Salutari tuturor!
Fiind atras de frumusetea pescuitului la feeder (stil incercat o data dar care m-a captivat) m-am hotarat sa imi procur un set mai de incepator in acest stil dar totusi relativ profi. Avand in vedere gama extrem de variata de pe piata si denumirile intortocheate am incercat sa ma informez singur atat de pe forum cat si din alte site-uri dar tot am nevoie de parerea unei persoane mai avizate inainte de a imi achizitiona ustensilele. Ma intereseaza in mod special partea de finete a acestui stil, nu aruncarile la distanta cu momitori imensi. Nu caut crapii capitali ci mai degraba carasi peste medie, platici, bibani, rosioare sau maxim ciortani de pana in 3kg (dar si daca intra ceva mai "rasarit" as vrea sa faca fata batul). Distanta dupa cum am spus nu cred ca va depasi 50-60m. Momitoarele cu care intentionez sa arunc nu vor depasi goale 25-30grame, firul de pe mulineta nu va depasi .20 - .22 mm, forfac .16 - .18mm, ace micute nr 14, nr 12 etc. Nu intentionez sa pescuiesc pe rau ci doar pe lacuri fara agataturi sau cu agatatura moderata. Bugetul pentru bat nu as dori sa depaseasca 300 Ron.
In ceea ce priveste mulineta imi surad fie Carp Expert Feeder Gulp fie Drennan Red Range Feeder 6-40.
Ca lansete pana acum mi-au atras atentia urmatoarele:
EnergoTeam Black Spider Feeder 3.60m
CarpExpert Feeder 3.60m
Maver Genesis Black Ice 2 sau 3 segmente 3.60m
Spro Methdo Feeder 3.90m
Spro Avontage Method Feeder 3.60 sau 3.90 m
De-asemeni, ca sa nu mai deschid alt topic, poate cineva sa imi explice care varianta e mai buna, din 2 sau 3 segmente si daca problema este aceeasi ca la lansetele de crap. Si anume cele din 3 bucati sunt doar mai usoare la transport dar pierzi din rezistenta si lanseu iar cele din 2 bucati sunt doar mai greu de transportat.
Sper ca am fost destul de clar in exprimare si va multumesc in avans pentru raspunsuri.
Fire intinse!!!
Sfat combo feeder
Moderatori: gor965, florentiniuga
- Allen Besnovich
- Veteran
Re: Sfat combo feeder
Majoritatea lansetelor de feeder sunt din 3 bucati + 3 varfuri, ceea ce iti si recomand.
Personal folosesc Spro Avontage Method Feeder de 3,60m. Foarte multumit de lanseta, am scos cel mai mare crap de 5kg cu ea, fara probleme. Ti-o recomand cu placere, poti pescui cu ea la toate speciile de pesti pasnici. Se imperecheaza foarte bine cu o mulineta de 4000 (Catana 4000FB am eu). Este o lanseta subtire, usoara, foarte finuta si arata foarte bine.
Cat despre mulinetele de la carp expert... daca vrei sa nu-ti cumperi alta dupa prima partida, evita-le
Personal folosesc Spro Avontage Method Feeder de 3,60m. Foarte multumit de lanseta, am scos cel mai mare crap de 5kg cu ea, fara probleme. Ti-o recomand cu placere, poti pescui cu ea la toate speciile de pesti pasnici. Se imperecheaza foarte bine cu o mulineta de 4000 (Catana 4000FB am eu). Este o lanseta subtire, usoara, foarte finuta si arata foarte bine.
Cat despre mulinetele de la carp expert... daca vrei sa nu-ti cumperi alta dupa prima partida, evita-le
C.S. OLTENIA FISHING
Multumesc mult Alinuu pentru raspunsul promp. Spro Avontage mi se parea si mie o idee foarte buna sau Maver-ul Genesis. La mulinete am mai stat pe ganduri si acum iau in considerare fie Catana fie Daiwa Crossfire X 2500 FD.
Mai astept in continuare si alte pareri sau sfaturi. Fire intinse! (acum cat mai permite vremea )
Mai astept in continuare si alte pareri sau sfaturi. Fire intinse! (acum cat mai permite vremea )
Din ce ai enumerat tu acolo, ia-ti linistit Genesis + Catana. Mulineta o am, lanseta presimt ca urmeaza.
- Allen Besnovich
- Veteran
Daiwa Crossfire X 2500 FD am avut eu inainte de catana. Daca te uiti atent, o sa vezi anuntul meu aici pe forum. Este mult sub catana. Cel putin asta e parerea mea, dupa ce le-am folosit pe amandoua.
C.S. OLTENIA FISHING