lapte de porumb sau glucoza cu aroma de porumb

nada mileniului 3

Moderator: florentiniuga

Avatar utilizator
Dan Mitranescu
Partener
Partener
Mesaje: 1464
Membru din: 14 Dec 2007, 04:42

Re: lapte de porumb sau glucoza cu aroma de porumb

Mesaj de Dan Mitranescu » 24 Feb 2009, 01:18

bug scrie:
Dan Mitranescu scrie:Si crezi ca BMW - urile nu pleaca dupa loc cu "ULEI BUNICA" ?

dar tu crezi ca nutrabaits,de ex, ar zice vreo data ca vreun produs de-al lor nu e bun?fiecare-si lauda marfa si fiecare-si pune adaosul cit vrea(chiar 400% in unele cazuri)
Eu nu mi-am laudat niciodata marfa ! :D (...printe altele si laptele de porumb)

...si aveam destule argumente sa fac acest lucru ! :D

Avatar utilizator
florentiniuga
Master Admin
Master Admin
Mesaje: 4649
Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: lapte de porumb sau glucoza cu aroma de porumb

Mesaj de florentiniuga » 24 Feb 2009, 06:43

zarguzon adi scrie:Domnii Florentin Iuga si Marian Oprea fac o noua revolutie dar de data aceasta in chimie. Dupa ce in prima parte a emisiunii ne explica ca ready-made-urile contin conservant care actioneaza negativ asupra digestiei crapului adica impiedica fermentatia si aparitia enzimelor care ajuta la digestia crapului si astfel boiliesurile ready-made au o atractie pe termen scurt, surprinzator in a doua parte a emisiunii ne explica avantajul ca siropul de porumb folosit de domniile lor este un foarte bun conservant natural si are un grad de puritate foarte mare care impiedica fermentatia. De aici putem trage o singura concluzie si anume ca domniile lor folosesc niste boiliesuri solubile cu o atractivitate pe termen scurt de tip ready-made....
Domnule Zarguzon, desi dai dovada de multa superficialitate in cunostinte si te repezi la gatul nostru cu orice ocazie, fara sa te gandesti daca e bine sau nu, o sa-mi rup un pic din timpul meu ca sa te luminez.
In primul rand sa-ti explic care este diferenta intre flora intestinala si mucegai.
In procesul de digestie, un rol vital il au enzimele digestive. Enzimele sunt fermenti de natura proteica si structura coloidala complexa, specifici plantelor si animalelor, necesare pentru digestie deoarece au roluri importante in transformarea alimentelor in substante primare necesare nutritiei, precum minerale, vitamine, aminoacizi. Acestea actioneaza in mod asemanator cu niste catalizatori, avand capacitatea de a determina o reactie chimica complexa fara ca ele sa fie alterate sau distruse in cursul acestui proces. In transformarile biochimice care au loc in organism, actioneaza doua tipuri de enzime, si anume:
- enzime endogene, sub forma de fermenti secretati de glandele digestive; au rol de reglare a digestiei;
- enzime exogene sau enzime propriu-zise, care trebuie procurate din mediul exterior, prin consumul de alimente de origine vegetala sau animala (nu am sa-ti spun ce planta contine cele mai multe enzime esentiale).
In organism, enzimele exogene se gasesc in cantitati foarte mici, dar fara prezenta lor activa nu pot avea loc procesele chimice de metabolizare (transformare), la nivelul celulelor, tesuturilor si diferitelor organe, nu se poate produce inmultirea celulelor si nici cresterea si dezvoltarea plantelor si animalelor. Enzimele al caror nume se termina cu "aza" au fost denumite pornind de la substanta din alimente asupra careia actioneaza. De exemplu, enzima care actioneaza asupra lipidelor (grasimi) se numeste lipaza; cea care descompune zaharul este zaharaza.
Mucegaiurile despre care vorbim sunt produse de ciuperci saprofite si nu are rost sa mai intru in detalii. Conservantii alimentari se folosesc impotriva mucegaiurilor.
Dupa cum vezi, aceasta scurta dizertatie nu are nicio legatura cu chimia, doar cu biologia.
Acum reciteste ce ai scris si reflecteaza.
Ne intalnim si pe Facebook

Imagine

Avatar utilizator
zarguzon adi
membru activ
membru activ
Mesaje: 103
Membru din: 14 Dec 2007, 20:30

Re: lapte de porumb sau glucoza cu aroma de porumb

Mesaj de zarguzon adi » 24 Feb 2009, 12:55

@Florentin Iuga
-daca credeti ca ma luminati cu un PLAGIAT dintr-un articol despre digestia omului si nu despre cea a crapului, articol cotat DOAR cu nota 7,8 ... ;pentru amatori voi da linkul: http://www.calificativ.ro/ENZIME_DIGEST ... 10483.html si chiar articolul:


ENZIME DIGESTIVE SI FLORA INTESTINALA


Enzimele sunt fermenti de natura proteica si structura coloidala complexa, specifici plantelor si animalelor, necesare pentru digestie deoarece au roluri importante in transformarea alimentelor in substante primare necesare nutritiei, precum minerale, vitamine, aminoacizi. Acestea actioneaza in mod asemanator cu niste catalizatori, avand capacitatea de a determina o reactie chimica complexa fara ca ele sa fie alterate sau distruse in cursul acestui proces. Enzimele pot fi insa distruse de factori precum anumite conditii termice.
In transformarile biochimice care au loc in organismul uman, actioneaza doua tipuri de enzime, si anume:
enzime endogene, sub forma de fermenti secretati de glandele digestive; au rol de reglare a digestiei;
enzime exogene sau enzime propriu-zise, care trebuie procurate din mediul exterior, prin consumul de alimente de origine vegetala sau animala.
In organism, enzimele exogene se gasesc in cantitati foarte mici, dar fara prezenta lor activa nu pot avea loc procesele chimice de metabolizare (transformare), la nivelul celulelor, tesuturilor si diferitelor organe, nu se poate produce inmultirea celulelor si nici cresterea si dezvoltarea plantelor si animalelor. Enzimele se pot gasi in special in alimentele negatite precum: germenii de grau, laptele de vaca crud (tolerat numai de cei cu ficatul sanatos), galbenusul de ou de gaina (crud sau preparat moale), sucurile de legume, sucul si salata de orz verde, legumele si zarzavaturile tinere, afinele, caisele, ceapa, ciresele si visinele, coacazele negre, morcovii, prazul, prunele, rosiile, salata verde, sfecla rosie, semintele de soia, spanacul, usturoiul, taratele de grau, mierea, lucerna (care contine un numar de 8 enzime esentiale), ouale, carnea si pestele. Aceste substante au un rol foarte bine determinat, fiecare actionand asupra unui anumit component din alimente, neputandu-se inlocui una pe cealalta. Prin urmare, o cantitatea insuficienta, sau absenta unei singure enzime poate determina imbolnavirea.
Enzimele al caror nume se termina cu "aza" au fost denumite pornind de la substanta din alimente asupra careia actioneaza. De exemplu, enzima care actioneaza asupra lipidelor (grasimi) se numeste lipaza; cea care descompune zaharul este zaharaza;

Nu vanez greselile nimanui dar nici nu sunt de acord cu dezinformarea cititorilor.


In legatura cu emisiunea din 21.02.2009 : "conservantul actioneaza in mod negativ asupra digestiei crapului; conservantul nu lasa sa se dezvolte flora intestinala si TAIE FERMENTATIA" citat al lui Marian Oprea despre boiliesurile ready-made, iar in a doua parte a emisiunii: "siropul de porumb este folosit ca liant si actioneaza ca un bun conservant natural datorita continutului mare de zaharuri" citat al lui Marian Oprea; " probabil ca in anumite dilutii cu apa si in conditiile aparitiei de impuritati in extractul de porumb, apare procesul de fermentatie si implicit mucegairea " citat al lui Florentin Iuga ; concluzia este ca liantul folosit de domniile voastre are acelasi impediment ca boiliesurile ready-made, adica sunt de atractie scurta;

Sunt afirmatiile domniilor voastre si nu vad unde este superficialitatea mea.

P.S. cavaleria unde este? =)) =)) =))

Avatar utilizator
george-alexandru
Veteran
Veteran
Mesaje: 765
Membru din: 26 Noi 2007, 15:12
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: lapte de porumb sau glucoza cu aroma de porumb

Mesaj de george-alexandru » 24 Feb 2009, 13:41

Cavaleria este la pescuit ;)
George Alexandru
Presedinte CS.Green Lake
Brand Manager-4Carp
mail - greenlaketeam@yahoo.com
Imagine

Avatar utilizator
zarguzon adi
membru activ
membru activ
Mesaje: 103
Membru din: 14 Dec 2007, 20:30

Re: lapte de porumb sau glucoza cu aroma de porumb

Mesaj de zarguzon adi » 24 Feb 2009, 17:42

gogu steriade scrie:domle Zarguozon nu sinteti domle dobitoc si pros dar nam inteles de laptele dinporumb in cafea .asa faci? daca asa e bine ca asa am auzit ca face bine la creer in vaslui nu se pune :-w
incearca sa te controlezi cum vorbesti si cum scrii; te-au logat de 2 zile si considera ca au facut o clona reusita dar ma asteptam la ceva mai reusit.

Avatar utilizator
florentiniuga
Master Admin
Master Admin
Mesaje: 4649
Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: lapte de porumb sau glucoza cu aroma de porumb

Mesaj de florentiniuga » 24 Feb 2009, 17:50

@zarguzon adi
Numai inventatorii si cercetatorii nu plagiaza. Restul... Chiar si umilele vorbe pe care le scoti sunt franturi de plagiat ale altora care le-au spus inaintea ta. Doar nu a avut nimeni pretentia ca eu am facut studii de laborator si am descoperit ceea ce ai citit. Eu doar ti-am transmis o frantura din enorma sursa de informare care este internetul. Lucru pe care de altfel il puteai face singur inainte de a te apuca sa ne dai cu sapa in cap.
Cat despre boiliesurile solubile, multumesc, chiar nu ma gandisem ca sunt pentru atractie rapida, de scurta durata. :D
In rest, chiar nu inteleg ce vrei sa demonstrezi. Lumea gandeste, dezbate si posteaza constructiv pe aici. Poate nu e tocmai un loc unde sa intervii cu cizmele. incearca si tu un copy-paste inteligent si nu te va acuza nimeni de plagiat daca ne aduce o informatie in plus. :">
Ne intalnim si pe Facebook

Imagine

Avatar utilizator
iulian petre
Veteran
Veteran
Mesaje: 1392
Membru din: 10 Feb 2008, 02:19
Localitate: BUCURESTI/zona Pantelimon
Contact:

Re: lapte de porumb sau glucoza cu aroma de porumb

Mesaj de iulian petre » 24 Feb 2009, 18:01

SEFULE nu -l supara pe seful arbitrilor :D

ps. Gogu nu tu esti seful [-x si vezi ca ZARGUZON face bile de vre-o 10 ani cand multi nici nu stiam ce-s alea...
Ultima oară modificat 24 Feb 2009, 18:47 de către iulian petre, modificat de 2 ori în total.

gor965
Site Admin
Site Admin
Mesaje: 5455
Membru din: 20 Noi 2007, 20:17
Localitate: Calarasi
Contact:

Re: lapte de porumb sau glucoza cu aroma de porumb

Mesaj de gor965 » 24 Feb 2009, 18:40

Ptr. limbaj vulgar si injurii veti primii ban ,asa ca mai bine va potoliti la aceast moment dl. Gogu.
Aia cu 2 tipuri de conservanti mai are ceva legatura cu topicul ,dar restul de posturi NU ! Va rog sa nu mai postati decat daca aveti ceva de adaugat fix pe subiect !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine

Avatar utilizator
zarguzon adi
membru activ
membru activ
Mesaje: 103
Membru din: 14 Dec 2007, 20:30

Re: lapte de porumb sau glucoza cu aroma de porumb

Mesaj de zarguzon adi » 24 Feb 2009, 18:42

florentiniuga scrie:@zarguzon adi
Numai inventatorii si cercetatorii nu plagiaza. Restul... Chiar si umilele vorbe pe care le scoti sunt franturi de plagiat ale altora care le-au spus inaintea ta. Doar nu a avut nimeni pretentia ca eu am facut studii de laborator si am descoperit ceea ce ai citit. Eu doar ti-am transmis o frantura din enorma sursa de informare care este internetul. Lucru pe care de altfel il puteai face singur inainte de a te apuca sa ne dai cu sapa in cap.
Cat despre boiliesurile solubile, multumesc, chiar nu ma gandisem ca sunt pentru atractie rapida, de scurta durata. :D
In rest, chiar nu inteleg ce vrei sa demonstrezi. Lumea gandeste, dezbate si posteaza constructiv pe aici. Poate nu e tocmai un loc unde sa intervii cu cizmele. incearca si tu un copy-paste inteligent si nu te va acuza nimeni de plagiat daca ne aduce o informatie in plus. :">
Informatie ar fi fost daca era ceva real legat de digestia CRAPULUI nu a OMULUI. "Cizme" cum le numiti dumneavoastra sunt lucruri de genul : sa cumpere lumea cu 30 ron un medicament de uz uman care contine fix 3 g de betaina , recomandati peletele pentru depozitarea boiliesurilor dar nu stiti sigur daca acestea mucegaiesc sau nu,recomandati capete de 17,5 pentru mese de 18 ; daca acestea sunt postari constructive si copy-paste-uri inteligente ...

P.S. boiliesurile solubile sunt de atractie rapida dar si de lunga durata daca liantul nu contine CONSERVANT si este "cumparat de la magazinele de specialitate" , acesta fiind un citat tot din emisiunea d-voastra ( probabil singurul sfat util);

P.S. 2 : voi combate toate sfaturile proaste pe care le promovati deoarece acestea se rasfrang asupra buzunarului pescarilor iar acestia nu merita sa incerce toate bazaconiile care le trec unora noaptea prin cap;

gor965
Site Admin
Site Admin
Mesaje: 5455
Membru din: 20 Noi 2007, 20:17
Localitate: Calarasi
Contact:

Re: lapte de porumb sau glucoza cu aroma de porumb

Mesaj de gor965 » 24 Feb 2009, 19:09

Ai un "farmec" aparte si te tii la marginea regulamentului ! Doar te-am avertizat sa nu intreci masura fiindca ptr. incultura si deficiente majore in exprimare, daca te-am pedepsii sigur ne-ai acuza de discriminare...ptr. restul insa, avem cale "legala" de atac ! >:)
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine

Avatar utilizator
robert nicolae
junior
junior
Mesaje: 8
Membru din: 18 Ian 2009, 05:03
Localitate: AvP
Contact:

Re: lapte de porumb sau glucoza cu aroma de porumb

Mesaj de robert nicolae » 24 Feb 2009, 19:18

@florentiniuga

"Numai inventatorii si cercetatorii nu plagiaza."

Foarte probabil, dar e pacăt să uităm să şi menţionam acest lucru. Eventual dezvaluind şi sursa! Nu de alta dar altfel riscăm să lasăm un aer de cercetător sau inventator.

Poate nu e tocmai un loc unde sa intervii cu cizmele.

Mie unu, nu mi s-a părut că a intrat nimeni cu nici o cizmă în discuţiile constructive dezbătute aici ci doar s-au expus anumite păreri personale într-un mod cel puţin firesc.

Dar că veni vorba de cizme, ce părere aveţi de posturile f. constructive ale d.lui gogu steriade?


Cer scuze, utilizatorilor şi moderatorilor acestui forum, pentru offtopic!
DE LA PESCARI PENTRU PESCARI

Avatar utilizator
florentiniuga
Master Admin
Master Admin
Mesaje: 4649
Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: lapte de porumb sau glucoza cu aroma de porumb

Mesaj de florentiniuga » 25 Feb 2009, 02:42

robert nicolae scrie:Dar că veni vorba de cizme, ce părere aveţi de posturile f. constructive ale d.lui gogu steriade?
Cer scuze, utilizatorilor şi moderatorilor acestui forum, pentru offtopic!
Nu-i vorba de off topic. Si pe mine ma enerveaza interventiile lui Gogu, drept urmare l-am sters de aici si a luat avertisment.
Eu cunosc cel mai bine regulile citatului, ca obligatie primara a jurnalistului dar nu am avut pe cine cita. Era doar un fragment de curs fara a fi nominalizat autorul, pe care dl. zarguzon l-a si vazut notat cu 7,8 dar bineinteles ca a omis sa spuna ca nota era data de elevi profesorului, nu invers.

@zarguzon adi
1. Digestia crapului se face cu pietre de moara, nu tot pe baza de enzime?
2. Omul m-a intrebat cum se numeste medicamentul, eu i-am raspuns dar aveti talentul de a rupe din context totul si a face din tantar armasar. Puteati sa fiti sincer pana la capat si sa subliniati si faptul ca i-am adaugat : "Nu am folosit inca, altfel v-as fi recomandat pana acum, insa voi incerca. Informatiile le am de la cineva care sustine ca a avut rezultate foarte bune." Si de cand produsele pentru uz uman nu mai sunt bune la pescuit? Pana sa apara substantele astea specializate, nu era buna mamaliga cu esenta de vanilie? Sau porumbul Bonduelle?
3. Legat de pelete (cu care vad ca aveti o obsesie), puteti sa bagati mana in foc pentru faptul ca nu se pot pastra boiliesurile cateva saptamani fara sa mucegaiasca?
4. Cred ca ati citat pe cineva care credea ca parca as fi spus eu odata, intr-o emisiune ca... 17,5. Dar ca sa va fac pe plac, promit ca-mi cumpar un subler si imi masor toate palniile ca sa va dau diametrele foarte precis.
5. Mi-ar place sa va vad combatand alaturi de noi nu impotriva noastra, macar sa se aleaga si pescarii cu o informatie utila. Asta pana cand nu transformati si acest forum in ceva cu care sunteti foarte obisnuit.
Eu ma retrag din aceasta polemica sterila si va sfatuiesc si pe dvs. sa faceti acelasi lucru.
Ne intalnim si pe Facebook

Imagine

Avatar utilizator
zarguzon adi
membru activ
membru activ
Mesaje: 103
Membru din: 14 Dec 2007, 20:30

Re: lapte de porumb sau glucoza cu aroma de porumb

Mesaj de zarguzon adi » 02 Mar 2009, 15:04

Dl Iuga ar trebui sa fiti mai constant in ceea ce declarati pt ca cu foarte putin timp in urma erati foarte virulent in declaratii cu un membru din clubul d-voastra care folosise un copy-paste :
-@Iulian
N-ar fi mai bine, cand nu ai ce face, sa te apuci si sa-ti scrii memoriile (pe un caiet dictando)? Poate or folosi cuiva... candva..., cine stie?! Pana atunci, te rog nu mai umple forumul de copy/paste din inteligenta altora, de parca ar fi a ta. Macar ai bunul simt si nominalizeaza autorii articolelor pe care le copiezi.
-Este cel putin impertinenta afirmatia asta . Pe un forum utilizatorii intreaba sau raspund. Tie cine ti-a cerut sa deschizi acest topic in care sa pui articole scrise de altii pe alte site-uri sau forumuri? Simti nevoia sa te dai mare ca stii sa navighezi pe internet si ai invatat functia copy/paste? Daca s-ar apuca toti sa faca la fel, ce s-ar alege de forumul asta? Limiteaza-te pe viitor la a pune intrebari si a raspunde (din ce stii tu). Nu mai copia de la altii.
si pentru cei care vor sa vada tot topicu:http://infopescar.tv/forum/monturi/mont ... -t828.html
PS:ce gust are CSL-ul =)) =)) =)) =))

Avatar utilizator
iulian petre
Veteran
Veteran
Mesaje: 1392
Membru din: 10 Feb 2008, 02:19
Localitate: BUCURESTI/zona Pantelimon
Contact:

Re: lapte de porumb sau glucoza cu aroma de porumb

Mesaj de iulian petre » 02 Mar 2009, 16:49

;) ...Au fost niste replici LIVE atunci, nici eu nu aram mai cuminte atunci ;) ..ne asteptam anul pe altul la cotitura :))

ps. si nu eram in club ca tocmai plecasem cu tam-tam.

Scrie răspuns

Înapoi la “Boiliesuri”