boilesuri crapate

nada mileniului 3

Moderator: florentiniuga

Scrie răspuns
Avatar utilizator
razvan999
membru activ
membru activ
Mesaje: 59
Membru din: 27 Apr 2008, 16:53

boilesuri crapate

Mesaj de razvan999 » 22 Feb 2009, 14:06

In sfarsit m-am apucat si eu sa rulez bile . Am urmat o reteta de-a domnului Iuga si m-am apucat sa fac bilele, insa dupa ce le-am rulat ( manual) si le-am fiert am constatat ca dupa 1 zi unele dintre ele au inceput sa se crape. Imi poate spune si mie cineva de ce s-a intamplat acest lucru?? Aa... era sa uit. Vreau sa mentionez faptul ca unele bile inca dupa ce le-am rulat aveau mici cute. Fir intins!

Avatar utilizator
cristea radu
senior
senior
Mesaje: 383
Membru din: 01 Dec 2007, 11:08
Localitate: TURDA
Contact:

Re: boilesuri crapate

Mesaj de cristea radu » 22 Feb 2009, 20:49

Salut.Niciodata manual nu o sati iasa bine(prin folosirea pistolului se preseaza tare mixul la iesirea prin palnie)ceea ce manual nu poti face.Mai pot fi si alti factori cum ar fi textura mixului sau ouale mai putine.
NUMAI BINE
PS:Nu sunt un mare specialist in bile insa am avut de a face cu impedimentele acestea si le-am remediat :-h
Ultima oară modificat 22 Feb 2009, 23:22 de către cristea radu, modificat 1 dată în total.

gogu steriade
VIP+++
VIP+++
Mesaje: 1094
Membru din: 22 Feb 2009, 07:43
Localitate: Vaslui

Re: boilesuri crapate

Mesaj de gogu steriade » 22 Feb 2009, 21:49

La bilele melecuoua nufac cute.le amestec cu oua mule si nu crap de loc.Fir intins :x
Decat cocosat de munca ,mai bine burtos de bere

Avatar utilizator
razvan999
membru activ
membru activ
Mesaje: 59
Membru din: 27 Apr 2008, 16:53

Re: boilesuri crapate

Mesaj de razvan999 » 22 Feb 2009, 22:36

Multumesc de raspunsuri. O sa testez chestia cu ouale la urmatorul rand de bile. Sa speram ca voi remedia problema. Fir intins!!

Avatar utilizator
RazvanR
membru activ
membru activ
Mesaje: 88
Membru din: 08 Oct 2008, 14:15
Localitate: Cluj-Napoca

Re: boilesuri crapate

Mesaj de RazvanR » 17 Mar 2009, 17:55

Si eu am aceasta problema : am facut un mix din faina de grau , malai , gris , pesmet ( o reteta care a prezentat-o Florentin Iuga intr-o emisiune ) doar ca eu nu am pus proteina lactica . Am facut doar asa , de proba . :D
Coca a iesit f bine , am facut bile cu mana si le-am pus la fiert . Dupa ce au fiert le-am pus la uscat intr-o ladita de plastic. Dupa o zi au inceput sa crape.
Daca sunt facute cu pistolul , cat timp trebuie sa stea la uscat ?
As putea sa le tin mai putin la uscat sa nu mai crape si dupa aceea sa le pun in galeata inchisa ermetic ?

Avatar utilizator
florentiniuga
Master Admin
Master Admin
Mesaje: 4649
Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: boilesuri crapate

Mesaj de florentiniuga » 17 Mar 2009, 23:30

Folositi cam 6 oua la kg de mix. Nu cred ca e neaparat nevoie de proteina lactica la boiliesurile fierte. Pot crapa de la fainurile care se usuca foarte tare. Renuntati la faina de grau. Cea mai simpla reteta de mix este cu gris si faina de soia 50%. De aici puteti porni la ceva mai complex, adaugand fainuri diverse de peste, robin red, seminte, alte fainuri proteice, compusi cu rol atractant, etc. La fel si la partea lichida. Minim oua si csl, dupa care puteti combina cu arome, lichide nutritive diverse, atractanti, uleiuri, potentiatori de gust, etc.
Nu tineti inchise boiliesurile fierte! Vor mucegai, in special daca nu sunt foarte uscate. Vedeti topicul cu metode de pastrare.
Ne intalnim si pe Facebook

Imagine

Avatar utilizator
sky_sergiu
membru activ
membru activ
Mesaje: 91
Membru din: 12 Iul 2008, 19:20
Localitate: buzau
Contact:

Re: boilesuri crapate

Mesaj de sky_sergiu » 17 Mar 2009, 23:36

bilele la care se referea razvan sunt acum intr-o galeata intr-un dip. intr-adevar s-au crapat dar numai putine asa ca noi am dat vina pe defectele inerente ale rularii cu mana. dar boilesurile fierte tinute inchis intr`un dip se strica? eu pe ale mele tinute asa de aproape o luna vad doar un strat lucios de dip nimic dubios care sa semene a mucegai. dupa cum am mai spus si intr-un topic paralel am vazut aceasta tehnica la dl. Vladeanu dar recunoscut ca nu stiu exact ce dip folosea

Avatar utilizator
florentiniuga
Master Admin
Master Admin
Mesaje: 4649
Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: boilesuri crapate

Mesaj de florentiniuga » 18 Mar 2009, 00:01

In dip e bine. Nu trebuie decat amestecate din cand in cand.
Daca vrei o reteta de dip simplu si bun, amesteca niste csl (25%) cu lapte de porumb (75%) si aroma folosita la boiliesuri.
Ne intalnim si pe Facebook

Imagine

Avatar utilizator
sky_sergiu
membru activ
membru activ
Mesaje: 91
Membru din: 12 Iul 2008, 19:20
Localitate: buzau
Contact:

Re: boilesuri crapate

Mesaj de sky_sergiu » 18 Mar 2009, 00:11

exact asta am in dip :-B csl aroma de capsuni si cateva grame de glm praf :) le agit cam 1 data la 2 zile in general pentru ca mai e ceva dip pe fundul galetii :)

Avatar utilizator
RazvanR
membru activ
membru activ
Mesaje: 88
Membru din: 08 Oct 2008, 14:15
Localitate: Cluj-Napoca

Re: boilesuri crapate

Mesaj de RazvanR » 18 Mar 2009, 16:07

Multumesc pentru raspuns .
Nu e cazul sa ma "domniti" , am numai 15 ani :D .
Daca le fac solubile nu vor mai crapa din cauza fainii de grau ?

Avatar utilizator
sky_sergiu
membru activ
membru activ
Mesaje: 91
Membru din: 12 Iul 2008, 19:20
Localitate: buzau
Contact:

Re: boilesuri crapate

Mesaj de sky_sergiu » 18 Mar 2009, 16:30

noi am avut si cateva solubile crapate dar mentionez ca in loc de faina de grau noi am folosit de porumb :-? cred ca principala problema ramane rulatul cu mana in cazul in care sigur dozajele de oua//lapte de porumb au fost respectate :)

Avatar utilizator
remi
utilizator
utilizator
Mesaje: 36
Membru din: 20 Aug 2008, 11:21

Re: boilesuri crapate

Mesaj de remi » 22 Mar 2009, 11:33

Asa este, bilele se crapa pt. ca le rulati cu mina. Masa le ruleaza si le comprima uniform si asta cu conditia sa fie si cirnatul de aceiasi dimensiune cu masa. Se gasesc si mese mici, folositi-le si nu or sa mai crape bilele L-)

Scrie răspuns

Înapoi la “Boiliesuri”