta romana
eu le-am bagat in tuburi de protectie de pvckg
nu va mai riscati sa cumparati lansete cu ghiolbanii de curieri din ro..
eu le-am bagat in tuburi de protectie de pvckg
nu va mai riscati sa cumparati lansete cu ghiolbanii de curieri din ro..
Critic echilibrat
Salut daca vrei o remediere facuta de un profesionist ,suna-l pe nutzu din timisoara
iti las pe privat numarul lui daca te intereseaza!
o zi buna!
iti las pe privat numarul lui daca te intereseaza!
o zi buna!
- kalutroian
- Veteran
Stiu de nutzu din timisoara , dar cred ca datorita costurilor de transport + manopera nu cred ca se merita ca doar nu e free spirit sau harrison,
Poate doar o relacuire, fixarea mandrinelor si schimabrea inelelor de varf pt. toate cele 4 lansete MTX + problema de mai sus ar merita investitia, doar pt. ruptura nu cred,
razvy
oricum lasa-mi pe privat un mail si un nr. tel al lui nutzu
Mersi,
Poate doar o relacuire, fixarea mandrinelor si schimabrea inelelor de varf pt. toate cele 4 lansete MTX + problema de mai sus ar merita investitia, doar pt. ruptura nu cred,
razvy
oricum lasa-mi pe privat un mail si un nr. tel al lui nutzu
Mersi,
- kalutroian
- Veteran
Cum rabdarea nu este puctul meu forte m-am apucat sa caut cele necesare pentru remediere,
-Inseria am confectionat-o dintr-o bucata de carbon de la o varga mai veche rupta, lungime 60mm, grosime 1.5mm,
-inelul imi trebuie de 40, cautand prin debara am gasit doar de 30 pe care-l voi folosi oricum sa vedem ce iese
-firul de matisat va fi un textil de 0.35mm(am verificat varianta initiala - 0.30mm), avem si 0.10; 0.21 ; 0.24 dar am ales 0.35
-lipirea se va face cu epoxy (a+b), nu mai stiu de care e dar cred ca intarirea se face pe baza de temperatura,
Nu-mi ramane decat sa ma apuc de treaba, daca aveti remarci sunt binevenite
Am atasat si ceva poze,
-Inseria am confectionat-o dintr-o bucata de carbon de la o varga mai veche rupta, lungime 60mm, grosime 1.5mm,
-inelul imi trebuie de 40, cautand prin debara am gasit doar de 30 pe care-l voi folosi oricum sa vedem ce iese
-firul de matisat va fi un textil de 0.35mm(am verificat varianta initiala - 0.30mm), avem si 0.10; 0.21 ; 0.24 dar am ales 0.35
-lipirea se va face cu epoxy (a+b), nu mai stiu de care e dar cred ca intarirea se face pe baza de temperatura,
Nu-mi ramane decat sa ma apuc de treaba, daca aveti remarci sunt binevenite
Am atasat si ceva poze,
Salut ,scuze pentru intarziere
nr lui nutzu:0722502220sau0765385066
nr lui nutzu:0722502220sau0765385066
- kalutroian
- Veteran
Mersi
Intre timp m-am apucat de mesterit si a iesit cam asa:
Acum ramane doar sa se usuce bine si de luni in functie de timpul disponibil sa fac cateva aruncari sa vedem cum se comporta
Intre timp m-am apucat de mesterit si a iesit cam asa:
Acum ramane doar sa se usuce bine si de luni in functie de timpul disponibil sa fac cateva aruncari sa vedem cum se comporta
ok
ai pus cam multa rasina dar e ok
p.s. de unde ai luat rasina?
ai pus cam multa rasina dar e ok
p.s. de unde ai luat rasina?
Sa-neteleg ca toata zona sparta (sectionata) e acum sub rasina ?
La cat de rau era spart blank-ul in zona aia, m-as mira sa reziste unui lanseu...chiar si cu suportul ala introdus prin interior.
La cat de rau era spart blank-ul in zona aia, m-as mira sa reziste unui lanseu...chiar si cu suportul ala introdus prin interior.
- kalutroian
- Veteran
Razvy - rasina o am mai demult , nu mai stiu cred ca din metro
pare ca e multa probabil din cauza firului care a fost cam gros si pe zn. primului piciorus am matisat de 2 ori
osc1or - mersi
gor965 - da, zn. sparta se afla sub rasina si totodada in dreptul primului piciorus de la inel(acolo unde am facut matisare dubla)
Acum ramane de vazut daca rezista, eu sper, mai ales ca se afla destul de jos spre baza tronsonului si nu la jumate sau spre varf
Vedem dupa ce se usuca bine , voi merge la cateva aruncari si atunci voi sti cum sta treaba,daca nu merge cautam alt tronson
PS: Eu sunt foarte multumit de cum a iesit, indiferent daca va merge sau nu, oricum alternative nu prea exista si mai ales ca nu m-a costat nimic
pare ca e multa probabil din cauza firului care a fost cam gros si pe zn. primului piciorus am matisat de 2 ori
osc1or - mersi
gor965 - da, zn. sparta se afla sub rasina si totodada in dreptul primului piciorus de la inel(acolo unde am facut matisare dubla)
Acum ramane de vazut daca rezista, eu sper, mai ales ca se afla destul de jos spre baza tronsonului si nu la jumate sau spre varf
Vedem dupa ce se usuca bine , voi merge la cateva aruncari si atunci voi sti cum sta treaba,daca nu merge cautam alt tronson
PS: Eu sunt foarte multumit de cum a iesit, indiferent daca va merge sau nu, oricum alternative nu prea exista si mai ales ca nu m-a costat nimic
- kalutroian
- Veteran
Va salut,
Am deja doua partide la activ, una de 12h si alta de 24h, lanseta se comporta excelent, tronsonul n-a cedat, nu s-a auzit nici macar un crrr , am folosit plumbi de 90-100g si momitoare de 60g, deja pentru mine e mai mult decat ma asteptam sa fiu sincer,
daca ma tine tot sezonul asta e perfect
Am deja doua partide la activ, una de 12h si alta de 24h, lanseta se comporta excelent, tronsonul n-a cedat, nu s-a auzit nici macar un crrr , am folosit plumbi de 90-100g si momitoare de 60g, deja pentru mine e mai mult decat ma asteptam sa fiu sincer,
daca ma tine tot sezonul asta e perfect
- electrica023
- junior
Am si eu un tronson rupt la undita(telescopica). Este al doilea din capat. Pot proceda la fel ca si kalutroian? Mi s-a rupt cand am scos un peste din apa. Ce mi-ati sugera sa fac?
- daddy caddy
- senior
HAI CA-TI ZIC EU!
CUMPARA-TI UN BAT CALUMEA! CU ALA IN AFARA SA BATI NUCILE NU CRED CA MAI AI CE SA FACI
CAT A COSTAT BATUL ALA?
CUMPARA-TI UN BAT CALUMEA! CU ALA IN AFARA SA BATI NUCILE NU CRED CA MAI AI CE SA FACI
CAT A COSTAT BATUL ALA?
STIL OSTIL
ENERGY CARP
ENERGY CARP
- kalutroian
- Veteran
Pune si tu o poza sa vedem despre ce e vorba,electrica023 scrie:Am si eu un tronson rupt la undita(telescopica). Este al doilea din capat. Pot proceda la fel ca si kalutroian? Mi s-a rupt cand am scos un peste din apa. Ce mi-ati sugera sa fac?
Inteleg ca nu este vorba de o lanseta , atunci se simplifica lucrurile,
Oricum ar fi poti incerca ca n-ai ce pierde(doar sa nu te coste mai mult decat cumpararea unui nou tronson)