boiles pe baza de branza

nada mileniului 3

Moderator: florentiniuga

Scrie răspuns
Avatar utilizator
dan davidel
junior
junior
Mesaje: 1
Membru din: 30 Aug 2012, 10:37

boiles pe baza de branza

Mesaj de dan davidel » 30 Aug 2012, 10:48

Buna ziua,am o rugaminte la dumneavostra, cei mai avansati ca mine, eu pescuiesc predominant la mreana si scobar, pana acuma am incercat la mamaliga, rama groasa si a mers binisor, mai mult scobar, dar am citit intr-o revista de specialitate ca cineva pescuia pe Olt la bilute din paine cu cartofi si branza topita, la montura cu carlig cu fir de par.
Acu vine problema....am facut si eu bilutele, au iesit minunate,aroma puternica, dar moi, am zis ca se intaresc daca le bag la frigider cum spunea tipul, dar , cand am ajuns pe balta, cat erau inghetate de la frigider au stat pe firul de par, cum s-au incalzit au inceput sa se caseze sareau din carlig la contactul cu apa, si nu am mai prins nimic.
Va rog daca se poate sa imi dati o idee, as dori sa prepar niste boiles-uri pe baza de branza sau cascaval, o reteta ?, sau ce sa bag in compozitia paine + branza topita ca sa nu se mai caseze sa ramana tari si compacte.

Va multumesc.


P.s. La aceste bilute am prins mreana de 3,6 kg....una singura:))))) ca dupa aia nu am mai avut la ce da

Avatar utilizator
DannyGDM
utilizator
utilizator
Mesaje: 10
Membru din: 26 Aug 2012, 21:51

Re: boiles pe baza de branza

Mesaj de DannyGDM » 30 Aug 2012, 22:34

inceaca 2-3 bilutze sa le fierbi ca si pe boiliesuri

Avatar utilizator
bosfor
senior
senior
Mesaje: 403
Membru din: 04 Mai 2009, 12:14
Localitate: Ilfov
Contact:

Re: boiles pe baza de branza

Mesaj de bosfor » 30 Aug 2012, 23:46

DannyGDM scrie:inceaca 2-3 bilutze sa le fierbi ca si pe boiliesuri
Asa sa faci , sunt ferm convins ca in contact cu apa fierbinte branza se va intari instantaneu (in toate directiile) =)) :)) .
Clinci Cosmin
0721 406 017
cosmin_clinci@yahoo.com

Avatar utilizator
AlinBina
utilizator
utilizator
Mesaje: 39
Membru din: 05 Apr 2012, 13:10

Re: boiles pe baza de branza

Mesaj de AlinBina » 10 Sep 2012, 17:02

sau ai putea sa faci un "boilies de mamaliga"solubil daca se poate in care sa inserezi branza topita,cascaval,etc, dar poate ar merge sa lasi la soare pe o bucata de lemn niste branza topita intinsa de circa 0,5-0,2 cm grosime pana se evapora tot lichidul din ea si devine uscata bine, apoi poti sa o faci praf, si daca nu merge nici asa incearca parmezanul pudra, cred ca tot o branza e si tot prin fermentare e obtinuta..........posibilitati sun multe, imaginatie sa ai......cred ca limite nu exista.....libertatea de a incerca crezi ca o ai.....
"Iubitor de pescuit si bere"

Avatar utilizator
florian serban
Veteran
Veteran
Mesaje: 659
Membru din: 18 Dec 2007, 21:27
Localitate: bucuresti

Re: boiles pe baza de branza

Mesaj de florian serban » 10 Sep 2012, 17:07

eu zic sa iti rulezi bile cu aroma de branza, pe un mix care are in componente proteine lactice.

Scrie răspuns

Înapoi la “Boiliesuri”