dip si pasta home-made

Moderator: florentiniuga

Scrie răspuns
Avatar utilizator
zigi2611
senior
senior
Mesaje: 285
Membru din: 20 Feb 2013, 06:36

dip si pasta home-made

Mesaj de zigi2611 » 26 Feb 2013, 12:52

1. era un link cu niste retete de dip homemade si nu le mai gasesc ... le stie cineva?
daca nu cum se face un dip?
2. se poate face pasta homemade? sunt interesat pt monturile unde tragi un technopufii pe firul de par si il ingropi in pasta
multumesc!

Avatar utilizator
HackBv
membru activ
membru activ
Mesaje: 53
Membru din: 09 Dec 2007, 01:46

Re: dip si pasta home-made

Mesaj de HackBv » 26 Feb 2013, 17:07

In general eu opresc din partea lichida a boiliesului si o aditivez putin mai tare si o folosesc ca dip.o sa caut prin pc acuma si niste retete care le aveam salvate pe undeva :)

Avatar utilizator
HackBv
membru activ
membru activ
Mesaje: 53
Membru din: 09 Dec 2007, 01:46

Re: dip si pasta home-made

Mesaj de HackBv » 26 Feb 2013, 17:13

uite si cateva retete adunate tot de pe net cu care am inceput si eu acum cativa ani

50-60% atractant (multimino,nutramino,CSL,etc)
5-10% aroma identica cu cea folosita in boilies
10% ulei (la fel cu cel din boilies)
in functie de sezon 10-20% alcool sau ulei de canepa

1. 100 ml sirop natural de capsuni (stoarceti capsunile si filtrati bine siropul sa nu aveti si seminte in el)
2 linguri de miere
0,5 mg vitamina b complex
aminoacizi , orice fel conform dozajului dat de producator


2. 100 ml multimino
2 linguri de miere
0,5 mg vitamina b complex
10 ml aroma

3. 100 ml multimino
10 ml aroma de usturoi
1 ml aroma cuisoare
1 ml aroma chimen
1 ml aroma de anason
1 ml extract de piper
3 linguri de miere

- 20% lichior (capsunata, fructe de padure, etc)
- 50% sirop natural (capsuni, fructe de padure, etc)
- 10% ulei (de masline, de peste daca am pus faina de peste, etc)
- 10% indulcitor (miere sau zahar brun)
- 10% aminoacizi + betaina + praf de usturoi sau scortisoara

- atractant 50%
- indulcitor 25%
- Aroma 15%
- ulei esential 10%

in schimb eu iti recomand un lapte de porumb+aroma+indulcitor+ulei+betaina etc baza de 50-60% fiind laptele de porumb si de acolo incepi sa compui si sa incerci in functie de balta unde mergi de boiliesul pe care il folosesti etc

Fire intinse!!!

Avatar utilizator
zigi2611
senior
senior
Mesaje: 285
Membru din: 20 Feb 2013, 06:36

Re: dip si pasta home-made

Mesaj de zigi2611 » 27 Feb 2013, 20:08

o reteta de dip pt primavara???
si totusi nu face nimeni pasta ???

Avatar utilizator
florian serban
Veteran
Veteran
Mesaje: 659
Membru din: 18 Dec 2007, 21:27
Localitate: bucuresti

Re: dip si pasta home-made

Mesaj de florian serban » 28 Feb 2013, 10:59

zigi2611 scrie:o reteta de dip pt primavara???
si totusi nu face nimeni pasta ???
ca dip poti folosi si partea lichida de la boilies.pentru primavara poti folosi in dip o aroma pe baza de etil alcool care are o dispersie mai buna in apa.marea majoritate a dipurilor au ca principal ingredient glicerina.pentru primavara poti folosi un dip facut din csl,melasa ceva amino si o aroma de tutifrutti pe baza de etil alcool.
pentru pasta folosesti un mix de boilies in care ai incredere si faci partea lichida ca la solubile si gata .

Avatar utilizator
zigi2611
senior
senior
Mesaje: 285
Membru din: 20 Feb 2013, 06:36

Re: dip si pasta home-made

Mesaj de zigi2611 » 11 Mar 2013, 14:01

se poate folosi pasta de boilies mix nefiarta pe carlig?

Avatar utilizator
florian serban
Veteran
Veteran
Mesaje: 659
Membru din: 18 Dec 2007, 21:27
Localitate: bucuresti

Re: dip si pasta home-made

Mesaj de florian serban » 13 Mar 2013, 11:24

zigi2611 scrie:se poate folosi pasta de boilies mix nefiarta pe carlig?
in principiu da, dar trebuie verificata consistenta pastei sa nu cada de pe carlig la contactul cu apa.

Scrie răspuns

Înapoi la “Alte momeli”