Mesaj
de florentiniuga » 24 Feb 2009, 19:45
Daca apare si cavaleria, atunci ma simt obligat sa afisez un regulament ca la carte (gratie ajutorului dlui. Trentea), sa nu ne facem de ras:
Trofeul “Cupa CARP ZONE - stationar” editia I-a - CHIROIU 2009
Data: 25 aprilie 2009
Locatie: Chiroiu 4
Concurenti: max. 30
Program:
Vineri 24 aprilie 2009
14.00 – 18.00 - Sosirea concurentilor, campare si antrenament
18.00 - Masa comuna (gratar) si sedinta tehnica
Sambata 25 aprilie 2009
6.30 – Apelul si Tragerea la sorţi pentru Manşa I
7.00 - Intrarea în standuri şi pregatirea (primul semnal sonor)
8.25 - Nădirea grea (al doilea semnal)
8.30 - Începutul Mansei I (al treilea semnal)
11.25 - Ultimele cinci minute ale primei manşe (al patrulea semnal)
11.30 - Încetarea Mansei I şi ieşirea din standuri (al cincilea semnal)
11.30 - 12.00 - Cântărirea
12.00 – 12.15 - Tragerea la sorţi pentru Manşa a II-a
12.15 – 13.15 - Pauza de pranz (bors de peste)
13.15 - Intrarea în standuri si pregatirea
14.25 - Nădirea grea
14.30 - Începutul celei de-a II-a manşe
17.25 - Ultimele 5 minute
17.30 - Încetarea mansei a II-a si iesirea din standuri
17.30 - 18.00 - Cântărirea
18.00 – 18.30 - Centralizarea rezultatelor
18.30 – 19.00 - Festivitatea de premiere
19.30 – Parasirea locului competitiei
Regulament
1. Concureţii sunt obligaţi să poarte insemnele primite de la organizatori pe toata perioada concursului, inclusiv în timpul festivităţii de premiere
şi în cazul şedinţei foto de la festivitatea de premiere.
2. Intrarea în standuri se face doar la orele stabilite.
3. În orele de pregătire nu este permisă nădirea.
4. Momeala vie/mansa este limitată la 2,5litri (maximum 1 litru de larve) iar nada preparata la 17litri.
5. Nădirea grea este permisă doar cu cinci minute înaintea începerii manşelor. După această perioadă, bulgării de nadă se fac cu o singură mână, concurenţii neavând voie să se folosească şi de pereţii vaselor în care se află nada.
6. Concurentii vor pescui individual, cu o singura unealta (undita, match, rube) cu o singura pluta si un carlig. Pe mal numarul acestora poate fi nelimitat.
7. Pescuitul se efectueaza numai din interiorul standului Orice peste prins din afara standului va fi eliberat imediat fara a fi cantarit.
8. In momentul în care se semnalizează sfârşitul manşei, iar peştele nu se află în apă, atunci captura este validă. Dacă peştele este în drill, va fi eliberat fara a puncta.
9. După încetarea pescuitului, concurenţii sunt obligaţi să părăsească zona standurilor, până în momentul în care arbitrul care efectuează cântarirea le solicită să prezinte capturile. După ce unui concurent i s-au cântărit capturile, acesta poate intra în stand şi îşi poate strânge echipamentul.
Semnarea fisei este obligatorie.
10. Este interzis accesul persoanelor neautorizate în interiorul standurilor, atât în perioadele de pregătire, cât şi pe parcursul manşelor. Persoanele autorizate sunt reprezentanţii presei şi organizatorii, si pot intra in stand numai cu acordul concurentului si al arbitrului.
11. Pe durata manselor concurentii vor putea parasi standurile doar in cazuri exceptionale (nevoi fiziologice, etc.) cu acordul arbitrului. In caz contrar se va considera abandon, iar concurentul va fi descalificat.
12. Puncteaza doar pestii pasnici: crap comun, crap cteno (amur), crap oglinda, caras, rosioara, balos, oblete. Crapii prinsi vor fi eliberati imediat dupa cantarire. Ceilalti pesti pasnici vor putea fi retinuti de concurenti in limita impusa de organizator. Pestii rapitori (stiuca, salau, biban) vor fi eliberati imediat dupa prindere.
13. Concurentul care va fi gasit cu crapi morti sau muribunzi, va fi penalizat echivalent cu greutatea pestilor morti, primind si avertisment. Daca recidiveaza, poate fi descalificat.
Juvelnicele trebuie sa asigure pastrarea in stare buna a crapilor, pana la eliberearea acestora. Materialul din care sunt confectionate trebuie sa fie obligatoriu textil.
14. Intrarea in apa este interzisa cu exceptia fixarii capatului juvelnicului (daca este cazul) inainte de inceperea manselor si la scoaterea juvelnicului din apa la incheierea acestora.
15. Este interzisa circulatia autovehiculelor in sectorul desfasurarii concursului pe timpul manselor, cu exceptia celor ale organizatorului si/sau administratorului lacului.
16. In caz de forta majora (ploaie cu fulgere, furtuna, etc.), pentru a nu pune in pericol integritatea concurentilor, organizatorul poate intrerupe concursul. Se considera mansa valabila daca durata sa este de cel putin o ora de pescuit efectiv. In caz contrar, mansa va fi amanata.
17. Este interzisa aprinderea focurilor fara supraveghere si acordul administratorului. Eventualele pagube provocate de incendii vor fi suportate de cei care incalca aceasta regula.
18. Este interzisa ascultarea de muzica pe toata durata concursului, altfel decat in surdina (dar nu in timpul manselor!) sau la casti. Ca exceptie se va putea asculta muzica dupa incheierea concursului, la un nivel de zgomot
scazut, si cu acordul organizatorului.
Se va evita pe cat posibil utilizarea claxoanelor sau a altor mijloace provocatoare de zgomote pe toata durata concursului.
19. Este interzisa aducerea de animale de companie (caini, pisici, etc) in incinta zonei concursului.
20. Este interzisa aruncarea gunoiului in apa, sau lasarea acestuia la locul camparii, altfel decat in saci pvc ecologici, legati la gura. Sacii vor fi distribuiti de organizator.
21. Comportamentul neadecvat, stare de ebrietate avansata, jignirile aduse partenerilor de intrecere sau oficialilor, etc., atrag dupa sine sanctionarea celui vinovat pana la descalificare, acesta fiind obligat sa
paraseasca zona de concurs.
22. Se considera ca toti concurentii si-au insusit prezentul regulament, încălcarea acestuia putand atrage descalificarea concurentului vinovat,
fără a i se înapoia taxa de participare.
23. Orice problemă legată de regulament ivită în timpul concursului trebuie adusa la cunoştinţa arbitrului de sector, care la rândul lui o va aduce la cunoştinţa arbitrului principal. In termen de 30 de minute dupa cantarire,
se pot depune eventuale contestatii, in scris. Arbitrul principal va analiza, si va lua măsurile ce se impun după consultarea în prealabil cu organizatorul şi persoanele implicate..Hotararea acestuia ramane definitiva.
24. Pista de concurs va fi impartita in doua sectoare, A si B, in numar egal de standuri.
25. Tragerea la sorti se va desfasura astfel:
Mansa1: in ordinea inscrierii la concurs se va face extragerea pentru ordinea extragerii standurilor. Apoi in ordinea stabilita se va face extragerea standurilor.
Mansa 2: in ordinea inversa a extragerii standurilor din Mansa1. Cei care au fost capete de sector in mansa I nu mai pot fi si in mansa a doua.
26. Punctajul se va face acordandu-se un numar de puncte echivaland cu locul ocupat in sector, pe durata fiecarei manse. Clasamentul final se stabileste in ordinea descrescatoare a punctajului obtinut, cumuland numarul de puncte din cele doua manse. In caz de egalitate, departajarea se va face in favoarea concurentului cu o cantitate mai mare de peste prins in cele doua manse.
• Se vor acorda premii, cupe si diplome primilor trei clasati, si concurentului cu cea mai mare captura (ca greutate).
• Premiile nu sunt cumulative, concurentul indreptatit la cele doua premii posibile fiind obligat sa opteze pentru unul dintre ele, celalalt premiu revenind altui concurent, cel mai bine clasat.
Taxa de participare: 150 RON
Premiile asigurate de ENERGOFISH
Organizator: Carp Zone
Persoane de contact: Dan Marinita, Florentin Iuga