Sunt incepator va rog un sfat

Moderatori: gor965, florentiniuga

puiuus
utilizator
utilizator

Sunt incepator va rog un sfat

Mesaj de puiuus » 03 Oct 2012, 11:18

Salut! M-a prins si pe mine tare flagelul pescuitului si sunt pe cale sa-mi iau o lanseta bunicica (sa ma las de chinezituri) dar am nevoie de parerile celor mai avansati.Am pus ochii pe un cormoran de 3.9m 100-250g din 3 bucati care s-ar incadra cat de cat in buget.Am observat si varianta de 4.5m la o diferenta mica de bani dar destul de grea si nu stiu care ar fi diferentele in afara de lungime.Modelul este Cormoran-Seacor Surf .Va rog pareri si multumesc anticipat

Neamtul
Veteran
Veteran

Re: Sunt incepator va rog un sfat

Mesaj de Neamtul » 03 Oct 2012, 14:54

Aia-i o lanseta de surf si e exagerat de grea si mult prea scumpa pentru ce ofera.
Daca vrei sa-ti iei ceva pentru pescuit la crap, ia-ti bete din 2 bucati sau din 3 dar nu bete de surf ! Sunt bete speciale pentru crap care sunt din 3 si chiar din 4 bucati.
Gasesti la ~150lei bete de crap destul de bune, lasa gunoaiele alea de Seacor Surf !

puiuus
utilizator
utilizator

Mesaj de puiuus » 03 Oct 2012, 15:55

Totusi o recomandare daca se poate..As vrea ceva cu ce sa arunc peste 100 m usor , precis si sa momesc cu ea. Cam ce caracteristici ar trebui sa aiba? Multumesc pentru raspunsul prompt!

georgemarian
Veteran
Veteran

Mesaj de georgemarian » 03 Oct 2012, 18:09

puiuus scrie:Totusi o recomandare daca se poate..As vrea ceva cu ce sa arunc peste 100 m usor , precis si sa momesc cu ea. Cam ce caracteristici ar trebui sa aiba? Multumesc pentru raspunsul prompt!
MTX 8

puiuus
utilizator
utilizator

Mesaj de puiuus » 03 Oct 2012, 18:39

Multumesc

Allen Besnovich
Veteran
Veteran

Mesaj de Allen Besnovich » 03 Oct 2012, 23:57

Foarte important este sa ne spui ce buget ai, si cam ce pesti vizezi..daca pescuiesti pe balti sau rauri! ???
C.S. OLTENIA FISHING

puiuus
utilizator
utilizator

Mesaj de puiuus » 04 Oct 2012, 06:57

In general pescuiesc pe balti.Bugetul este in jur de 150 lei ,nu as vrea sa investesc mai mult pentru ca practic un pescuit amator,dar as vrea sa prind pesti medii si mari,de asta as vrea lansari mai lungi si precise.Am vazut tot felul de combo-uri in jur de 1 milion dar nu cred ca sunt suficient de fiabile sa pot arunca cu plumbi grei.Ma tenteaza o lanseta de 3.90 dar as merge si pe 3.60 pentru ca e mai transportabila.Ca aruncator nu stiu inca cum ma descurc cu plumbi de 90..120 g pentru ca inca nu am incercat cu mai mult de 40 g.Pentru asta am nevoie de o lanseta mult mai buna decat telescopica de 3 metri pe care o am acum

puiuus
utilizator
utilizator

Mesaj de puiuus » 04 Oct 2012, 10:19

Ce spuneti de lanseta Baracuda Happy Karp 3.90m 2segm sau cea de 3.60 ? Are actiune de 3.5lbs oare as putea obtine distante de peste 100 m cu ea? Firma e de incredere si pretul acceptabil.Ma tenteaza si mtx8-ul.. Sunt deosebiri majore intre Hakuyo MTX 8 si Hakuyo Advance? As mai vrea niste opinii daca se poate.Multumesc de intelegere

Nowatiny
Veteran
Veteran

Mesaj de Nowatiny » 04 Oct 2012, 14:24

Am folosit si advance si mtx 8 , incantat de ambele dar 8 este cu mult peste advance.
Recomand MTX.

georgemarian
Veteran
Veteran

Mesaj de georgemarian » 04 Oct 2012, 15:29

puiuus scrie:In general pescuiesc pe balti.Bugetul este in jur de 150 lei ,nu as vrea sa investesc mai mult pentru ca practic un pescuit amator,dar as vrea sa prind pesti medii si mari,de asta as vrea lansari mai lungi si precise.Am vazut tot felul de combo-uri in jur de 1 milion dar nu cred ca sunt suficient de fiabile sa pot arunca cu plumbi grei.Ma tenteaza o lanseta de 3.90 dar as merge si pe 3.60 pentru ca e mai transportabila.Ca aruncator nu stiu inca cum ma descurc cu plumbi de 90..120 g pentru ca inca nu am incercat cu mai mult de 40 g.Pentru asta am nevoie de o lanseta mult mai buna decat telescopica de 3 metri pe care o am acum
Eu spun sa nu crezi ca vei arunca 100 m de inceput,nici cu mtx,nici cu altceva,aruncarile lungi or sa vina in timp,cu cat practici mai mult....si nu cred''lansare lunga=peste mare''' :D asta depinde de balta,unde sunt structuri,stuf,praguri,adancimea....
Mai multe sa ne spuna si noua ce mai ''batrani'in pescuit:)

Neamtul
Veteran
Veteran

Mesaj de Neamtul » 04 Oct 2012, 16:00

puiuus scrie:Ce spuneti de lanseta Baracuda Happy Karp 3.90m 2segm sau cea de 3.60 ? Are actiune de 3.5lbs oare as putea obtine distante de peste 100 m cu ea? Firma e de incredere si pretul acceptabil.Ma tenteaza si mtx8-ul.. Sunt deosebiri majore intre Hakuyo MTX 8 si Hakuyo Advance? As mai vrea niste opinii daca se poate.Multumesc de intelegere
Baracuda nu este o firma de incredere !! Este printre cele mai proaste de pe piata !
Cu toate ca nu sunt fan Hakuyo, decat Baracuda mai bine MTX !

obtaylor
membru activ
membru activ

Mesaj de obtaylor » 04 Oct 2012, 17:59

Lansetele bune sunt scumpe.Toate sunt chinezarii.Du-te intr-un mag.probeaza ce-ti vine pe mana,GANDEST-TE bine ca sa nu dai banii si apoi sa nu-ti mai placa,intreaba in stanga si in dreapta ce poate fiecare bat,si apoi dai banu.Mai bine mai strangi ceva cascaval (apropos iarna sunt multe reduceri) si apoi cumperi.Incearca sa excluzi Baracuda.Succesuri

puiuus
utilizator
utilizator

Mesaj de puiuus » 04 Oct 2012, 19:40

Mersi de sfaturi!Cred ca o sa-mi iau un mtx de 3.9 din 2 bucati pana la urma desi sare putin din buget.Cred ca nu are probleme la lansari de 90..100g din cate am mai citit si desi e made in china cam toti o lauda :)

georgemarian
Veteran
Veteran

Mesaj de georgemarian » 08 Oct 2012, 20:31

puiuus scrie:Mersi de sfaturi!Cred ca o sa-mi iau un mtx de 3.9 din 2 bucati pana la urma desi sare putin din buget.Cred ca nu are probleme la lansari de 90..100g din cate am mai citit si desi e made in china cam toti o lauda :)
Mai asteapta...scad mult la pret iarna,intra lumea in ''concediu'' daca esti atent la vanzarii iti ei scule bune cu bani putini :D

puiuus
utilizator
utilizator

Mesaj de puiuus » 09 Oct 2012, 06:37

Inca nu mi-am luat nimic.Oricum s-a cam incheiat sezonul.OO sa astept pana la iarna vorba ta.. :)

Scrie răspuns

Înapoi la “Undite si lansete”