Buna-seara daca se poate si daca vreti sami dati niste sfaturi in pescuitul tenului.
Daca imi puteti spune niste momeli/nade . Vreau sa adaug ca tenii nu sunt obisnuiti cu nade/momeli ( gen boiles sau alceva) sofisticate.
Daca imi puteti spune cum procedez daca in balta , malul este de 30 de cm.
Sami spuneti ce arome sa folosesc
Unde il localizez si la cat timp sa schimb lansetele sa le inprospatez.
Ce montura sa folosesc?
Va multumesc mult.
Totul despre ten , va rog ajutor!
Moderator: gor965
- pescarulrobert
- membru activ
- Mesaje: 60
- Membru din: 27 Feb 2013, 18:26
Re: Totul despre ten , va rog ajutor!
Eu la pescuitul tenului (amurului) folosesc urmatoarele :
Nada este compusa din porumb (care a stat in prealabil 2 zile la inmoi) si grau, le fierb timp de 30 minute in clocot.
La o partida de 24 ore folosesc cam 4-5 kg . Nadesc la inceputul partidei cam 3 kg si seara ce ramane.
Aromele folosite si care au dat rezultat foarte bune sunt usturoi(lunile mai si iunie), capsuna, ananas, si miere.
Adaug betaina naturala obligatoriu.
Mai adaug si lapte praf la nevoie, au fost partide unde nu am pus si am avut rezultate la fel de bune.
Monturile: folosesc momitor cu tija pe care pun un mix facut de mine. La acest mix adaug o aroma de fructe, capsuni, ananas etc. si indulcitori miere sau melasa cam 100 ml la kg de mix. Cand adaug miere mai pun si un liant pt ca mierea dezleaga mixul si nu sta pe momitor in timpul lansarii .
Pe carlig pun un pop up de ananas sau miere dar neaparat de culoare galben. Am mai pescuit cu succes la plastice inmuiate in dip de capsuni sau miere. Momela sa fie cat mai aproape de curbura carligului pt ca amurul nu se hraneste prin aspirare cum se hraneste un crap si trebuie sa ia acul odata cu momeala pusa de noi. Forfacul este de 5- 10 cm lungime fata de momitor.
Reteta mixului: 400 gr spartura porump, 100 gr grau fiert, 200 gr pesmet, 200gr TTX si 100 gr (gris sau faina de grau).
Anul acesta vreau sa incerc sa dau si la un mix de lucerna sau stuf de la benzar.
Sper sa inveti ceva de la mine. Fire intinse.
Nada este compusa din porumb (care a stat in prealabil 2 zile la inmoi) si grau, le fierb timp de 30 minute in clocot.
La o partida de 24 ore folosesc cam 4-5 kg . Nadesc la inceputul partidei cam 3 kg si seara ce ramane.
Aromele folosite si care au dat rezultat foarte bune sunt usturoi(lunile mai si iunie), capsuna, ananas, si miere.
Adaug betaina naturala obligatoriu.
Mai adaug si lapte praf la nevoie, au fost partide unde nu am pus si am avut rezultate la fel de bune.
Monturile: folosesc momitor cu tija pe care pun un mix facut de mine. La acest mix adaug o aroma de fructe, capsuni, ananas etc. si indulcitori miere sau melasa cam 100 ml la kg de mix. Cand adaug miere mai pun si un liant pt ca mierea dezleaga mixul si nu sta pe momitor in timpul lansarii .
Pe carlig pun un pop up de ananas sau miere dar neaparat de culoare galben. Am mai pescuit cu succes la plastice inmuiate in dip de capsuni sau miere. Momela sa fie cat mai aproape de curbura carligului pt ca amurul nu se hraneste prin aspirare cum se hraneste un crap si trebuie sa ia acul odata cu momeala pusa de noi. Forfacul este de 5- 10 cm lungime fata de momitor.
Reteta mixului: 400 gr spartura porump, 100 gr grau fiert, 200 gr pesmet, 200gr TTX si 100 gr (gris sau faina de grau).
Anul acesta vreau sa incerc sa dau si la un mix de lucerna sau stuf de la benzar.
Sper sa inveti ceva de la mine. Fire intinse.
Esox Club
- pescarulrobert
- membru activ
- Mesaje: 60
- Membru din: 27 Feb 2013, 18:26
Re: Totul despre ten , va rog ajutor!
mersi tare mult. o sa incerc
Re: Totul despre ten , va rog ajutor!
Mai sunt cateva detalii:
Cand merg la pescuit la ten folosesc 2 lansete, una o arunc pe patul de nada si una in lateral de patul de nada cu 2-3 m. Lansetele le improspatez cu nada pe momitor si momeala in carlig la 40-60 minute in functie de trasaturi.
Locul ales este intodeauna unul cu palcuri de stuf sau perdele de stuf pt ca amurul vine si se hraneste cu stuf. Nu arunc la distanta mai mare de 2 m de stuf. Folosesc clipsul pentru treaba asta, dar prima data arunc momitorul fara forfac pt reglaj.
Daca te mai inereseaza si altceva te rog intreaba. Fire intinse.
Cand merg la pescuit la ten folosesc 2 lansete, una o arunc pe patul de nada si una in lateral de patul de nada cu 2-3 m. Lansetele le improspatez cu nada pe momitor si momeala in carlig la 40-60 minute in functie de trasaturi.
Locul ales este intodeauna unul cu palcuri de stuf sau perdele de stuf pt ca amurul vine si se hraneste cu stuf. Nu arunc la distanta mai mare de 2 m de stuf. Folosesc clipsul pentru treaba asta, dar prima data arunc momitorul fara forfac pt reglaj.
Daca te mai inereseaza si altceva te rog intreaba. Fire intinse.
Esox Club
- pescarulrobert
- membru activ
- Mesaje: 60
- Membru din: 27 Feb 2013, 18:26
Re: Totul despre ten , va rog ajutor!
salut ai id de mess ? daca da sa mi-l lesi ca sa mai vb.....sau facebook..id de mes a meu e : ailenei_roby97 si pe facebook Ailenei Robert ... am multe intrebari sati adresez mersi pentru sfaturi si fire intinse si tie.
Re: Totul despre ten , va rog ajutor!
Salut am sa aduc si eu cateva completari la ce a spus Nicu.
Pescuitul la amur trebuie sa fie unu simplu: localizare, natire masiva (conteaza ce exemplare ai in balta) cu porumb fiert cu zahar sau chiar porumb simplu, echilibrarea monturii, la ac porumb echilibrat cu o bucata de spuma si cam atat.
Detaliere:
1. Cel mai important factor este localizarea. Se graneste de obicei numai pe substrat tare, nu conteaza daca este stuf sau nu in apropiere. Amurul este un peste care are niste masele puternice si adora sa roada macarea si mai mult ii place mancarea dulce.
2. Cteno este un peste care mananca MULT si creste repede, un adevarat devorator de porumb si de mamaliga. Amurul umbla in grupuri si cand intra pe patu de nada ... poti avea trasaturi la toate lansetele de pe patul de nada. Se hraneste NUMAI pe patul de nada. Este posibil sa ai trasaturi mai rapide daca pescuiesti doar cu plumb si saculet solubil cu spartura. Dar poti pescui si cu momitor fara probleme. Forfac maxim 8 cm pentru pescuitul la momitor.
3. Amurul se graneste prin muscare, de aceea trebuie achilibrat acul cu spuma sau alt material plutitor. Cum a spus si Nicu momeala aproape lipita de ac si foloseste ace cu deschidere larga. (Sessame chinu ringed sau Tinners si ptr plantat la distanta mugga, marimile in functie de marimea pestilor) Pe o balta noua de multe ori folosesc la carlig mai multe arome si mai multe culori la carlig. Cele mai bune au fost mierea si capsuna (galben sau galben cu rosu deasupra).
Pescuitul la amur trebuie sa fie unu simplu: localizare, natire masiva (conteaza ce exemplare ai in balta) cu porumb fiert cu zahar sau chiar porumb simplu, echilibrarea monturii, la ac porumb echilibrat cu o bucata de spuma si cam atat.
Detaliere:
1. Cel mai important factor este localizarea. Se graneste de obicei numai pe substrat tare, nu conteaza daca este stuf sau nu in apropiere. Amurul este un peste care are niste masele puternice si adora sa roada macarea si mai mult ii place mancarea dulce.
2. Cteno este un peste care mananca MULT si creste repede, un adevarat devorator de porumb si de mamaliga. Amurul umbla in grupuri si cand intra pe patu de nada ... poti avea trasaturi la toate lansetele de pe patul de nada. Se hraneste NUMAI pe patul de nada. Este posibil sa ai trasaturi mai rapide daca pescuiesti doar cu plumb si saculet solubil cu spartura. Dar poti pescui si cu momitor fara probleme. Forfac maxim 8 cm pentru pescuitul la momitor.
3. Amurul se graneste prin muscare, de aceea trebuie achilibrat acul cu spuma sau alt material plutitor. Cum a spus si Nicu momeala aproape lipita de ac si foloseste ace cu deschidere larga. (Sessame chinu ringed sau Tinners si ptr plantat la distanta mugga, marimile in functie de marimea pestilor) Pe o balta noua de multe ori folosesc la carlig mai multe arome si mai multe culori la carlig. Cele mai bune au fost mierea si capsuna (galben sau galben cu rosu deasupra).
- pescarulrobert
- membru activ
- Mesaje: 60
- Membru din: 27 Feb 2013, 18:26
Re: Totul despre ten , va rog ajutor!
multumesc!