Reteta mamaliga patratica
Re: Reteta mamaliga patratica
O reteta vechee,era cu 2 lingurite de ipsos,la o cana de malai,si o cana de apa...zahar+sare,dupa gust..si eventual niste colorant...
- PescarDeMic
- senior
- Mesaje: 248
- Membru din: 24 Dec 2011, 18:26
- Localitate: RUEIL MALMAISON
Re: Reteta mamaliga patratica
Eu am inlocuit malai-ul si faina cu miez de paine.vioril scrie:intr-un bol cu faina si malai puneti doua sau trei galbenusuri de ou , amestecati pana obtineti o coca destul de omogena pana nu se pai lipeste de maini ,apoi folositi-o . eu nu adaug nimic ( fara sare ,arome ,aditivi ,etc ) .
pt a o pastra doua sau trei zile tineti-o in folie de aluminiu sau plastic la frigider . Coca rezultata este foarte lipicioasa in contact cu apa ,nu cade repede de pe ac in cazul in care pescuiti la undita la cocolos .
FIRE INTINSE !!!!!!!!!!!!!!
Si (marele secret)painea se inmoaie in?????....lapte si se framanta pana devine omogena,dupa care,se adauga galbesusul de ou(batut putin )si se framanta pana la consistenta dorita.
PS.@Amos,am fost azi in targ si din pacate nimic,oricum,mai catam'....
Prietenii sunt ca umbra, nu apar decat cand este soare...
Re: Reteta mamaliga patratica
Nu se topeşte punga ?florin opris scrie:amesteci la uscat galbena cu alba 2 la 1 .Eu pun cu lingura de supa 3 linguri ( amestecate gata ) pentru o portie . Adaug putina parte lichida ( aromezi sau doar apa simpla ) si amestec pana se face o plastelina moale , nu lichida . Iau o punga resigilabila gen 14/7 cm si introduc amestecul incercand sa las cat mai putin aer in amestec . In pungulita , pe margini poate ramane putin aer ca nu se intampla nimic .Dupa introducerea amestecului , aplatizez punga la dimensiunea dorita si sigilez .Pun apa la fiert intr-o cratita mai mare putin decat dimensiunea pungii pentru a putea sta la orizontala pe timpul fierberi.Cand fierbe apa pun punga inauntru si las 15 minute sa fiarba . In acest timp intorc odata de pe o parte pe alta .Dupa fierbere se scoate pe un '' ceva drept '' si se pune la fel , ceva drept , putin mai greu deasupra pentru a-i pastra forma .Dupa racire se taie cu un cater cat ai nevoie restul se introduce inapoi in punguta . Eu asa prepar pentru Dunare .
P.S. faina galbena sa fie fina nu grisata
Re: Reteta mamaliga patratica
florin opris scrie:amesteci la uscat galbena cu alba 2 la 1 .Eu pun cu lingura de supa 3 linguri ( amestecate gata ) pentru o portie . Adaug putina parte lichida ( aromezi sau doar apa simpla ) si amestec pana se face o plastelina moale , nu lichida . Iau o punga resigilabila gen 14/7 cm si introduc amestecul incercand sa las cat mai putin aer in amestec . In pungulita , pe margini poate ramane putin aer ca nu se intampla nimic .Dupa introducerea amestecului , aplatizez punga la dimensiunea dorita si sigilez .Pun apa la fiert intr-o cratita mai mare putin decat dimensiunea pungii pentru a putea sta la orizontala pe timpul fierberi.Cand fierbe apa pun punga inauntru si las 15 minute sa fiarba . In acest timp intorc odata de pe o parte pe alta .Dupa fierbere se scoate pe un '' ceva drept '' si se pune la fel , ceva drept , putin mai greu deasupra pentru a-i pastra forma .Dupa racire se taie cu un cater cat ai nevoie restul se introduce inapoi in punguta . Eu asa prepar pentru Dunare .
P.S. faina galbena sa fie fina nu grisata
care este compozitia?
galbena cu alba? adica?
2 linguri de? malai ? cu o lingura de? faina? ori ?
PS: cata aroma se foloseste aproximativ?