Danute de acord sa cumparam echipament de pescuit cu femeile ca ne mai trag de maneca sa cumparam mai ieftin,dar ideea cu inelele de plecare dupa parerea mea e alta: conteaza foarte mult distanta dintre mandrina si inel daca distanta e sub 70-80 cm (ma refer la lansete cu inelele de 40 si mulinete cu tambur(diametru) mare)atunci frecarea e mai mare .La betele cu inel de 50 si mulinete cu tambur mare situatia e alta.Am vazut un film ce prezenta cele doua cazuri.Se vedea cum firul freca pe inelul mic si binenteles conul pe care il formeaza firul cand pleaca de la tamburul mulinetei catre inel.Cu cat conul era mai ascutit(lung)cu atat se marea distanta unde cadea plumbul(frecarea era mai fina).Deci daca se tine cont si de acest amanunt eu sunt sigur ca se va realiza o lansare la mare distanta.pescardent scrie:Perfect adevarat. Este valabil si in cazul lansetelor proprii cand se face un efort financiar pentru a le cumpara.Ai tendinta sa le protejezi si performantele scad. In acest sens eu compar lansetele cu femeile...julian mihai scrie:Parerea mea este ca in momentul cand tii in mana un HI-S si vrei sa arunci cu el,primul lucru la care te gandesti este sa nu faci o greseala si sa-i rupi omului lanseta de 1800ron(si arunci un pic cu frica).Si acest gand te poate(poate) face sa nu faci o miscare corecta sau sa incarci lanseta la maxim.
Ideea este sa nu cumparam lansete ieftine ,dar odata luate trebuie scos untul din ele...
Si daca tot suntem aici cred ca cela cu inel de 40 sunt mai bune decat cele cu inel de 50 ...
lanseta oare cat conteaza?
Moderatori: gor965, florentiniuga
Re: lanseta oare cat conteaza?
Dan Marinita
AVIATORS FISHING CLUB
AVIATORS FISHING CLUB
Daca tot se vorbete de lansete de ce nimeni nu vorbeste si de lansetele telescopice
Eu unul sint adeptul lor si tare as vrea sa-mi spuna si mie cineva ce telescopice sint cele mai mai bune in raport calitate pret. Banii sint inca o problema dar daca tot e sa ii dau pe ceva sa nui arunc aiurea
multumesc anticipat
PS. si ce mulinete se potrivesc cel mai bine la ele
Eu unul sint adeptul lor si tare as vrea sa-mi spuna si mie cineva ce telescopice sint cele mai mai bune in raport calitate pret. Banii sint inca o problema dar daca tot e sa ii dau pe ceva sa nui arunc aiurea
multumesc anticipat
@Cosmakecosmake scrie:Daca tot se vorbete de lansete de ce nimeni nu vorbeste si de lansetele telescopice
multumesc anticipat
In general nu prea vei auzi laude despre acest tip de lansete asta deoarece nu sunt atat de puternice ca cele din doua sec.Deci o lanseta telescopica e mai fragila.Multi folosesc aceste lansete din simplul motiv ca nu ocupa prea mult spatiu.Dar ca sa te ajut trebuie sa te gandesti bine ca o lanseta de calitate fie si tele.iti va proteja investitia pe o durata mai lunga de timp.Lansetele care le doresti tu pot fi de firma si la un pret destul de accesibil.Acelas lucru pot sa iti spun si de mulinete.Daca pescuiesti numai la crap atunci trebuie sa te gandesti foarte bine pe ce dai banii.Sfatul meu este nu lua echipement de pescuit daca nu ti se ofera si garantie.Da-mi un PM .A si inca ceva
ce lungime preferi si de cate lb.
Dan Marinita
AVIATORS FISHING CLUB
AVIATORS FISHING CLUB
- IULIAN C
- carpZone team
Eu,de la galetul banaxului helicon 5600 pana la inelul de 40 am exact 84 centimetri...sa inteleg ca acest ansamblu este aproximativ bun?!?ca la pret...ca tot veni vorba...serturile mele(authority) sunt undeva la 200ron si desi f multi fug de ele ca ar fi moi....teoriile tind sa duca spre ansamblul "pescar-lanseta"...pt ca am si o lanseta pelzer ticore XF cu actiune de varf si desi Vladut Mateianu mi-a dat asigurari ca a dat si cu plumb de 150 cu ea...intr-adevar e foarte puternica dar ma descurc foarte greu cu ea,in comparatie cu parabolicitatea serturilor...Marinita scrie:Danute de acord sa cumparam echipament de pescuit cu femeile ca ne mai trag de maneca sa cumparam mai ieftin,dar ideea cu inelele de plecare dupa parerea mea e alta: conteaza foarte mult distanta dintre mandrina si inel daca distanta e sub 70-80 cm (ma refer la lansete cu inelele de 40 si mulinete cu tambur(diametru) mare)atunci frecarea e mai mare .La betele cu inel de 50 si mulinete cu tambur mare situatia e alta.Am vazut un film ce prezenta cele doua cazuri.Se vedea cum firul freca pe inelul mic si binenteles conul pe care il formeaza firul cand pleaca de la tamburul mulinetei catre inel.Cu cat conul era mai ascutit(lung)cu atat se marea distanta unde cadea plumbul(frecarea era mai fina).Deci daca se tine cont si de acest amanunt eu sunt sigur ca se va realiza o lansare la mare distanta.pescardent scrie:Perfect adevarat. Este valabil si in cazul lansetelor proprii cand se face un efort financiar pentru a le cumpara.Ai tendinta sa le protejezi si performantele scad. In acest sens eu compar lansetele cu femeile...julian mihai scrie:Parerea mea este ca in momentul cand tii in mana un HI-S si vrei sa arunci cu el,primul lucru la care te gandesti este sa nu faci o greseala si sa-i rupi omului lanseta de 1800ron(si arunci un pic cu frica).Si acest gand te poate(poate) face sa nu faci o miscare corecta sau sa incarci lanseta la maxim.
Ideea este sa nu cumparam lansete ieftine ,dar odata luate trebuie scos untul din ele...
Si daca tot suntem aici cred ca cela cu inel de 40 sunt mai bune decat cele cu inel de 50 ...
Testul maxim al randamentului l-am facut in concurs,cand pus in fata lansetelor cu actiune de varf ale D-lui Florentin,am aruncat destul de bine dar obisnuit fiind sa simt pestele in lanseta,la accestea am dat la rateuri de imi venea sa plang... ...reusind astfel sa fac o comparatie foarte argumentata si bine infipta in realitate intre diferitele actiuni si puteri ale diferitelor lansete...A nu se intelege ca n-ar fi bune,dar eu am o mare convingere ca lanseta cea mai buna nu e cea mai ieftina,nu e cea mai scumpa,nu e cea mai puternica....ci e cea cu care un pescar reuseste sa intruneasca niste conditii de pescuit,atat distanta de aruncare cat si comportamentul in drill,cat si conditii de apa curata,sau agatatura...diverse conditii cerute de balta!Binenteles ca mai apar o serie de factori cum ar fi tehnica,de asemeni sunt convins aproape 99% ca tehnica bate forta,inaltimea pescarului are si ea un rol...
Concluzionand...de la capitolul lanseuri si pana la pestele adus pe saltea...am adus cu serturile peste de 12 kg si cu pelzerul mai sus citat crap de 17,3 e altceva...ce am simtit eu,nu ca andrenalina ci ca fizica,cu sert simteam fiecare plecare sau "inmuiere" a puterii pestelui,cu pelzerul simteam ca trag de o greutate care vine in hop-uri...
In aruncare..la sert simt ca ma aplec mai prelung sa culeg ceva de pe apa si dau 100 m,cu pelzer simt ce simte un tenisman cand da mingea decisiva ...o oarece fortare mai brusca,mai solicitanta ,zic eu...
Raman pe ideea ca de fapt conteaza ca lanseta sa fie "prelungirea" pescarului,totalizind cu brio ansamblul pescar-lanseta...si refuz ideile preconcepute gen ..."Ia-ti lanseta cutare ca a dat cutare 200 metri cu ea"!
SISTEMUL DE VALORI N-O SA MI-L SCHIMB NICIODATA
- Dan Mitranescu
- Partener
@ Marinita
Dan am scris "compar" nu "cumpar" in postarea respectiva si daca tie-ti plac mai mult alea cu inel de 50 vorbim in particular despre asta.
P.S. mai citeste postare o data !
Dan am scris "compar" nu "cumpar" in postarea respectiva si daca tie-ti plac mai mult alea cu inel de 50 vorbim in particular despre asta.
pescardent scrie:@ Marinita
Asa e ai dreptate,m-am grabit sa postez si sa povestesc chestia aia.
Sa sti ca imi plac si cele cu inel de 40 nu uita ca am pescuit un timp cu shimano si chiar nu a fost rau.
Dan Marinita
AVIATORS FISHING CLUB
AVIATORS FISHING CLUB
- zarguzon adi
- membru activ
Conteaza. Am pescuit dealungul timpului cu mai multe tipuri de lansete, de la cele mai ieftine la cele mai scumpe[germina ,cormoran ,sert,shimano,...free spirit hi-s 200].De 3 ani pescuiesc cu shimano tribal xt-r specimen 3,96m,acestea au inelul de plecare de 20mm sihttp://www.wickfordangling.co.uk/shimano-sp/tr ... rods.htmcu toate astea arunc constant pe PAMANT FARA MONTURA , 155M-165M ,fir 0,25 plumb 121g mulinete BBLC link lanseta;http://www.wickfordangling.co.uk/shiman ... n_rods.htm
Din aceste motive am tras cateva concluzii:
-nu conteaza diametrul inelului de plecare ci distanta la care este asezat fata de mandrina;
-conteaza inaltimea inelului de plecare;
-conteaza calitatea materialului din care sunt confectionate inelele;cu cat sunt mai usoare cu atat e mai bine;
-conteaza calitatea blancului;
-conteaza rezerva de putere a blancului;
Intr-un cuvant mi-as dori un set de blancuri HI-S 200 dar cu mandrine si inele de cea mai buna calitate montate de Laurentiu.Momentan nu mi le permit dar asta nu inseamna ca nu mi doresc.
Din aceste motive am tras cateva concluzii:
-nu conteaza diametrul inelului de plecare ci distanta la care este asezat fata de mandrina;
-conteaza inaltimea inelului de plecare;
-conteaza calitatea materialului din care sunt confectionate inelele;cu cat sunt mai usoare cu atat e mai bine;
-conteaza calitatea blancului;
-conteaza rezerva de putere a blancului;
Intr-un cuvant mi-as dori un set de blancuri HI-S 200 dar cu mandrine si inele de cea mai buna calitate montate de Laurentiu.Momentan nu mi le permit dar asta nu inseamna ca nu mi doresc.
- Vlad Pavlovici
- Partener
Salut George, explicatia este extrem de simpla. N-ai incarcat Hi-S 200. Acelasi lucru ti se putea intampla si cu un FMJ sau un Trebuchet. Oricine da cu o lanseta de casting si nu o incarca poate sa arunce chiar mai putin decat cu o lanseta de uz general, mai moale, pe care o incarca bine. Incarcarea lansetei nu e problema ei, e problema ta!george-alexandru scrie:acum stau si ma intreb daca forta si stilul meu de aruncat are o anumita limita cum o are toata lumea scula chiar nu face nici un fel de diferenta.
Probabil ca nu te-ai mai confruntat cu asemenea lansete si de asta esti asa de surprins. Indiferent cat costa, lanseta nu arunca in locul tau. Asa cum si o nada buna, indiferent cat costa, nu prinde peste in locul tau.
Putem face oricand o zi de casting si o sa vezi de ce e capabil un Hi-S 200. Iti garantez ca, dupa cateva ore de antrenament, vei constata diferente de ZECI de metri intre lansetele cu care duminica ai aruncat la fel.
- george-alexandru
- Veteran
Vlad abia astept.
- Dan Mitranescu
- Partener
Tot nu vrei sa ma intelegi ...pana la capat. Ultima mea referire nu era legata de lansete. Numai la asta va ganditi !Marinita scrie:pescardent scrie:@ Marinita
Sa sti ca imi plac si cele cu inel de 40 nu uita ca am pescuit un timp cu shimano si chiar nu a fost rau.
Salut George,salutare tuturor.
BMW 318 seamana izbitor cu BMW M3,dar sub capota si pe autostrada lucrurile sunt total diferite.
Un BMW M3 stie sa conduca atat Popescu cat si Schumacher, dar cand e vorba de cine "arunca" mai repede stim cu siguranta care-i castigatorul.
Cred ca tot la fel stau lucurile si in cazul lansetele.
Si ce conteaza cel mai tare, firul sa fie intins.
BMW 318 seamana izbitor cu BMW M3,dar sub capota si pe autostrada lucrurile sunt total diferite.
Un BMW M3 stie sa conduca atat Popescu cat si Schumacher, dar cand e vorba de cine "arunca" mai repede stim cu siguranta care-i castigatorul.
- george-alexandru
- Veteran
dap asa e dar ma asteptam macar putin acolo sa se vada ceva,dar ma/m prin de treaba.GabyM scrie:Salut George,salutare tuturor.
ps.
de la 500 de metri observi nervurile agresive din bari,gurile duble de la evacuare si difuzoarele din aripile unui M3.
Hai ca ma-i inebunit cu inelele tale de 40.pescardent scrie:Tot nu vrei sa ma intelegi ...pana la capat. Ultima mea referire nu era legata de lansete. Numai la asta va ganditi !Marinita scrie:pescardent scrie:@ Marinita
Dan Marinita
AVIATORS FISHING CLUB
AVIATORS FISHING CLUB
Pescardent am 2 bete Hakuyo 3.60 Carp pro.Ce parere ai de ele? Si pe unde se mai gasesc Hakuyo?
e posibil sa mai aiba la magazinele chinezesti.Vazusem parca si pe la Europa.elby_82 scrie:Pescardent am 2 bete Hakuyo 3.60 Carp pro.Ce parere ai de ele? Si pe unde se mai gasesc Hakuyo?
Clubul Sportiv "Planet Carp"
www.planetcarp.ro
www.planetcarp.ro