@marian_oprea:
Curiozitatea mea era(pe scurt) doar daca CSL-ul inactiv capata aceasta proprietate(inactivitatea) prin adaugarea de conservanti sau prin fierbere...detaliile chimice sunt de prisos
![smile :)](https://www.infopescar.tv/forum/images/smilies/1.gif)
, mai ales ca mi-ai explicat care e procesul.
Oricum, facand putin off-topic, partea cu fierberea chiar duce pe de-o parte la descompunerea in parti mult mai digerabile a lanturilor proteice si chiar a carbohidratilor(un fel de predigerare), dar pe de alta parte, cum am spus si mai sus, aproape jumatate din substantele active se pierd.
Sunt curios daca dl. Ken Townley chiar avea dreptate cand spunea ca mancarea traverseaza sistemul digestiv al crapului in 30 de minute. Daca acesta este cazul, nu trebuie sa ne facem griji ca o partea din substante se pierd, intrucat si-asa n-ar avea timp sa se absoarba.
Majoritatea proceselor din industria medicamentelor, suplimentelor si cea alimentara a inlocuit procesul de fierbere cu cel de procesare la rece. Apa se evapora si la - 10 grade C, si ajutata cu pompe de vid, etc(nu stiu procesul in detaliu), obtine aceeasi procesare dar conservand substantele active, aromele, etc.
Din pacate nu stiu daca niste "bile" cu ou inghetate au aceeasi rezistenta pe carlig ca si unele cu ou, fierte, intrucat albumina nu se mai coaguleaza.