Buna ziua,am o rugaminte la dumneavostra, cei mai avansati ca mine, eu pescuiesc predominant la mreana si scobar, pana acuma am incercat la mamaliga, rama groasa si a mers binisor, mai mult scobar, dar am citit intr-o revista de specialitate ca cineva pescuia pe Olt la bilute din paine cu cartofi si branza topita, la montura cu carlig cu fir de par.
Acu vine problema....am facut si eu bilutele, au iesit minunate,aroma puternica, dar moi, am zis ca se intaresc daca le bag la frigider cum spunea tipul, dar , cand am ajuns pe balta, cat erau inghetate de la frigider au stat pe firul de par, cum s-au incalzit au inceput sa se caseze sareau din carlig la contactul cu apa, si nu am mai prins nimic.
Va rog daca se poate sa imi dati o idee, as dori sa prepar niste boiles-uri pe baza de branza sau cascaval, o reteta ?, sau ce sa bag in compozitia paine + branza topita ca sa nu se mai caseze sa ramana tari si compacte.
Va multumesc.
P.s. La aceste bilute am prins mreana de 3,6 kg....una singura:))))) ca dupa aia nu am mai avut la ce da
boiles pe baza de branza
Moderator: florentiniuga
Re: boiles pe baza de branza
inceaca 2-3 bilutze sa le fierbi ca si pe boiliesuri
Re: boiles pe baza de branza
Asa sa faci , sunt ferm convins ca in contact cu apa fierbinte branza se va intari instantaneu (in toate directiile) .DannyGDM scrie:inceaca 2-3 bilutze sa le fierbi ca si pe boiliesuri
Re: boiles pe baza de branza
sau ai putea sa faci un "boilies de mamaliga"solubil daca se poate in care sa inserezi branza topita,cascaval,etc, dar poate ar merge sa lasi la soare pe o bucata de lemn niste branza topita intinsa de circa 0,5-0,2 cm grosime pana se evapora tot lichidul din ea si devine uscata bine, apoi poti sa o faci praf, si daca nu merge nici asa incearca parmezanul pudra, cred ca tot o branza e si tot prin fermentare e obtinuta..........posibilitati sun multe, imaginatie sa ai......cred ca limite nu exista.....libertatea de a incerca crezi ca o ai.....
"Iubitor de pescuit si bere"
- florian serban
- Veteran
- Mesaje: 659
- Membru din: 18 Dec 2007, 21:27
- Localitate: bucuresti
Re: boiles pe baza de branza
eu zic sa iti rulezi bile cu aroma de branza, pe un mix care are in componente proteine lactice.