LAPTELE DE PORUMB UN DROG PENTRU CRAP
Moderator: florentiniuga
Re: LAPTELE DE PORUMB UN DROG PENTRU CRAP
salut pe toata lumea..am citit ce sa scris pe aici si vin cu ceva interesant gasit pe net...si care e si adevarat.De ce spun ca e adevarta pentru ca ma ajuta ce am invatat ca tehnolog in alimentatie publica si inginer industrie alimentara.
''Zahărul invertit este un amestec fizic de glucoză şi de fructoză (nu o combinaţie chimică realizată pe seama celor două monoglucide), provenind din zaharoză.
Pentru a intra în fluxul sanguin în urma procesului de absorbţie, zaharoza trebuie în prealabil să treacă printr-un proces de invertire. Invertirea zaharozei din alimentele pătrunse în tubul digestiv, îndeosebi din zahărul rafinat, are loc cu participarea enzimei numite invertază. Sub acţiunea invertazei intestinale, ozida se rupe în cele două componente ale sale (glucoza şi fructoza), care îndeplinesc funcţii metabolice, după traversarea pereţilor intestinului subţire. Zaharoza dacă nu este invertită, când trece în fluxul sanguin, se dovedeşte a fi un compus inert, eliminându-se ca atare prin urină. Invertirea endogenă a zahărului se desfăşoară cu consum de calciu, fenomen ce poate conduce în timp, la diverse dereglaje (decalcifieri, tulburări intestinale, tetanie, etc.). Mai mult, prin epuizarea invertazei, pot avea loc fenomene de intoleranţă alimentară. Se mai ştie că deficitul acestui ferment instalează stări de astenie. Din toate aceste motive, se consideră că este mai sănătos să se introducă în organism zahăr gata invertit, deşi, dacă nu este natural, nici acesta nu este benefic sănătăţii.
Diferenţa calorică între zaharoză şi zahărul invertit
Din punct de vedere caloric, între cele două substanţe luate în stare pură, nu există nicio diferenţă, ambele dezvoltând cca. 4,1 kcal/g.
Zahărul invertit artificial şi zahărul invertit natural
• Zahărul invertit artificial sau mierea artificială
Conform normativelor UE, soluţiile de zahăr invertit obţinute din cristale de zahăr (zahăr tos, zahăr pudră), poartă, pe bună dreptate, numele de miere artificială. Această soluţie "de dulce" nu este sănătoasă.
Zahărul invertit alimentar, dacă nu este natural, aşa cum se găseşte în mierea de flori şi mierea de mană, prin faptul că se absoarbe deosebit de repede (mai repede decât zahărul rafinat), creşte brusc glicemia şi îngraşă. Participarea pancreasului endocrin la metabolizarea acestui amestec de monozaharide este chiar mai mare decât în cazul zahărului rafinat (insulina fixează glucoza, nu zaharoza, ori absorbţia glucozei libere este mai bruscă). De asemenea, compoziţia unilaterală concentrată, ca şi în cazul altor alimente de acest tip (uleiuri rafinate, făina albă, etc.), poate produce dezechilibre metabolice. Soluţiile nenaturale (artificiale) de zahăr invertit sunt utilizate azi, la scară largă în industria alimentară, consecinţele sale negative asupra sănătăţi, nefiind de neglijat. Zahărul invertit, fiind mai dulce ca zahărul (zaharoza) din care provine (soluţia de zahăr invertit are gust mai dulce decât soluţia de zaharoză, prin prezenţa liberă a fructozei, care este 2 ori mai dulce decât zahărul şi decât glucoza), se utilizează la fabricarea siropurilor, îndulcitorilor, înlocuitorilor de miere, îngheţatei, răcoritoarelor, bomboanelor, lichiorurilor, etc.. Deşi există o sursă majoră naturală de zahăr invertit (mierea), se propagă ideea folosirii zahărului invertit artificial, obţinut din cristale rafinate de zahăr tos, pe considerentul că produsul obţinut este sănătos (ar fi primul caz din istorie, în care dintr-un aliment industrial arhirecunoscut pentru nocivitatea sa, s-ar obţine un preparat convenabil pentru organism). Cei care se lasă cu uşurinţă păcăliţi, sunt îndemnaţi chiar să-şi prepare, ca sursă "de dulce", astfel de soluţii "inofensive" în condiţii casnice .
• Zahărul invertit natural
Zahărul invertit natural, în cantitate moderată, este sănătos căci, spre deosebire de zahărul rafinat, nu produce decalcifieri şi, în plus, întotdeauna se asociază cu numeroşi compuşi bio valoroşi pentru organism, inclusiv cu invertaza naturală. În natură, zahăr invertit se găseşte, în afară de miere, în fructele supracoapte, în pseudobacele unor cupresaceae (ienupăr, tuia, etc.) şi în legumele şi fructele "pişcate de ger". Astfel de surse naturale, prin zahărul invertit din compoziţie, nu dăunează în nici un fel sănătăţii.
Cea mai accesibilă şi mai valoroasă sursă de zahăr invertit rămâne însă mierea naturală, dar se impun restricţii cantitative şi în legătură cu utilizarea alimentară a acesteia ''
Revin si cu o reteta proprie de ''lapte de porumb''.
''Zahărul invertit este un amestec fizic de glucoză şi de fructoză (nu o combinaţie chimică realizată pe seama celor două monoglucide), provenind din zaharoză.
Pentru a intra în fluxul sanguin în urma procesului de absorbţie, zaharoza trebuie în prealabil să treacă printr-un proces de invertire. Invertirea zaharozei din alimentele pătrunse în tubul digestiv, îndeosebi din zahărul rafinat, are loc cu participarea enzimei numite invertază. Sub acţiunea invertazei intestinale, ozida se rupe în cele două componente ale sale (glucoza şi fructoza), care îndeplinesc funcţii metabolice, după traversarea pereţilor intestinului subţire. Zaharoza dacă nu este invertită, când trece în fluxul sanguin, se dovedeşte a fi un compus inert, eliminându-se ca atare prin urină. Invertirea endogenă a zahărului se desfăşoară cu consum de calciu, fenomen ce poate conduce în timp, la diverse dereglaje (decalcifieri, tulburări intestinale, tetanie, etc.). Mai mult, prin epuizarea invertazei, pot avea loc fenomene de intoleranţă alimentară. Se mai ştie că deficitul acestui ferment instalează stări de astenie. Din toate aceste motive, se consideră că este mai sănătos să se introducă în organism zahăr gata invertit, deşi, dacă nu este natural, nici acesta nu este benefic sănătăţii.
Diferenţa calorică între zaharoză şi zahărul invertit
Din punct de vedere caloric, între cele două substanţe luate în stare pură, nu există nicio diferenţă, ambele dezvoltând cca. 4,1 kcal/g.
Zahărul invertit artificial şi zahărul invertit natural
• Zahărul invertit artificial sau mierea artificială
Conform normativelor UE, soluţiile de zahăr invertit obţinute din cristale de zahăr (zahăr tos, zahăr pudră), poartă, pe bună dreptate, numele de miere artificială. Această soluţie "de dulce" nu este sănătoasă.
Zahărul invertit alimentar, dacă nu este natural, aşa cum se găseşte în mierea de flori şi mierea de mană, prin faptul că se absoarbe deosebit de repede (mai repede decât zahărul rafinat), creşte brusc glicemia şi îngraşă. Participarea pancreasului endocrin la metabolizarea acestui amestec de monozaharide este chiar mai mare decât în cazul zahărului rafinat (insulina fixează glucoza, nu zaharoza, ori absorbţia glucozei libere este mai bruscă). De asemenea, compoziţia unilaterală concentrată, ca şi în cazul altor alimente de acest tip (uleiuri rafinate, făina albă, etc.), poate produce dezechilibre metabolice. Soluţiile nenaturale (artificiale) de zahăr invertit sunt utilizate azi, la scară largă în industria alimentară, consecinţele sale negative asupra sănătăţi, nefiind de neglijat. Zahărul invertit, fiind mai dulce ca zahărul (zaharoza) din care provine (soluţia de zahăr invertit are gust mai dulce decât soluţia de zaharoză, prin prezenţa liberă a fructozei, care este 2 ori mai dulce decât zahărul şi decât glucoza), se utilizează la fabricarea siropurilor, îndulcitorilor, înlocuitorilor de miere, îngheţatei, răcoritoarelor, bomboanelor, lichiorurilor, etc.. Deşi există o sursă majoră naturală de zahăr invertit (mierea), se propagă ideea folosirii zahărului invertit artificial, obţinut din cristale rafinate de zahăr tos, pe considerentul că produsul obţinut este sănătos (ar fi primul caz din istorie, în care dintr-un aliment industrial arhirecunoscut pentru nocivitatea sa, s-ar obţine un preparat convenabil pentru organism). Cei care se lasă cu uşurinţă păcăliţi, sunt îndemnaţi chiar să-şi prepare, ca sursă "de dulce", astfel de soluţii "inofensive" în condiţii casnice .
• Zahărul invertit natural
Zahărul invertit natural, în cantitate moderată, este sănătos căci, spre deosebire de zahărul rafinat, nu produce decalcifieri şi, în plus, întotdeauna se asociază cu numeroşi compuşi bio valoroşi pentru organism, inclusiv cu invertaza naturală. În natură, zahăr invertit se găseşte, în afară de miere, în fructele supracoapte, în pseudobacele unor cupresaceae (ienupăr, tuia, etc.) şi în legumele şi fructele "pişcate de ger". Astfel de surse naturale, prin zahărul invertit din compoziţie, nu dăunează în nici un fel sănătăţii.
Cea mai accesibilă şi mai valoroasă sursă de zahăr invertit rămâne însă mierea naturală, dar se impun restricţii cantitative şi în legătură cu utilizarea alimentară a acesteia ''
Revin si cu o reteta proprie de ''lapte de porumb''.
Re: LAPTELE DE PORUMB UN DROG PENTRU CRAP
Reteta zaharului invertit e tot de pe internet..insa eu am facut o schimbare si am facut ''laptele de porumb'' propriu, in loc de apa folosesc apa de la fiertul porumbului, asa obtin mirosul si aroma de porumb
''este nevoie de 1 kg zahăr tos, 150 ml apă, o linguriţă rasă de sare de lămîie şi un vas emailat (în nici un caz inox sau aluminiu). Se pun toate ingredientele în vas, se fierbe totul la foc iute şi se amestecă puţin cu o lingură de lemn. Invertirea zahărului durează 10 minute. Fierbînd în clocote, zahărul se transformă într-o compoziţie limpede ca uleiul sau ca mierea, iar pe marginea vasului se adună o spumă închisă la culoare, care se strînge cu lingura de lemn şi se aruncă. În ultimele 2-3 minute de fierbere trebuie să fim atenţi ca siropul din vas să nu se închidă la culoare. Pentru aceasta vom micşora intensitatea focului. Cînd este gata, zahărul nu mai face spumă şi are consistenţa unei smîntîni mai subţiri.''
''este nevoie de 1 kg zahăr tos, 150 ml apă, o linguriţă rasă de sare de lămîie şi un vas emailat (în nici un caz inox sau aluminiu). Se pun toate ingredientele în vas, se fierbe totul la foc iute şi se amestecă puţin cu o lingură de lemn. Invertirea zahărului durează 10 minute. Fierbînd în clocote, zahărul se transformă într-o compoziţie limpede ca uleiul sau ca mierea, iar pe marginea vasului se adună o spumă închisă la culoare, care se strînge cu lingura de lemn şi se aruncă. În ultimele 2-3 minute de fierbere trebuie să fim atenţi ca siropul din vas să nu se închidă la culoare. Pentru aceasta vom micşora intensitatea focului. Cînd este gata, zahărul nu mai face spumă şi are consistenţa unei smîntîni mai subţiri.''
Re: LAPTELE DE PORUMB UN DROG PENTRU CRAP
Am facut si eu reteta de mai sus...personal la 1kg de zahar si 1 plic de sare de lamaie...am pus 300 ml de apa..am lasat sa fiarba cam 40 min la foc mic pana lichidul a devenit galbui...dupa care l-am luat de pe foc...are un miros puternic de dulce...eu am mai adaugat aroma de porumb si de capsuna...nu a iesit asa de gros in prima faza dar pe masura ce se raceste se mai ingroasa...pentru cei care l-au lasat mai mult pe foc daca se caramelizeza puneti 2-3 gr de bicarbonat de sodiu...si se va opri procesul de caramelizare...nu stiu daca bicarbonatul are vreun efect pozitiv sau negativ in lichid ..inca nu am testat..per general are mirosul, culoarea si consistenta celui din magazin...dar nu stiu daca are aceiasi atractie... ..verificam peste 5 zile pe balta!!
Re: LAPTELE DE PORUMB UN DROG PENTRU CRAP
Interesant!
E clar ca nu mai cumpar lapte, sirop, nectar de porumb din magazinele de specialitate si nici nu mai bag in nada fake-ul asta. Mai bine melasa sau mierea cea mai ieftina, decat sa platesc minim 15 lei pe kg pt zahar cu sare de lamaie, bicarbonat si ceva arome.
E clar ca nu mai cumpar lapte, sirop, nectar de porumb din magazinele de specialitate si nici nu mai bag in nada fake-ul asta. Mai bine melasa sau mierea cea mai ieftina, decat sa platesc minim 15 lei pe kg pt zahar cu sare de lamaie, bicarbonat si ceva arome.
- Pilbak Levente
- senior
- Mesaje: 473
- Membru din: 30 Mar 2009, 15:14
- Localitate: Cluj-Napoca
- Contact:
Re: LAPTELE DE PORUMB UN DROG PENTRU CRAP
Eu am gasit sirop de glucoza la galeata de 25 kile!pretul e mai mic cu mult ca si la laptele de porumb.A folosit cineva la solubile sau la preparare pasta sau groundbait?
Re: LAPTELE DE PORUMB UN DROG PENTRU CRAP
N-am folosit, dar am citit ca cel putin in groundbait sau nada se foloseste. La cati lei a iesit kg?
- Pilbak Levente
- senior
- Mesaje: 473
- Membru din: 30 Mar 2009, 15:14
- Localitate: Cluj-Napoca
- Contact:
Re: LAPTELE DE PORUMB UN DROG PENTRU CRAP
in jur de 5 lei daca adaug si ambalajul si transportul
- Pilbak Levente
- senior
- Mesaje: 473
- Membru din: 30 Mar 2009, 15:14
- Localitate: Cluj-Napoca
- Contact:
Re: LAPTELE DE PORUMB UN DROG PENTRU CRAP
Da e pomana dar tre sa iei 25 kg si nu stiu daca e bun la solubile
Re: LAPTELE DE PORUMB UN DROG PENTRU CRAP
Google spune ca e bun...
- Pilbak Levente
- senior
- Mesaje: 473
- Membru din: 30 Mar 2009, 15:14
- Localitate: Cluj-Napoca
- Contact:
Re: LAPTELE DE PORUMB UN DROG PENTRU CRAP
Ce le stie Google asta toate:P.Pacat ca se vinde numai 25 kile ca as rula 1 kil de mix sa vad cum se usuca si se comporta in acvariu
Re: LAPTELE DE PORUMB UN DROG PENTRU CRAP
Pilbak Levente scrie:Eu am gasit sirop de glucoza la galeata de 25 kile!pretul e mai mic cu mult ca si la laptele de porumb.A folosit cineva la solubile sau la preparare pasta sau groundbait?
si eu ca prostu' am luat aceeasi glucoza de porumb dar la butoi de 170 kg / 400 lei fara transport . o fi bine?
ce va mai place sa va complicati cu tot felul de prostii...auzi la baieti, zahar fiert, dres cu sare de lamaie
bag seama ca multi dintre voi pescuit doar pe net...fara suparare
- Pilbak Levente
- senior
- Mesaje: 473
- Membru din: 30 Mar 2009, 15:14
- Localitate: Cluj-Napoca
- Contact:
Re: LAPTELE DE PORUMB UN DROG PENTRU CRAP
Moshare e si mai bun pretul tau dar eu nu pot sa cumpar 170 kile ca nu am ce face cu atata.
- Sefer Marian
- junior
- Mesaje: 3
- Membru din: 28 Oct 2012, 11:13
Re: LAPTELE DE PORUMB UN DROG PENTRU CRAP
Frate nu m-am putut abtine sa nu imi fac cont , Levente , tu chiar nu vezi cand cineva face misto ? )
Revenind la subiect , tot ceea ce ati scris voi in postarile de mai sus nu au nici o legatura cu laptele de porumb , si daca tot zice titlul , da e un drog pentru crap , dar nu ceea ce faceti voi , nu zaharul invertit , laptele de porumb natural contine o substanta care aduce un aport mare de energie crapului ,o fi vorba de red bull ? )) nu am nici o firma de nada si nu fac reclama la nimeni , dar sfatul meu este sa cumparati laptele porumb de la cineva care stie cum sta treaba cum sta cu nadele , un exemplu aveti mai sus . Numa` bine
Revenind la subiect , tot ceea ce ati scris voi in postarile de mai sus nu au nici o legatura cu laptele de porumb , si daca tot zice titlul , da e un drog pentru crap , dar nu ceea ce faceti voi , nu zaharul invertit , laptele de porumb natural contine o substanta care aduce un aport mare de energie crapului ,o fi vorba de red bull ? )) nu am nici o firma de nada si nu fac reclama la nimeni , dar sfatul meu este sa cumparati laptele porumb de la cineva care stie cum sta treaba cum sta cu nadele , un exemplu aveti mai sus . Numa` bine
- Pilbak Levente
- senior
- Mesaje: 473
- Membru din: 30 Mar 2009, 15:14
- Localitate: Cluj-Napoca
- Contact:
Re: LAPTELE DE PORUMB UN DROG PENTRU CRAP
frate eu nu am zis de zahar invertit ci de siropul de glucoza!!!!!