PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Salut .Canepa si porumbul le las 12 ore si le folosesc.Le-am folosit si mai repede ( nici nu se racisera complet) si au fost k.
- florian serban
- Veteran
- Mesaje: 659
- Membru din: 18 Dec 2007, 21:27
- Localitate: bucuresti
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Am cezut ca le-ai tinut mai mult.macstor22 scrie:Salut .Canepa si porumbul le las 12 ore si le folosesc.Le-am folosit si mai repede ( nici nu se racisera complet) si au fost k.
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
pt ca maine ma duc la pescuit am inventat adhoc o reteta de nada pt pescuit:
un pumn de porumb uscat
doi pumni de porumb grau
cateva flori de anason
totul pus la fiert vreo 30min in 2litri apa
dupa care am adugat un castron de ttx, cam 100g uruiala de canepa si trei castroane de groundbait benzar miere si am inceput sa amestec continuu
dupa vreo 10min in care s-a facut totul tun am bagat si 200ml melasa de sfecla rosie home made si 200g zahar
am continuat sa amestec continuu pana cand s-a legat ca o mamaliga inca vreo 5min
acum am lasat-o la racit si astept sa o testez maine, tare sunt curios daca o sa prind vre-un peste
un pumn de porumb uscat
doi pumni de porumb grau
cateva flori de anason
totul pus la fiert vreo 30min in 2litri apa
dupa care am adugat un castron de ttx, cam 100g uruiala de canepa si trei castroane de groundbait benzar miere si am inceput sa amestec continuu
dupa vreo 10min in care s-a facut totul tun am bagat si 200ml melasa de sfecla rosie home made si 200g zahar
am continuat sa amestec continuu pana cand s-a legat ca o mamaliga inca vreo 5min
acum am lasat-o la racit si astept sa o testez maine, tare sunt curios daca o sa prind vre-un peste
Critic echilibrat
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
unde mergi maine ?
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Nu m-am hotarat inca. Ai vreo propunere? Optez pt sulimanu
Critic echilibrat
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Maine aveam doar vreo 2,3 ore de dimineata la dispozitie si ma gandeam sa iau o gura de aer, ca-n rest mi-a facut nevastamea program
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
eu in 2 ore abia arunc sculele in apa cand dau cu momitor
Critic echilibrat
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
misu_sipanu scrie:salut-hai sa dau si eu putin din casa--se ia porumb tare daca puteti dinte de cal sepune apa la fiert si dupa ce a
clocotit se pune porumbul si se fierbe exact 20min dupa care se pune le scurs
se portioneaza in borcanele cu capac ermetic nu mai mult de jumatatea borcanului dupa aceea se cu o lingurita de;-
-csl am avut cele mai multe si mai mari capturi
-anason pur(fiind ff concentrat se pune 1|2 lingr) rezultate medii
-dip delicious maiscorn rezultate bune
-dip capsuna ntrb rezultate bune
-palinca 70%cu patrunjel verde tocat cu putina betaina cteno
mentionez ca nadirea se face cu reteta pe baza de porumb-sa va fluiere firele
Salutare, am si eu o intrebare referitor la aceasta reteta, eu vrea sa pun la borcane de 400gr. Intrebarea mea este dupa ce pun aromele/aroma trebuie sa mai completez cu apa in care a fiert porumbul pana acopar tot porumbul si apoi sa le fierb borcanele cu capac sau le las asa pur si simplu
Multumesc anticipat
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Salut.
Eu folosesc pt.rig porumb de floricele.Se aleg boabele mai mari si se pun la fiert la foc mic cu o lingurita de sare.In functie de cat de uscate/vechi sunt boabele,procesul de fierbere poate sa dureze si 2 ore.Se incearca cu acul sau cu burghiul .Cand se strapung destul de usor dar fara sa se crape boaba,se scot si gauresc.Se lasa o zi la uscat apoi se bun intr-un recipient cu 100ml palinca de prune,doua-trei linguri lapte de porumb cu capsuna,un varf de lingurita de betaina,5-10g robin red si o lingura de miere.Uneori folosesc visinata in loc de palinca.(Partea buna la reteta cu visinata e ca dipul poate capata mai multe intrebuintari pe balta ) Operatia asta o fac de obicei prin Otombrie-Noiembrie iar boabele stau la dip pana incepe sezonul urmator...cam 4-5 luni.
F. important e sa stea in permanenta in recipient ermetic,astfel incat sa nu se evapore alcoolul.
Peste mare mie unul mi-a intrat destul de rar pe reteta asta, dar ciortan de 2-3kg intra binisor.
Pentru la anul pregatesc o reteta noua pe care am aflat-o dupa cativa ani de investigatii de la un chietros,batran calic si bolsevic.Daca iese o public la gazeta,uite asa sa faca icter de oftica.
Eu folosesc pt.rig porumb de floricele.Se aleg boabele mai mari si se pun la fiert la foc mic cu o lingurita de sare.In functie de cat de uscate/vechi sunt boabele,procesul de fierbere poate sa dureze si 2 ore.Se incearca cu acul sau cu burghiul .Cand se strapung destul de usor dar fara sa se crape boaba,se scot si gauresc.Se lasa o zi la uscat apoi se bun intr-un recipient cu 100ml palinca de prune,doua-trei linguri lapte de porumb cu capsuna,un varf de lingurita de betaina,5-10g robin red si o lingura de miere.Uneori folosesc visinata in loc de palinca.(Partea buna la reteta cu visinata e ca dipul poate capata mai multe intrebuintari pe balta ) Operatia asta o fac de obicei prin Otombrie-Noiembrie iar boabele stau la dip pana incepe sezonul urmator...cam 4-5 luni.
F. important e sa stea in permanenta in recipient ermetic,astfel incat sa nu se evapore alcoolul.
Peste mare mie unul mi-a intrat destul de rar pe reteta asta, dar ciortan de 2-3kg intra binisor.
Pentru la anul pregatesc o reteta noua pe care am aflat-o dupa cativa ani de investigatii de la un chietros,batran calic si bolsevic.Daca iese o public la gazeta,uite asa sa faca icter de oftica.
Sa fiti destepti si fara frica!
Io va salut...Matei Cosmin
Io va salut...Matei Cosmin
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Aaa, era sa uit!
Spuneti NU eploatarii cu cianuri de la Rosia Montana.
Spuneti NU otravirii panzei freatice si cursurilor de apa.
Spuneti NU eploatarii cu cianuri de la Rosia Montana.
Spuneti NU otravirii panzei freatice si cursurilor de apa.
Sa fiti destepti si fara frica!
Io va salut...Matei Cosmin
Io va salut...Matei Cosmin
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Va salut,
Reteta proprie care mie mi-a dat rezultate foarte bune este urmatoarea:
In aprilie pun intr-o galeata de 10kg de plastic aproximativ 7-8 kg porumb uscat peste care torn apa clocotita in prealabil si care acopera porumbul integral in recipient. Peste acesta mai pun 2 beri ( nu conteaza marca) la 0.5l, o cutie de iaurt la 800g ,6 cuburi de drojdie si un litru de tuica. Acopar ermetic cu folie plastic si capac, apoi o las exclusiv in soare. Cam la 2 saptamani amestec tot continutul.
Mi-a dat rezultate foarte bune si ca nada, dar si ca momeala pe fir de par si pe ac direct.
Fir intins!
Reteta proprie care mie mi-a dat rezultate foarte bune este urmatoarea:
In aprilie pun intr-o galeata de 10kg de plastic aproximativ 7-8 kg porumb uscat peste care torn apa clocotita in prealabil si care acopera porumbul integral in recipient. Peste acesta mai pun 2 beri ( nu conteaza marca) la 0.5l, o cutie de iaurt la 800g ,6 cuburi de drojdie si un litru de tuica. Acopar ermetic cu folie plastic si capac, apoi o las exclusiv in soare. Cam la 2 saptamani amestec tot continutul.
Mi-a dat rezultate foarte bune si ca nada, dar si ca momeala pe fir de par si pe ac direct.
Fir intins!
- florinalin
- senior
- Mesaje: 483
- Membru din: 02 Dec 2012, 19:21
- Localitate: Craiova
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
bogdanbz scrie:Va salut,
Reteta proprie care mie mi-a dat rezultate foarte bune este urmatoarea:
In aprilie pun intr-o galeata de 10kg de plastic aproximativ 7-8 kg porumb uscat peste care torn apa clocotita in prealabil si care acopera porumbul integral in recipient. Peste acesta mai pun 2 beri ( nu conteaza marca) la 0.5l, o cutie de iaurt la 800g ,6 cuburi de drojdie si un litru de tuica. Acopar ermetic cu folie plastic si capac, apoi o las exclusiv in soare. Cam la 2 saptamani amestec tot continutul.
Mi-a dat rezultate foarte bune si ca nada, dar si ca momeala pe fir de par si pe ac direct.
Fir intins!
si dupa cat timp de la preparare folosesti porumbul?
Nu sunt un pescar grozav dar ma simt grozav pe balta.
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Cam dupa 2-3 saptamani. Am uitat sa va spun ca in acelasi recipient mai pun si cam 1 kg de grau si 1 kg de orzoaica.florinalin scrie:bogdanbz scrie:Va salut,
Reteta proprie care mie mi-a dat rezultate foarte bune este urmatoarea:
In aprilie pun intr-o galeata de 10kg de plastic aproximativ 7-8 kg porumb uscat peste care torn apa clocotita in prealabil si care acopera porumbul integral in recipient. Peste acesta mai pun 2 beri ( nu conteaza marca) la 0.5l, o cutie de iaurt la 800g ,6 cuburi de drojdie si un litru de tuica. Acopar ermetic cu folie plastic si capac, apoi o las exclusiv in soare. Cam la 2 saptamani amestec tot continutul.
Mi-a dat rezultate foarte bune si ca nada, dar si ca momeala pe fir de par si pe ac direct.
Fir intins!
si dupa cat timp de la preparare folosesti porumbul?
- ingerasdefoc
- senior
- Mesaje: 161
- Membru din: 24 Aug 2011, 17:43
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
va salut.am vreo 10 kg de porumb care sta la inmuiat de ceva timp si a prins un miros de toata frumusetea:)) multi spun ca e bun de folosit asa pt ca pute in draci.mai are rost sa fierb boabele alea imputite sau le las asa?care ar merge mai bine?porumbul imputit sau porumbul fiert?va multumesc!
Re: PREPARAREA BOABELOR DE PORUMB
Prin fierbere nu obtii nici un beneficiu decat ca se inmoaie boabele, si se umfla putin.
Daca tu le-ai lasat in apa pana au fermentat inseamna ca deja s-au inmuiat si s-au umflat, deci nu ar mai fi nevoie de fierbere.
Nu am mai intrat de mult pe acest topic si am si uitat sa imi scriu o patanie intamplata in vara. Am luat 8-9 kg boabe, le-am pus intr-o galeata de 20 l alaturi de 1 kg grau si 1 kg seminte pasarele. Am bagat CSL + melasa cam 800ml, lapte de porumb 1l, vreo 50g de gluten (sare chinezeasca), indulcitor si betaina peste. Le-am lasat 2 zile la inmuiat. Dupa 48 de ore am constatat ca boabele sunt foarte tari, nu au tras deloc apa... le-am bagat la fiert si le-am fiert 3 ore si nimic... boabele uscate... Are cineva idee de la ce ingredient am stricat combinatia? Suspectez ca de la laptele de porumb...
Daca tu le-ai lasat in apa pana au fermentat inseamna ca deja s-au inmuiat si s-au umflat, deci nu ar mai fi nevoie de fierbere.
Nu am mai intrat de mult pe acest topic si am si uitat sa imi scriu o patanie intamplata in vara. Am luat 8-9 kg boabe, le-am pus intr-o galeata de 20 l alaturi de 1 kg grau si 1 kg seminte pasarele. Am bagat CSL + melasa cam 800ml, lapte de porumb 1l, vreo 50g de gluten (sare chinezeasca), indulcitor si betaina peste. Le-am lasat 2 zile la inmuiat. Dupa 48 de ore am constatat ca boabele sunt foarte tari, nu au tras deloc apa... le-am bagat la fiert si le-am fiert 3 ore si nimic... boabele uscate... Are cineva idee de la ce ingredient am stricat combinatia? Suspectez ca de la laptele de porumb...
Critic echilibrat